TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Лика со една нога надвор од Владата

+инфо - 14.03.2019

Вицепремиерот за Рамковен договор Хазби Лика е со една нога надвор од Владата откако во Собранието денеска помина првата фаза од измените на Законот за Влада, со кои се предвидува трансформирање на Секретаријатот за спроведување на Рамковниот ...

Новото министерство предизвика „раздор“ во ДУИ

Канал5 - 14.03.2019

Собранието со консензус денеска прифати да се донесе законот со кој досегашниот секретаријат за рамковен договор ќе прерасне во министерство за политички систем. Токму овој предлог закон отвори жестока расправа во редовите на ...

Хазби Лика: Распуштањето на Секретаријатот за Охридскиот договор не е игра, не знам кога ДУИ ја донесе оваа одлука

ТВ21 - 14.03.2019

-Дали има раздор меѓу ДУИ или не? -Мислам дека не е време да се каже вакво нешто, но луѓето и политичките актери треба да се запознаени со реалноста. Јас вчера реагирав и бев многу објективен, бидејќи јас сум раководител на еден сектор кој е носител ...

Новото министерство за политички систем и односи меѓу заедниците влезе во Собрание

CivilMedia - 14.03.2019

Предлогот за укинување на Секретаријатот за спроведување на Рамковниот договор и формирање на ново министерство за политички систем и односи меѓу заедниците, влезе во собраниска процедура.

ДУИ: Срамота е Лика да не знае дека ќе се трансформира Секретаријатот

+инфо - 13.03.2019

ДУИ не му остана должна на вицепремиерот за Рамковен договор Хазби Лика дека без да го информираат ќе го трансформираат Секретаријатот за Рамковен во Министерство за политички систем. За ДУИ срамота е Лика да не знае за предлогот бидејќи тој е дел ...

Секретаријатот за Охридски договор го скара ДУИ

Алсат-М - 13.03.2019

Распуштањето на Секретаријатот за спроведување на Охридскиот договор предизвика раскол во ДУИ. Преку реакција, вицепремиерот надлежен за спроведување на Охридскиот договор, Хазби Лика, тврди дека за оваа иницијатива на ДУИ, тој како носител на ...

Хазби Лика не го дава Секретаријатот за спроведување на рамковниот договор

AKO - 13.03.2019

Вицепремиерот од редовите на ДУИ задолжен за спроведување на рамковниот договор, негодува и бара објаснување зошто ќе се укинува овој секретаријат и зошто тој не е консултиран и информиран.

Хазби Лика го прашува ДУИ: Зошто го „закопувате“ Охридскиот договор?

ТВ21 - 13.03.2019

Иницијативата на ДУИ за преименување на Секретаријатот за спроведување на Охридскиот договор, предизвика реакции од вицепремиерот Хазби Лика. Тој се противи на укинувањето на одделот со кој тој раководи.

Лика не го дава Секретаријатот бара средби со Ахмети и Заев

+инфо - 13.03.2019

Вицепремиерот за Рамковен договор бара Секретаријатот со кој тој раководи, иако ретко оди на работа да остане и добро да се размисли пред да се донесе одлука тој да се трансформира во Министерство за политички систем.

Хазби Лика преку Фејсбук ги напаѓа Владата и ДУИ?

ТВ21 - 13.03.2019

За иницијативата на ДУИ за Секретаријатот за спроведување на Рамковниот договор и притворање да стане Министерство за политички систем и односи со заедниците, реагираше вицепремиерот Хазби Лика.

Вицепремиерот Хазби Лика не сака да му го затворат Секретаријатот

Фактор - 13.03.2019

Распуштањето на Секретаријатот за спроведување на Охридскиот договор предизвика реакција на негодување од страна вицепремиерот Хазби Лика, кој се противи на трансформацијата на овој орган во министерството за политички систем.

Лика дефинитивно ја напушта Владата, еве кој ќе го замени ?

Магазин - 14.03.2019

Како што објави Магазин на 6 март оваа година, Хазби Лика нема да биде министер во новото министерство за политички систем и односи меѓу заедниците, а дека негов наследник ќе биде лекарот Атила Реџепи, близок човек на Али Ахмети малку познат за ...

ДУИ и Хазби Лика се скараа за новото министерство

Фокус - 13.03.2019

Планот за прераснување на Секретаријатот за спроведување на Охридскиот договор во министерство за политички систем и односи меѓу заедниците ги скара ДУИ и вицепремиерот за Охридскиот договор, Хазби Лика.

Хазби Лика го прашува ДУИ: Зошто го „закопувате“ Охридскиот договор?

4NEWS - 14.03.2019

Иницијативата на ДУИ за преименување на Секретаријатот за спроведување на Охридскиот договор, предизвика реакции од вицепремиерот Хазби Лика. Тој се противи на укинувањето на одделот со кој тој раководи.

Лика не го дава Секретаријатот бара средби со Ахмети и Заев

Либертас - 13.03.2019

Вицепремиерот за Рамковен договор бара Секретаријатот со кој тој раководи, иако ретко оди на работа да остане и добро да се размисли пред да се донесе одлука тој да се трансформира во Министерство за политички систем.

Хазби Лика преку Фејсбук ги напаѓа Владата и ДУИ?

4NEWS - 13.03.2019

За иницијативата на ДУИ за Секретаријатот за спроведување на Рамковниот договор и притворање да стане Министерство за политички систем и односи со заедниците, реагираше вицепремиерот Хазби Лика.

ДУИ: Срамота е Лика да не знае дека ќе се трансформира Секретаријатот

Либертас - 14.03.2019

ДУИ не му остана должна на вицепремиерот за Рамковен договор Хазби Лика дека без да го информираат ќе го трансформираат Секретаријатот за Рамковен во Министерство за политички систем. За ДУИ срамота е Лика да не знае за предлогот бидејќи тој е дел ...

ДУИ и Лика преку медиумите влегоа во отворена војна

24Инфо - 13.03.2019

ДУИ и Лика преку медиумите влегоа во отворена војна Распуштањето на Секретаријатот за спроведување на Охридскиот договор предизвика медиумска војна помеѓу Лика и ДУИ. Преку реакција, вицепремиерот надлежен за спроведување на Охридскиот договор, ...

Лика прашува: Kоја е судбината на Рамковниот договор?

Независен - 13.03.2019

За иницијативата на ДУИ за Секретаријатот за спроведување на Рамковниот договор и притворање да стане Министерство за политички систем и односи со заедниците, вицепремиерот Хазби Лика не е известен и консултиран.

ДУИ: Срамота е Лика да не знае дека ќе се трансформира Секретаријатот

Локално - 14.03.2019

ДУИ не му остана должна на вицепремиерот за Рамковен договор Хазби Лика дека без да го информираат ќе го трансформираат Секретаријатот за Рамковен во Министерство за политички систем. За ДУИ срамота е Лика да не знае за предлогот бидејќи тој е дел ...

Лика бара објаснување зошто не знае дека секретаријатот со кој управува ќе стане министерство

МКД - 14.03.2019

Хазби Лика, висок функционер на ДУИ и вицепремиер задолжен за спроведување на Рамковниот договор, не знаел дека владината коалиција, а тоа значи и неговата партија, подготвува укинување на секретаријатот со кој тој управува и формирање на ново ...

ДУИ со порака до својот вицепремиер: Не можеш да си во тек со процесите, кога не доаѓаш на работа!

ТВ21 - 14.03.2019

ДУИ не му остана должна на вицепремиерот за Рамковен договор Хазби Лика дека без да го информираат ќе го трансформираат Секретаријатот за Рамковен во Министерство за политички систем. За ДУИ срамота е Лика да не знае за предлогот бидејќи тој е дел ...

ДУИ „му го спушти“ на Лика: Не си во тек со настаните

Фактор - 14.03.2019

Откако вицепремиерот Хазби Лика и поранешни ветерани на ОВК реагираа дека ДУИ не го информирал и зад грб му работел на укинување на Секретаријатот за спроведување на Рамковниот договор и негова трансформација во министерство за политички систем и ...