TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ФОТО: Морбиден граѓански перформанс во Пржино – жителите симболично ги погребаа основните права

Слободен Печат - 06.10.2022

Група граѓани од скопската населба Пржино, жители на слеп крак од истоимената улица (каде што пред две години спорна градба урна потпорен ѕид ), покренаа петиција/жалба до Министерството за транспорт и врски за да укажат дека нема нивна согласност ...

Протестна акција на жителите на Пржино: Ни се одземаат егзистенцијалните права, нема наша согласност за зграда

Радио МОФ - 06.10.2022

Група граѓани од населба Пржино и жителите од слепата уличка на улица „Пржино“, каде што падна потпорниот ѕид, покренаа петиција до Министерството за транспорт и врски за да укажат дека нема нивна согласност за градба во овој дел.

Пет ковчези пред парцела на Водно – жителите со петиција бараат трајно да се поништи решението за градба

ТВ21 - 06.10.2022

Пет ковчези со име: вода, мир, здравје, сонце и воздух осамнаа пред парцела на која треба да никне зграда. Железото е веќе на парцелата, но градежните активности на „Топметал“ се стопирани од општината, а фирмата сега се жали на таквата одлука, па ...

Жителите на Пржино во скопје бараат да не се гради зграда во улицата каде падна потпорниот ѕид

Сакам да кажам - 06.10.2022

Жителите од скопската населба Пржино и на малата истоимена слепа уличка каде што падна потпорниот ѕид, со протестна акција поднесоа петиција до Министерството за транспорт и врски со барање таму да не се дозволи изградба на зграда зашто им се ...

Протестна акција на жителите на Пржино – Ни се одземаат егзистенцијалните права, нема наша согласност за зграда

Lider - 06.10.2022

Група граѓани од населба Пржино и жителите од слепата уличка на улица „Пржино“, каде што падна потпорниот ѕид, покренаа петиција/жалба до Министерството за транспорт и врски за да укажат дека нема нивна согласност за градба во овој дел.