TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Илон Маск почнува тестирање на мозочни чипови на луѓе

ММС - 21.01.2022

Имплантите за кои Маск вели дека би можеле да им овозможат на парализираните луѓе да одат, веќе се тестирани на мајмуни и заморчиња. „Неуралинк“, американска невротехнолошка компанија во сопственост на Илон Маск, почна да бара клучни вработени за ...

Компанијата на Илон Маск се подготвува за тестирање на микрочипови на луѓе

Точка - 21.01.2022

"Neuralink" објавила огласи за работа во кои бара директори и координатори за клинички испитувања. Компанијата "Neuralink", која е во сопственост на најбогатиот човек на светот Илон Маск, се подготвува за тестирање на микрочипови на луѓе.

Компанија на Маск се подготвува да тестира микрочипови на луѓе

Локално - 21.01.2022

Компанијата Neuralink, која е во сопственост на најбогатиот човек во светот, Елон Маск, се подготвува да тестира микрочипови на луѓе. Станува збор за микрочипови наменети за човечкиот мозок.