TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Шкотска пронајдена фосилизирана стоноголка, најстарото познато копнено животно

Макфакс - 02.06.2020

Фосилизирано суштество слично на стоноголка е откриено во Шкотска и може да претставува најстарото познато копнено животно, скромен пионер на животот на Земјата пред 425 милиони години. Научниците велат дека фосилот е од периодот силур, откриен е на ...

Во Шкотска најдено најстарото познато копнено животно - фосилизирана стоногалка

МКД - 01.06.2020

Фосилизирано суштество налик на стоногалка откриено во Шкотска може да претставува најстарото познато копнено животно, скромен пионер на животот на Земјата пред 425 милиони години. Научниците велат дека фосилот од времето на геолошкиот период силур, ...

Во Шкотска пронајдена најстарата фосилизирана стоногалка

Опсервер - 01.06.2020

Единбург, 1 јуни 2020 () – Фосилизирано суштество налик на стоногалка, беше откриено во Шкотска и е, можеби, најстарото познато копнено животно – скромен „пионер“ на земниот живот од пред 425 милиони години.

Во Шкотска пронајдена најстарата фосилизирана стоногалка

А1 On - 01.06.2020

Фосилизирано суштество налик на стоногалка, беше откриено во Шкотска и е, можеби, најстарото познато копнено животно – скромен „пионер“ на земниот живот од пред 425 милиони години. Според научниците, фосилот е од ерата наречена силур.

Во Шкотска пронајдена најстарата фосилизирана стоногалка

Курир - 01.06.2020

Фосилизирано суштество налик на стоногалка, беше откриено во Шкотска и е, можеби, најстарото познато копнено животно – скромен „пионер“ на земниот живот од пред 425 милиони години. Според научниците, фосилот е од ерата наречена силур.

Во Шкотска пронајдена најстарата фосилизирана стоногалка

MakPress - 01.06.2020

Фосилизирано суштество налик на стоногалка, беше откриено во Шкотска и е, можеби, најстарото познато копнено животно – скромен „пионер“ на земниот живот од пред 425 милиони години. Според научниците, фосилот е од ерата наречена силур.

Во Шкотска пронајдена најстарата фосилизирана стоногалка

USB - 01.06.2020

Фосилизирано суштество налик на стоногалка, беше откриено во Шкотска и е, можеби, најстарото познато копнено животно – скромен „пионер“ на земниот живот од пред 425 милиони години. Според научниците, фосилот е од ерата наречена силур.

Во Шкотска откриено најстарото фосилизирано копнено животно – нешто како стоногалка старо 425 милиони години

Таратур - 02.06.2020

Суштество со изглед на стоногалка откриено фосилизирано во Шкотска може да претставува најстарото познато копнено животно, скромен пионер на животот на Земјата пред 425 милиони години. Научниците велат дека фосилот од времето на геолошкиот период ...

Во Шкотска пронајдена фосилизирана стоногалка, најстарото познато копнено животно

Денар - 02.06.2020

Фосилизирано суштество слично на стоногалка е откриено во Шкотска и може да претставува најстарото познато копнено животно, скромен пионер на животот на Земјата пред 425 милиони години. Научниците велат дека фосилот е од периодот силур, откриен е на ...

Во Шкотска пронајдена најстарата фосилизирана стоногалка

Сител - 02.06.2020

Фосилизирано суштество налик на стоногалка, беше откриено во Шкотска и е, можеби, најстарото познато копнено животно – скромен „пионер“ на земниот живот од пред 425 милиони години. Според научниците, фосилот е од ерата наречена силур.