TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Адеми: Државната матура може да се спроведе и во јули

Канал5 - 26.03.2020

Роковите за полагање на државната матура може да ги поместиме во јули наместо во јуни. Тоа е предлог на Државниот испитен центар, но засега не сум одлучил да правиме измени и дополнување во календарот зашто не знаеме колку ќе трае оваа состојба.

Петиција за откажување на државната матура поради коронавирусот

Радио МОФ - 26.03.2020

Преку петиција се бара од Министерството за образование и наука да ја откаже државната матура за оваа учебна година поради вонредната ситуација која настана пред две недели поради Ковид-19 коронавирусот.

Матурантите најзагрижени поради затворањето на училиштата – што да се прави со матурскиот испит

Радио МОФ - 25.03.2020

Андреј Тодоровски и Анамарија Јанкова се матуранти од Скопје. Андреј учи во гимназијата „Раде Јовчевски Корчагин“. Анамарија пак во средното медицинско училиште ,,Д-р Панче Караѓозов”. Најголема мисла во моментов им е што ќе се случува со матурските ...

Холандија го откажа полагањето државна матура

Канал5 - 24.03.2020

Владата на Холандија денеска објави дека ги откажува годинашните големи завршни испити, односно државната матура, заради пандемијата на коронавирус. Во Холандија, во која има повеќе од 4.700 случаи на инфекција со „Ковид-19“, училиштата се затворени ...

Адеми: ДИЦ има предлог за државната матура, ја следиме ситуацијата и нема простор за паника

Опсервер - 24.03.2020

– Државниот испитен центар (ДИЦ) веќе има конкретен предлог за полагањето државна матура, со оглед на вонредната состојба и неизвесноста како ќе заврши учебната 2019/2020 година особено за средношколците матуранти.

Адеми: ДИЦ има предлог за државната матура, ја следиме ситуацијата и нема простор за паника

Press24 - 24.03.2020

Државниот испитен центар (ДИЦ) веќе има конкретен предлог за полагањето државна матура, со оглед на вонредната состојба и неизвесноста како ќе заврши учебната 2019/2020 година особено за средношколците матуранти.

Адеми: ДИЦ има предлог за државната матура, ја следиме ситуацијата и нема простор за паника

CivilMedia - 24.03.2020

Државниот испитен центар (ДИЦ) веќе има конкретен предлог за полагањето државна матура, со оглед на вонредната состојба и неизвесноста како ќе заврши учебната 2019/2020 година особено за средношколците матуранти.

Адеми: ДИЦ има предлог за државната матура, ја следиме ситуацијата и нема простор за паника

Либертас - 24.03.2020

– Државниот испитен центар (ДИЦ) веќе има конкретен предлог за полагањето државна матура, со оглед на вонредната состојба и неизвесноста како ќе заврши учебната 2019/2020 година особено за средношколците матуранти.

Адеми: Нема простор за паника ДИЦ има план за државната матура

MakPress - 24.03.2020

Државниот испитен центар (ДИЦ) веќе има конкретен предлог за полагањето државна матура, со оглед на вонредната состојба и неизвесноста како ќе заврши учебната 2019/2020 година особено за средношколците матуранти.

Адеми: Државната матура може да се спроведе и во јули

iPortal - 26.03.2020

Роковите за полагање на државната матура може да ги поместиме во јули наместо во јуни. Тоа е предлог на Државниот испитен центар, но засега не сум одлучил да правиме измени и дополнување во календарот зашто не знаеме колку ќе трае оваа состојба.

Адеми: Државната матура може да се спроведе и во јули

Алсат-М - 26.03.2020

Роковите за полагање на државната матура може да ги поместиме во јули наместо во јуни. Тоа е предлог на Државниот испитен центар, но засега не сум одлучил да правиме измени и дополнување во календарот зашто не знаеме колку ќе трае оваа состојба.

Адеми: Државната матура може да се спроведе и во јули

MakPress - 26.03.2020

Роковите за полагање на државната матура може да ги поместиме во јули наместо во јуни. Тоа е предлог на Државниот испитен центар, но засега не сум одлучил да правиме измени и дополнување во календарот зашто не знаеме колку ќе трае оваа состојба.

АДЕМИ: Државната матура ако не во јуни во јули

Денешен - 26.03.2020

Роковите за полагање на државната матура може да ги поместиме во јули наместо во јуни. Тоа е предлог на Државниот испитен центар, но засега не сум одлучил да правиме измени и дополнување во календарот зашто не знаеме колку ќе трае оваа состојба.

Адеми: Државната матура може да се спроведе и во јули

ММС - 26.03.2020

Роковите за полагање на државната матура може да ги поместиме во јули наместо во јуни. Тоа е предлог на Државниот испитен центар, но засега не сум одлучил да правиме измени и дополнување во календарот зашто не знаеме колку ќе трае оваа состојба.

Адеми: Државната матура може да се спроведе и во јули

Press24 - 26.03.2020

Роковите за полагање на државната матура може да ги поместиме во јули наместо во јуни. Тоа е предлог на Државниот испитен центар, но засега не сум одлучил да правиме измени и дополнување во календарот зашто не знаеме колку ќе трае оваа состојба.

Адеми: Државната матура може да се спроведе и во јули

Независен - 26.03.2020

Роковите за полагање на државната матура може да ги поместиме во јули наместо во јуни. Тоа е предлог на Државниот испитен центар, но засега не сум одлучил да правиме измени и дополнување во календарот зашто не знаеме колку ќе трае оваа состојба.

Адеми: Државната матура може да се спроведе и во јули

Опсервер - 26.03.2020

– Роковите за полагање на државната матура може да ги поместиме во јули наместо во јуни. Тоа е предлог на Државниот испитен центар, но засега не сум одлучил да правиме измени и дополнување во календарот зашто не знаеме колку ќе трае оваа состојба.

Адеми: Државната матура може да се спроведе и во јули

Слободен Печат - 26.03.2020

Роковите за полагање на државната матура може да ги поместиме во јули наместо во јуни. Тоа е предлог на Државниот испитен центар, но засега не сум одлучил да правиме измени и дополнување во календарот зашто не знаеме колку ќе трае оваа состојба.

Адеми: Државната матура може да се спроведе и во јули и за уписите ќе има чаре

+инфо - 26.03.2020

Роковите за полагање на државната матура може да ги поместиме во јули наместо во јуни. Тоа е предлог на Државниот испитен центар, но засега не сум одлучил да правиме измени и дополнување во календарот зашто не знаеме колку ќе трае оваа состојба.

Адеми: Роковите за полагање на државната матура може да ги поместиме во јули

Локално - 26.03.2020

Роковите за полагање на државната матура може да ги поместиме во јули наместо во јуни. Тоа е предлог на Државниот испитен центар, но засега не сум одлучил да правиме измени и дополнување во календарот зашто не знаеме колку ќе трае оваа состојба.

Адеми: Државната матура може да се спроведе и во јули

Либертас - 26.03.2020

– Роковите за полагање на државната матура може да ги поместиме во јули наместо во јуни. Тоа е предлог на Државниот испитен центар, но засега не сум одлучил да правиме измени и дополнување во календарот зашто не знаеме колку ќе трае оваа состојба.

Адеми: Државната матура може да се спроведе и во јули

24Инфо - 26.03.2020

– Роковите за полагање на државната матура може да ги поместиме во јули наместо во јуни. Тоа е предлог на Државниот испитен центар, но засега не сум одлучил да правиме измени и дополнување во календарот зашто не знаеме колку ќе трае оваа состојба.

Адеми: Државната матура може да се спроведе во јули наместо во јуни

МКД - 26.03.2020

Роковите за полагање на државната матура може да ги поместиме во јули наместо во јуни, на предлог на Државниот испитен центар, но засега нема одлука за измени и дополнување во календарот, зашто не се знае колку ќе трае оваа состојба.

Адеми: Државната матура може да се спроведе и во јули

Фокус - 26.03.2020

Роковите за полагање на државната матура може да ги поместиме во јули наместо во јуни. Тоа е предлог на Државниот испитен центар, но засега не сум одлучил да правиме измени и дополнување во календарот зашто не знаеме колку ќе трае оваа состојба.

Адеми: Матурата може да ја поместиме во јули

Expres - 26.03.2020

Министерот за образование и наука Арбер Адеми не ја исклучува можноста матурските испити да се поместат во јули. „Во нормални, редовни околности, требаше да се организира во јуни, но тие рокови ние може да ги поместиме во јули“, ерече министерот во ...

Адеми: Државната матура може да се спроведе и во јули

Вечер - 26.03.2020

Роковите за полагање на државната матура може да ги поместиме во јули наместо во јуни. Тоа е предлог на Државниот испитен центар, но засега не сум одлучил да правиме измени и дополнување во календарот зашто не знаеме колку ќе трае оваа состојба.

Адеми: Државната матура може да се спроведе и во јули

CivilMedia - 26.03.2020

Роковите за полагање на државната матура може да ги поместиме во јули наместо во јуни. Тоа е предлог на Државниот испитен центар, но засега не сум одлучил да правиме измени и дополнување во календарот зашто не знаеме колку ќе трае оваа состојба.

Државната матура може да се спроведе и во јули

Нетпрес - 26.03.2020

Роковите за полагање на државната матура може да ги поместиме во јули наместо во јуни. Тоа е предлог на Државниот испитен центар, но засега не сум одлучил да правиме измени и дополнување во календарот зашто не знаеме колку ќе трае оваа состојба.

Адеми: Државната матура може да се спроведе во јули наместо во јуни

Скопје инфо - 26.03.2020

Роковите за полагање на државната матура може да ги поместиме во јули наместо во јуни, на предлог на Државниот испитен центар, но засега нема одлука за измени и дополнување во календарот, зашто не се знае колку ќе трае оваа состојба.