TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Роза Мојсовска која слика со уста, по 43 години во Заводот во Бања Банско се всели во свој дом

Сакам да кажам - 09.10.2019

Роза Мојсовска, познатата поетеса и сликарка со телесен хендикеп која слика со уста, по 43 години престој во Заводот за рехабилитација „Бања Банско“, се пресели во сопствен стан во Струмица кој ѝ го додели државата.

Седум лица од Заводот за рехабилитација од Бања Банско се вселија во свои станови

24 Вести - 09.10.2019

Штитеничката од Заводот за рехабилитација Бања Банско која слика со уста и пишува поезија Роза Мојсовска се всели во свој сопствен стан во Струмица. По 43 години престој во Заводот каде се школувала таа од денеска ќе твори и пишува во станот што го ...

Уште 7 лица од Заводот „Бања Банско“ добија топол дом

Макфакс - 09.10.2019

Уште седум лица од ЈУ Завод за заштита и рехабилитација „Бања Банско“ добиваат топол дом. Министерството за труд и социјална политика обезбеди 4 станбени единици во Струмица кои се целосно прилагодени за нивните потребите.

Врачени клучеви од станови на седум штитеници од „Банско”

24Инфо - 09.10.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска денеска врачи клучеви на седум штитеници од Заводот за заштита и рехабилитација „Банско” од четирите станови каде ќе продолжат да живеат овие деинституционализирани лица самостојно и со ...

МТСП ќе отвори четири нови станбени единици за деинституционализирани лица од Бања Банско

CivilMedia - 09.10.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска ќе присуствува на отворање четири станбени единици каде што ќе живеат деинституционализирани лица од Бања Банско. На отворањето, како што соопшти Министерството за труд и социјална ...

Отворање нови четири станбени единици за деинституционализирани лица од Бања Банско

Опсервер - 09.10.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска ќе присуствува на отворање четири станбени единици каде што ќе живеат деинституционализирани лица од Бања Банско. На отворањето, како што соопшти Министерството за труд и социјална ...

Врачени клучеви од станови на седум штитеници од „Банско“

Опсервер - 09.10.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска денеска врачи клучеви на седум штитеници од Заводот за заштита и рехабилитација „Банско“ од четирите станови каде ќе продолжат да живеат овие деинституционализирани лица самостојно и со ...

Врачени клучеви од станови на седум штитеници од „Банско“

МКД - 09.10.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска денеска врачи клучеви на седум штитеници од Заводот за заштита и рехабилитација „Банско“ од четирите станови каде ќе продолжат да живеат овие деинституционализирани лица самостојно и со ...

Врачени клучеви од станови на седум штитеници од „Банско"

Канал5 - 09.10.2019

Еден од најпознатите штитеници на Заводот во Банско, ликовната уметница и поетеса, Роза Мојсовска, потенцираше дека од 1976 година е во Банско, од нејзина деветгодишна возраст. Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска денеска врачи ...

Седум штитеници од „Банско“ добија клучеви од станови

MakPress - 09.10.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска денеска врачи клучеви на седум штитеници од Заводот за заштита и рехабилитација „Банско“ од четирите станови каде ќе продолжат да живеат овие деинституционализирани лица самостојно и со ...

Уште 7 лица од заводот „Бања Банско“ добија топол дом

Точка - 09.10.2019

Уште седум лица од ЈУ Завод за заштита и рехабилитација „Бања Банско“ добиваат топол дом. Министерството за труд и социјална политика обезбеди 4 станбени единици во Струмица кои се целосно прилагодени за нивните потребите.

Уште 7 лица од Заводот „Бања Банско“ добија дом и ќе живеат самостојно

Нова ТВ - 09.10.2019

Уште 7 лица од ЈУ Завод за заштита и рехабилитација Бања Банско добиваат мал групен дом. Министерството за труд и социјална политика обезбеди 4 станбени единици во Струмица кои се целосно прилагодени за нивните потребите.

Фанка и Јонче од Завоводот Бања Банско добија топол дом во Струмица

Вечер - 09.10.2019

Уште седум лица од Заводот за заштита и рехабилитација Бања Банско добиваат топол дом. Министерството за труд и социјална политика обезбеди 4 станбени единици во Струмица кои се целосно прилагодени за нивните потребите.

Уште 7 лица од Заводот Бања Банско добија топол дом

Centar - 09.10.2019

Уште 7 лица од ЈУ Завод за заштита и рехабилитација Бања Банско добиваат топол дом. Министерството за труд и социјална политика обезбеди 4 станбени единици во Струмица кои се целосно прилагодени за нивните потребите.

Врачени клучеви од станови на седум штитеници од „Банско“

Либертас - 09.10.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска денеска врачи клучеви на седум штитеници од Заводот за заштита и рехабилитација „Банско“ од четирите станови каде ќе продолжат да живеат овие деинституционализирани лица самостојно и со ...