TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Саудиска Арабија ги предупреди Г7 да не ги пипаат руските пари

Оff.net - 10.07.2024

Пред некое време саудиското кралство во приватни разговори дало ишарет дека можеби ќе почне со продажба на дел од европскиот долг што е во негова сопственост доколку Г7 реши да ги троши замрзнатите руски средства.

Саудијците масовно реагираат поради промената на името на кафето: „Ова е глупаво, апсурдно и смешно“

Слободен Печат - 10.07.2024

Минатата недела Здружението за заштита на потрошувачите во Саудиска Арабија донесе одлука која предизвика лавина реакции, а за сè е виновно името на кафето. Имено, здружението одлучило дека етикетирањето на саудиското кафе со името „арапско кафе“ е ...

Ријад предупреди дека ќе продаде дел од европскиот долг ако Г7 ги заплени руските средства

Кумановски м. - 10.07.2024

Саудиска Арабија приватно навести претходно оваа година дека би можела да продаде одреден европски долг доколку Групата седум (Г7) одлучи да заплени речиси 300 милијарди долари замрзнати руски средства.