TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Разговор со Драган Довлев: „Подрумот“ е сеприсутен во нашето општество и сите сме во него

Вечер Прес - 21.06.2021

„Дејствието се случува во еден театарски подрум каде што куклите од мртвите претстави почнуваат да прават претстава што треба да биде подобра од оние што се играат горе на сцената. Одвреме-навреме во подрумот влегуваат вработените, кои се живи ...

Разговор со Драган Довлев: Подрумот со кукли како сцена за драмско дејство

Слободен Печат - 21.06.2021

Театарот за деца и младинци на 23 јуни, на младинската сцена, премиерно ќе ја изведе претставата „Подрум“, поставена по текст и во режија на Драган Довлев. Актерот Драган Довлев во Театарот за деца и младинци (ТДМ) е вработен од 1994 година.

Театарот сè повеќе ќе станува граѓанска иницијатива за одржување на менталната хигиена на заедницата, а сè помалку ...

Република - 21.06.2021

Актерот Драган Довлев во Театарот за деца и младинци (ТДМ) ќе ја режира првата куклена претстава за младинци „Подрум“. Тоа ќе биде негов авторски проект, а премиерата е закажана за в среда, на 23 јуни во 20 часот.