TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВИДЕО | Јанакиеска: Од оваа година учениците ќе добиваат за 60% повисоки стипендии

Слободен Печат - 25.11.2021

Министерството за образование и наука ги објави резултатите од конкурсот за ученички стипендии за учебната 2021/2022 година. Од оваа година на сила стапува одлуката за зголемување на месечните износи за 60 отсто во одредени категории.

Нејасни насоки и слаба вклученост на наставниците и учениците – ковид мерките за образованието не стигнале секаде

Радио МОФ - 24.11.2021

Недобивање на ковид мерките до дел од училиштата, недоволно обуки, невклучување на граѓанските организации во процесот, недоволно јасни мерки, недоволна вклученост на учениците, но и партизацијата се дел од предизвиците со кои образовниот процес се ...

МОН ги објави резултатите од конкурсите за ученички стипендии за учебната 2021-2022

24Инфо - 24.11.2021

Министерството за образование и наука ги објави резултатите од конкурсите за доделување ученички стипендии за учебната 2021-2022 година. На веб-страницата на МОН се објавени добитниците на различни категории ученички стипендии заедно со договорот за ...

МОН ги објави резултатите од конкурсите за ученички стипендии за учебната 2021-2022

Бриф - 24.11.2021

Министерството за образование и наука ги објави резултатите од конкурсите за доделување ученички стипендии за учебната 2021-2022 година. На веб-страницата на МОН се објавени добитниците на различни категории ученички стипендии заедно со договорот за ...

МОН ги објави резултатите од конкурсите за ученички стипендии за учебната 2021-2022

Независен - 24.11.2021

Министерството за образование и наука ги објави резултатите од конкурсите за доделување ученички стипендии за учебната 2021-2022 година. На веб-страницата на МОН се објавени добитниците на различни категории ученички стипендии заедно со договорот за ...

МОН ги објави резултатите од конкурсите за доделување на ученички стипендии за учебната 2021-2022 година

Локално - 24.11.2021

Секој добитник на стипендија го симнува и пополнува во ТРИ примероци соодветниот договор за стипендија и заедно со копија од лична трансакциска сметка го доставува до МОН најдоцна до 3.12.2021 година, информираат од Министерството за образование.

Резултати од конкурсите за доделување на ученички стипендии за учебната 2021-2022 година

Lider - 24.11.2021

Секој добитник на стипендија го симнува и пополнува во ТРИ примероци соодветниот договор за стипендија и заедно со копија од лична трансакциска сметка го доставува до МОН најдоцна до 3.12.2021 година, информираат од Министерството за образование.

МОН ги објави резултатите од конкурсите за ученички стипендии за учебната 2021-2022

Бизнис Вести - 24.11.2021

Министерството за образование и наука ги објави резултатите од конкурсите за доделување ученички стипендии за учебната 2021-2022 година. На веб-страницата на МОН се објавени добитниците на различни категории ученички стипендии заедно со договорот за ...

МОН ги објави резултатите од конкурсите за ученички стипендии за учебната 2021-2022

Канал5 - 24.11.2021

Министерството за образование и наука ги објави резултатите од конкурсите за доделување ученички стипендии за учебната 2021-2022 година. На веб-страницата на МОН се објавени добитниците на различни категории ученички стипендии заедно со договорот за ...

МОН ги објави резултатите од конкурсите за ученички стипендии за учебната 2021-2022

Опсервер - 24.11.2021

– Министерството за образование и наука ги објави резултатите од конкурсите за доделување ученички стипендии за учебната 2021-2022 година. На веб-страницата на МОН се објавени добитниците на различни категории ученички стипендии заедно со договорот ...

Објавени резултатите од конкурсите за ученички стипендии за учебната 2021-2022

Курир - 24.11.2021

Министерството за образование и наука ги објави резултатите од конкурсите за доделување ученички стипендии за учебната 2021-2022 година. На веб-страницата на МОН се објавени добитниците на различни категории ученички стипендии заедно со договорот за ...

Објавени резултатите од конкурсите за ученички стипендии за учебната 2021/2022

Нетпрес - 24.11.2021

Министерството за образование и наука ги објави резултатите од конкурсите за доделување ученички стипендии за учебната 2021-2022 година. На веб-страницата на МОН се објавени добитниците на различни категории ученички стипендии заедно со договорот за ...

МОН ги објави резултатите од конкурсите за ученички стипендии за учебната 2021-2022

Gostivarpress.mk - 24.11.2021

Министерството за образование и наука ги објави резултатите од конкурсите за доделување ученички стипендии за учебната 2021-2022 година. На веб-страницата на МОН се објавени добитниците на различни категории ученички стипендии заедно со договорот за ...

МОН ги објави резултатите од конкурсите за ученички стипендии за учебната 2021-2022

Скопје24 - 24.11.2021

Министерството за образование и наука ги објави резултатите од конкурсите за доделување ученички стипендии за учебната 2021-2022 година. На веб-страницата на МОН се објавени добитниците на различни категории ученички стипендии заедно со договорот за ...

МОН ги објави резултатите од конкурсите за ученички стипендии за учебната 2021-2022

MakPress - 24.11.2021

Министерството за образование и наука ги објави резултатите од конкурсите за доделување ученички стипендии за учебната 2021-2022 година. На веб-страницата на МОН се објавени добитниците на различни категории ученички стипендии заедно со договорот за ...

МОН ги објави резултатите за ученички стипендии

Мета - 24.11.2021

Министерството за образование и наука (МОН) ги објави резултатите од конкурсот за ученички стипендии за учебната 2021/2022 година. Резултатите се достапни на овој линк . Објавени се списоците со ученици кои добиваат стипендија во повеќе категории – ...

Модернизација на лабораториите на високообразовните и научни установи со поддршка од МОН

Бизнис Вести - 23.11.2021

Со 318 милиони денари се финансирани научноистражувачките проекти од високообразовни установи во државата на повикот кој Министерството за образование и наука го распиша пред неколку месеци, наменет главно за модернизација на лабораториите.