TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ревизија на администрацијата: За исто работно место - различна плата во јавниот сектор

Deutsche Welle - 17.06.2024

Кај државните советници разликата се движи од 69 илјади до 108 илјади денари, односно кај министерствата платата на државните советници е за 37% помала во однос на највисоката плата за исто ниво во другите институции.

ШОКАНТНИ ПОДАТОЦИ ЗА ПЛАТИТЕ НА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ РАБОТНИЦИ Платите во министерствата се дури 50% пониски од оние во ...

+инфо - 17.06.2024

Ревизијата утврдила дека учеството на расходите за плати во вкупните буџети кај некои институции се многу значајна ставка во нивните буџети, односно учеството во вкупните буџети се движи од 1% во министерствата за здравство и за труд и социјална ...

ДЗР: За исто работно место, различни плати во државната адмнинистрација

Телма - 17.06.2024

Највисока плата од административните службеници земаат државните секретари или 98 и пол илјади денари бруто, а најниска помладите референти или речиси 33 илјади денари бруто, покажува последниот извештај на Државниот завод за ревизија.

ДЗР: Додаток за прилагодување на пазар на труд не се исплаќа во ниту една државна институција

Вечер Прес - 17.06.2024

Додаток за прекувремена работа се исплаќа во само 26 од 36 институции, а додаток за прилагодување на пазарот на труд не се исплаќа во ниту една институција утврдил Државниот завод за ревизија (ДЗР).

ДЗР: За исто работно место различна плата во институциите во јавниот сектор

Денар - 17.06.2024

Државниот завод за ревизија(ДЗР) изврши ревизија на усогласеност на тема „Плати и додатоци на плати на административните службеници во Република Северна Македонија“, со која се опфатија платите и додатоците на плати на административните службеници ...

ДЗР: Додаток за прилагодување на пазар на труд не се исплаќа во ниту една државна институција

Канал5 - 17.06.2024

Додаток за прекувремена работа се исплаќа во само 26 од 36 институции, а додаток за прилагодување на пазарот на труд не се исплаќа во ниту една институција утврдил Државниот завод за ревизија (ДЗР).

ДЗР за јавниот сектор: Исто работно место – различна плата, примањата најниски во министерствата

Пари - 17.06.2024

Од 36 државни институции, вработените во 26 добиваат додаток за прекувремена работа, а додатокот за прилагодување на пазарот на труд не се исплаќа во ниту една институција. Модулот за пресметка на плати се користи од 29 институции, додека за ...

Ревизија: Различни плати за исти работни места во администрацијата, најниски приходи имаат службениците во ...

MakPress - 17.06.2024

Додаток за прекувремена работа се исплаќа во само 26 од 36 институции, а додаток за прилагодување на пазарот на труд не се исплаќа во ниту една институција утврдил Државниот завод за ревизија (ДЗР).

За исто работно место во администрацијата се дава различна плата, открива Државна ревизија

еМагазин - 17.06.2024

Државниот завод за ревизија (ДЗР) во новиот за платите и додатоци на плати на административните службеници во Македонија, утврдил разлики во висината на платите за исти работни места во различни институции.

Македонските министерства со најниски плати

Тера - 17.06.2024

За исто работно место различна плата во институциите во јавниот сектор, вели најновиот извештај на државниот завод за ревизија И укажува на целосна несреденост во платите кај државната администрација во министерствата и другите институции.