TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дино Имери во Загреб свиреше на пијаното на Светислав Станчиќ од 1911 година

Сакам да кажам - 20.11.2023

Mакедонскиот пијанист Дино Имери во неделата одржа солистички концерт во Загреб во Државниот архив. Имери свиреше дела од Мануел де Фаља, Фредерик Момпу, Морис Равел и Жорж Бизе и тоа на пијаното „плејел“ од 1911 година, кој бил во сопственост на ...

Дино Имери одржа фантастичен концерт во Загреб!

Екран - 20.11.2023

Синоќа (19 ноември), македонскиот пијанист Дино Имери одржа фантастичен солистички концерт во Загреб, Хрватска, во прекрасното здание на Државниот архив. Пред многубројната публика, Имери се претстави со изведба на романтичните и импресивни дела: ...

Фантастичен настап на Дино Имери во Загреб

МКД - 20.11.2023

Имери во Загреб свиреше на историско пијано од марката „Плејел“. Синоќа македонскиот пијанист Дино Имери одржа фантастичен солистички концерт во Загреб, Хрватска, во прекрасното здание на Државниот архив.

Фантастичен концерт на пијанистот Дино Имери во Загреб

Рацин - 20.11.2023

Имери свиреше на пијано со историска вредност од марката „Плејел“. Правејќи паралела со познатата марка „Стенвеј“, велат дека по силниот и продорен звук на „Стенвеј“ на кој сме навикнати, кога ќе се слушне звукот на „Плејел“, на кој инаку, свирел и ...

Дино Имери одржа фантастичен концерт во Загреб

Нетпрес - 20.11.2023

Синоќа (19 ноември), македонскиот пијанист Дино Имери одржа фантастичен солистички концерт во Загреб, Хрватска, во прекрасното здание на Државниот архив. Пред многубројната публика, Имери се претстави со изведба на романтичните и импресивни дела: ...

Дино Имери во Загреб свиреше на историско пијано од марката „Плејел“ од 1911 година

Lider - 20.11.2023

Македонскиот пијанист Дино Имери синоќа одржа фантастичен солистички концерт во Загреб, Хрватска, во прекрасното здание на Државниот архив. Пред многубројната публика, Имери се претстави со изведба на романтичните и импресивни дела: „Ноктурно“ од ...

Дино Имери во Загреб свиреше на историско пијано од марката „Плејел“ од 1911 година

Република - 20.11.2023

Македонскиот пијанист Дино Имери синоќа одржа фантастичен солистички концерт во Загреб, Хрватска, во прекрасното здание на Државниот архив. Пред многубројната публика, Имери се претстави со изведба на романтичните и импресивни дела: „Ноктурно“ од ...

Концерт на Дино Имери во Загреб, свиреше на историско пијано од марката „Плејел“

Канал5 - 20.11.2023

Македонскиот пијанист Дино Имери синоќа одржа солистички концерт во Загреб, Хрватска, во прекрасното здание на Државниот архив. Пред многубројната публика, Имери се претстави со изведба на романтичните и импресивни дела: „Ноктурно“ од Мануел Де ...

Концерт на Дино Имери во Загреб, свиреше на историско пијано од марката „Плејел“

Независен - 20.11.2023

Македонскиот пијанист Дино Имери синоќа одржа солистички концерт во Загреб, Хрватска, во прекрасното здание на Државниот архив. Пред многубројната публика, Имери се претстави со изведба на романтичните и импресивни дела: „Ноктурно“ од Мануел Де ...

Дино Имери одржа концерт пред верната публика во Загреб, свиреше на историско пијано „Плејел“

Вечер Прес - 20.11.2023

„Ова е мое четврто рецитално гостување во Загреб – град во кој често се слушаат изведбите на светските имиња на пијанизмот, но и центар на една многу сериозна пијанистичка школа. Сум настапувал во различни стадиуми од мојата кариера, од студентските ...

Дино Имери одржа концерт во Загреб: Свиреше на историско пијано од марката „Плејел“ од 1911 година

Слободен Печат - 20.11.2023

Mакедонскиот пијанист Дино Имери на 19 ноември одржа фантастичен солистички концерт во Загреб, Хрватска, во прекрасното здание на Државниот архив. Пред многубројната публика, Имери се претстави со изведба на романтичните и импресивни дела: ...

Дино Имери одржа фантастичен концерт во Загреб!

Н.Македонија - 22.11.2023

Македонскиот пијанист Дино Имери одржа фантастичен солистички концерт во Загреб, Хрватска, во прекрасното здание на Државниот архив. Пред многубројната публика, Имери се претстави со изведба на романтичните и импресивни дела: „Ноктурно“ од Мануел де ...