TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Oтворена првата сензорна соба во Радовиш

Сител - 21.09.2022

Во рамки на проектот Биди ИН биди ИНклузивен, биди ИНклудиран,, отворена првата сензорна соба во Радовиш. Се работи за специјализирана просторија сместена во училиштето Крсте Петков Мисирков која треба да го поттикне аудитивниот, визуелниот, ...

Јорданов: Пуштена е во употреба сензорната соба со реквизити и стимулативни алатки во основното училиште Димитар Влахов

Курир - 21.09.2022

Денес беше пуштена во употреба целосно опремена сензорна соба со реквизити и стимулативни алатки во основното училиште Димитар Влахов. Оваа соба пред се е наменета за децата со посебни потреби кои се вклучени во редовната настава во самото училиште, ...

Отворена сензорна соба во штипското училиште „Димитар Влахов“

Канал5 - 21.09.2022

Проектот се реализира во соработка со Министерството за образование и наука. Од денеска учениците со и без образовни потешкотии во ООУ „Димитар Влахов“ во општина Штип ќе може да работат во сензорната соба опремена со реквизити и стимулативните ...

Сензорна соба во ООУ „Крсте Петков Мисирков“ во Радовиш

MakPress - 20.09.2022

Во ООУ „Крсте Петков Мисирков“ во Радовиш од денеска ќе биде во функција прва сензорна соба во таа општина, во рамки на проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“, финансиран од Европската Унија.

„Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“ – Сензорна соба во ООУ „Димитар Влахов“ во Штип

Нетпрес - 21.09.2022

Од денес учениците со и без образовни потешкотии во ООУ „Димитар Влахов“ во општина Штип ќе може да работат во сензорната соба опремена со реквизити и стимулативните алатки, водени низ процесот од стручната служба и специјалниот едукатор и ...

Јорданов: Пуштена е во употреба сензорната соба со реквизити и стимулативни алатки во основното училиште Димитар Влахов

Нетпрес - 21.09.2022

Денес беше пуштена во употреба целосно опремена сензорна соба со реквизити и стимулативни алатки во основното училиште Димитар Влахов. Оваа соба пред се е наменета за децата со посебни потреби кои се вклучени во редовната настава во самото училиште, ...

Отворена сензорна соба во штипското училиште „Димитар Влахов“

MakPress - 22.09.2022

Од денеска учениците со и без образовни потешкотии во ООУ „Димитар Влахов“ во општина Штип ќе може да работат во сензорната соба опремена со реквизити и стимулативните алатки, водени низ процесот од стручната служба и специјалниот едукатор и ...

Јорданов: Пуштена е во употреба сензорната соба со реквизити и стимулативни алатки во основното училиште Димитар Влахов

MakPress - 22.09.2022

Денес беше пуштена во употреба целосно опремена сензорна соба со реквизити и стимулативни алатки во основното училиште Димитар Влахов. Оваа соба пред се е наменета за децата со посебни потреби кои се вклучени во редовната настава во самото училиште, ...