TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата не ги донесе мерките за вакцинација, побара дополнителни анализи и мерки

360 степени - 25.11.2021

Додека ги чека новите анализи и мерки, Владата бара инспекторите да направат ригорозна проверка дали има злоупотреба на сертификатите за влез во објекти. Исто така, оттаму велат дека ќе ги разгледаат сите можности за стимулација на вакцинацијата, но ...

Скрининг за ковид на администрацијата, се разгледува можноста да добиваат и бонуси ако се вакцинираат

Скопје1 - 25.11.2021

Владата на Република Северна Македонија на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на КОВИД-19 вакцинацијата и за зголемување на бројот на ...

Ќе има дополнителни анализи и мерки за масовна вакцинација, можни се и економски стимулации

Фактор - 25.11.2021

Владата на денешната редовна 121 седница ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на КОВИД-19 вакцинацијата. Тргнувајќи од неприкосновениот факт дека масовната вакцинација е најефикасен одговор за ...

Владата побара дополнителни анализи и мерки за масовна вакцинација

24Инфо - 25.11.2021

Владата на Република Северна Македонија на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на КОВИД-19 вакцинацијата и за зголемување на бројот на ...

Засега нема задолжителна вакцинација на работниците, ќе се прави скрининг во министерствата и јавните претпријатија

Локално - 25.11.2021

Владата на Република Северна Македонија на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на КОВИД-19 вакцинацијата и за зголемување на бројот на ...

ВЛАДАТА ПРЕСЕЧЕ: Донесена одлука за предложените мерки за вакцинација

Курир - 25.11.2021

Владата на Република Македонија на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на КОВИД-19 вакцинацијата и за зголемување на бројот на вакцинирани ...

Можен финансиски бонус за вакцинација, ќе се анализира како да се поттикне имунизацијата

Нова ТВ - 25.11.2021

Владата на Република Северна Македонија на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на КОВИД-19 вакцинацијата и за зголемување на бројот на ...

Владата не донесе одлука за рестрикции за невакцинираните, бара анализи плус од Комисијата за заразни болести

Gostivarpress.mk - 25.11.2021

Владата на денешната седница не донесе одлука за новите антиковид мерки, предложени од Комисијата за заразни болести. „Тргнувајќи од неприкосновениот факт дека масовната вакцинација е најефикасен одговор за заштита од последиците и за спречување на ...

Со парични награди, но и рестрикции ќе ги мотивираме административците да се вакцинираат?

Фокус - 25.11.2021

Владата на Република Северна Македонија на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледала предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на КОВИД-19 вакцинацијата и за зголемување на бројот на ...

Засега нема задолжителна вакцинација на работниците, ќе се прави скрининг во министерствата и јавните претпријатија

Centar - 25.11.2021

Владата на Република Северна Македонија на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на КОВИД-19 вакцинацијата и за зголемување на бројот на ...

НЕМА ВЕЌЕ ШОПИНГ СО ЛАЖНИ СЕРТИФИКАТИ Владата бара строга контрола, а ќе размисли и за стимулации за вакцинирање

+инфо - 25.11.2021

Владата ги задолжи сите министерства, јавните претпријатија, акционерските друштва и агенциите во државна сопственост, да спроведат скрининг за да се утврди процентот на вакцинирани во државната и во јавната администрација, да ги утврдат можностите ...

Владата побара од Комисијата за заразни болести дополнителни анализи и компаративни студии за предложените мерки

Zoom - 25.11.2021

Владата на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на КОВИД-19 вакцинацијата и за зголемување на бројот на вакцинирани граѓани во Северна ...

ВЛАДАТА ПРЕСЕЧЕ: Донесена одлука за предложените мерки за вакцинација

Lider - 25.11.2021

Владата на Република Македонија на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на КОВИД-19 вакцинацијата и за зголемување на бројот на вакцинирани ...

Владата размислува за стимулации и рестрикции со цел да се зголеми бројот на вакцинирани

Точка - 25.11.2021

Владата на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на вакцинацијата. „Тргнувајќи од неприкосновениот факт дека масовната вакцинација е најефикасен ...

Стоп за лажните сертификати: Владата бара строга контрола, а ќе размисли и за стимулации за вакцинирање

Нетпрес - 25.11.2021

Владата наложи ригорозна проверка на идентитетот на лицата кои ги прикажуваат серификатите за вакцинација при влез во објектите во кои тие се бараат, а побара и предлози за економски стимулации и за рестрикции со цел да се поттикне вакцинацијата ...

Владата побара од Комисијата за заразни болести дополнителни анализи и компаративни студии за предложените мерки

Опсервер - 25.11.2021

ript> Владата на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на КОВИД-19 вакцинацијата и за зголемување на бројот на вакцинирани граѓани во Северна ...

Владата размислува за стимулации и рестрикции за да се зголеми бројот на вакцинирани

Н.Македонија - 25.11.2021

Владата на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на вакцинацијата. – Тргнувајќи од неприкосновениот факт дека масовната вакцинација е ...

Владата од Комисијата за заразни болести побара дополнителни анализи и компаративни студии за предложените мерки

Frontline - 25.11.2021

Владата на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на КОВИД-19 вакцинацијата и за зголемување на бројот на вакцинирани граѓани во Северна ...

Владата не ги усвои новите антиепидемиски мерки, побара дополнителни анализи

Слободен Печат - 25.11.2021

Владата на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на КОВИД-19 вакцинацијата и за зголемување на бројот на вакцинирани граѓани во Северна ...

Владата не ги донесе мерките за вакцинација, побара дополнителни анализи и мерки

Либертас - 25.11.2021

Додека ги чека новите анализи и мерки, Владата бара инспекторите да направат ригорозна проверка дали има злоупотреба на сертификатите за влез во објекти. Исто така, оттаму велат дека ќе ги разгледаат сите можности за стимулација на вакцинацијата, но ...

Владата побара од Комисијата дополнителни анализи и компаративни студии за предложените мерки

Денешен - 25.11.2021

Владата на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на КОВИД-19 вакцинацијата и за зголемување на бројот на вакцинирани граѓани во … Македонија, ...

Владата не се реши за задолжителна вакцинација, ама размислува за економски стимулации и рестрикции на администрацијата

365 - 25.11.2021

Скопје, 25 ноември 2021 (МИА) – Владата на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на КОВИД-19 вакцинацијата и за зголемување на бројот на ...

Нема нови мерки за невакцинираните, Владата побара поголема контрола и дополнителни анализи

Независен - 25.11.2021

Владата на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на КОВИД-19 вакцинацијата и за зголемување на бројот на вакцинирани граѓани во Северна ...

Владата побара од Комисијата за заразни болести дополнителни анализи и компаративни студии за предложените мерки

Скопје инфо - 25.11.2021

Владата на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на КОВИД-19 вакцинацијата и за зголемување на бројот на вакцинирани граѓани во Северна ...

Владата побара од Комисијата за заразни болести дополнителни анализи и компаративни студии за предложените мерки

CivilMedia - 25.11.2021

Владата на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на КОВИД-19 вакцинацијата и за зголемување на бројот на вакцинирани граѓани во Северна ...

Влада: Побарани дополнителни анализи и мерки за масовна вакцинација

24 Вести - 25.11.2021

Владата на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на КОВИД-19 вакцинацијата и за зголемување на бројот на вакцинирани граѓани во Северна ...

Наместо рестрикции за невакцинираните, Владата побара дополнителни анализи за поттикнување на масовна вакцинација

МКД - 25.11.2021

Владата на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на ковид-19 вакцинацијата и за зголемување на бројот на вакцинирани граѓани во Македонија, ...

Владата побара од Комисијата за заразни болести дополнителни анализи и компаративни студии за предложените мерки

Вечер Прес - 25.11.2021

Владата на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на КОВИД-19 вакцинацијата и за зголемување на бројот на вакцинирани граѓани во Северна ...

Економски стимулации и рестрикции со цел да се зголеми бројот на вакцинирани

Тера - 25.11.2021

Владата на денешната редовна 121 седница, како што соопшти прес службата, темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на КОВИД-19 вакцинацијата и за зголемување на бројот на ...