TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Утре почнува второто полугодие

Факултети - 20.01.2020

Денеска е последниот ден од зимскиот распуст, утре почнува второт полугодие од учебната 2019/2020 година. Во основните и во средните училишта наставата ќе продолжат да ја следат 270.000 ученици. Зимскиот распуст траеше три недели.

Последни подготовки за почетокот на второто полугодие

Н.Македонија - 20.01.2020

Додека учениците ги користат последните денови од зимскиот распуст, наставниците им ги пополнуваат евидентните листови, кои ќе им ги доделат на почетокот на второто полугодие, кое почнува утре.

Последен ден од зимскиот распуст-од утре учениците се враќаат на училиште

Gostivarpress.mk - 20.01.2020

Зимскиот распуст од учебната 2019-2020-та година, завршува утре (21 јануари), кога стартува второто полугодие. Учениците се враќаат во училишните клупи на редовна настава, по тринеделниот одмор од школските обврски.

Распустот заврши: Учениците утре се враќаат на настава

Курир - 20.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците утре ќе се вратат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270.000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20.000 ...

Учениците утре се враќаат на настава

iPortal - 20.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците утре ќе се вратат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20 000 првачиња.

Учениците утре се враќаат на настава

Локално - 20.01.2020

По тринеделен зимски распуст, учениците утре ќе се вратат во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2019/2020 година. Наставата ќе продолжат да ја следат 270.000 средношколци и основци, меѓу кои околу 20.000 првачиња.

Од утре повторно во школо

Деца - 20.01.2020

Денеска е последниот ден од зимскиот распуст, утре почнува второт полугодие од учебната 2019/2020 година. Во основните и во средните училишта наставата ќе продолжат да ја следат 270.000 ученици. Зимскиот распуст траеше три недели.