TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Државата ќе се задолжи 120 милиони евра за да ги плати долговите на општините

Сител - 13.03.2018

Владата ќе се задолжува за да ги раздолжи општините. Премиерот Заев потврди дека државата ќе подигне кредит од близу 120 милиони евра за да можат локалните самоуправи да ги исплатат долговите кон добавувачите.

Владата ќе земе кредит од 120 милиони евра за да се раздолжат општините

Телма - 13.03.2018

Кредит од 120 милиони евра ќе земе Владата и овие пари ќе им ги даде на општините, за тие да ги исплатат своите заостанати долгови, потврди денес премиерот Зоран Заев. Владата веќе донела таква одлука и сега ги чека понудите од банките со цел да ...

Владата ќе се задолжува за да ја покрие финансиската „дупка“ во општините

24 Вести - 13.03.2018

Со нови кредити ќе се враќаат старите долгови на општините. Владата ќе се задолжи за 120 милиони евра - пари со кои ќе треба да се „покријат” општинските долгови кон добавувачите. Ова денеска го потврди премиерот Зоран Заев, кој вети кредит со ниска ...

Со 120 милиони евра владата ќе ги враќа долговите на општините

Алсат-М - 13.03.2018

Старите долгови на општините од околу 120 милиони евра ќе се раздолжат со нов кредит што Владата ќе го земе во име на локалните самоуправи. Владата веќе почнала преговори со меѓународните и домашните кредитори.

Владата ќе се задолжи за 120 милиони евра, за да ги раздолжи општините

еМагазин - 13.03.2018

Владата ќе земе кредит од 120 милиони евра, за да ги раздолжи општините. Премиерот Зоран Заев денеска информираше дека веќе се чекаат понудите од повеќе финансиски институции и домашни банки за да се избере најповолната понуда, а општините ќе ги ...

Договор за пренесување на право на трајно користење

24 Вести - 13.03.2018

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и претседателот на ЗЕЛС Петре Шилегов потпишаа договор за за пренесување на правото на трајно користење, управување и одржување на информацискиот систем.

Општините ќе управуваат со државно земјиште

МРТ - 13.03.2018

Општините од државата ќе добијат 120 милиони евра со кои ќе се раздолжат кон доверителите. Кредитот ќе го враќаат во рок од 15 или 20 години, со каматна стапка од 2 и 3 насто. Општините ќе добијат 120 милиони евра преку целосно спроведување на ...

(ВИДЕО) Заев: Продолжуваме со децентрализацијата, со софтверот за градежно земјиште општините ќе бидат помоќни

А1 On - 13.03.2018

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев денеска присуствуваше на примопредавањето на софтверскиот систем е-Градежно земјиште, кое Министерството за транспорт и врски му го предаде на Заедницата на единиците на локалните ...

Владата ќе земе кредит од 120 милиони евра да се покријат долговите на општините

Сакам да кажам - 13.03.2018

Владата ќе земе кредит да се исплатат долговите на општините. Ова денеска го најави премиерот Зоран Заев кој рече дека одлуката е веќе донесена државата да подигне кредит и да го пренесе на општините да ги исплатат своите обврски кон добавувачи.

Општините добија право на управување со градежното неизградено земјиште

Локално - 13.03.2018

Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Македонија (ЗЕЛС) денеска потпиша договор со Министерството за транспорт и врски со кој доби право на трајно користење, управување, одржување и можност за надградба на информацискиот ...

Заев: Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

А1 On - 13.03.2018

Сакаме целосно да го спроведеме Законот за рамномерен регионален развој, кој значи сто милиони евра дополнителни пари на општините од она што досега државата го спроведувала и од она што треба дополнително да го обезбедиме како обем, изјави денеска ...

Oпштините побрзо ќе ги услужуваат граѓаните со софтверот за градежно земјиште

Мета - 13.03.2018

Министерството за транспорт и врски го предаде на Заедницата на единиците на локалните самоуправи (ЗЕЛС) софтверскиот систем „е-Градежно земјиште“ кој треба да го користат општините во Македонија.

Општините ќе управуваат со градежното неизградено земјиште

+инфо - 13.03.2018

Овој систем досега го користат 46 општини кои ги имаат исполнето сите услови утврдени со закон и се стекнале со право да управуваат со неизграденото градежно земјиште, сопственост на Република Македонија.

Заев: Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

Канал5 - 13.03.2018

Сакаме целосно да го спроведеме Законот за рамномерен регионален развој, кој значи сто милиони евра дополнителни пари на општините од она што досега државата го спроведувала и од она што треба дополнително да го обезбедиме како обем, изјави денеска ...

(ВИДЕО) Заев на предавањето на системот е-Градежно земјиште на ЗЕЛС: Обезбедуваме достапни сервиси за граѓаните, ги ...

Бриф - 13.03.2018

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев денеска присуствуваше на примопредавањето на софтверскиот систем е-Градежно земјиште, кое Министерството за транспорт и врски му го предаде на Заедницата на единиците на локалните ...

Општините добија право на управување со градежното неизградено земјиште

Слободен Печат - 13.03.2018

Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Македонија (ЗЕЛС) денеска потпиша договор со Министерството за транспорт и врски со кој доби право на трајно користење, управување, одржување и можност за надградба на информацискиот ...

Заев: Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

Press24 - 13.03.2018

Сакаме целосно да го спроведеме Законот за рамномерен регионален развој, кој значи сто милиони евра дополнителни пари на општините од она што досега државата го спроведувала и од она што треба дополнително да го обезбедиме како обем, изјави денеска ...

Општините ќе управуваат со софтверскиот систем е-Градежно земјиште

Академик - 13.03.2018

Министерството за транспорт и врски денеска ѝ го предаде софтверскиот систем е-Градежно земјиште на Заедницата на единиците на локалните самоуправи (ЗЕЛС), која понатаму ќе го проследи до општините во Република Македонија.

Општините добија право на управување со градежното неизградено земјиште

Стандард - 13.03.2018

Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Македонија (ЗЕЛС) денеска потпиша договор со Министерството за транспорт и врски со кој доби право на трајно користење, управување, одржување и можност за надградба на информацискиот ...

Заев: Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој...

Н.Македонија - 13.03.2018

Заев: Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој Сакаме целосно да го спроведеме Законот за рамномерен регионален развој, кој значи сто милиони евра дополнителни пари на општините од она што досега државата го спроведувала и од ...

Примопредавање на софтверскиот систем е-Градежно земјиште од централно на локално ниво

Шеталиште - 13.03.2018

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев денеска присуствуваше на примопредавањето на софтверскиот систем е-Градежно земјиште, кое Министерството за транспорт и врски му го предаде на Заедницата на единиците на локалните ...

Општините добија право на управување со градежното неизградено земјиште

Република - 13.03.2018

Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Македонија (ЗЕЛС) денеска потпиша договор со Министерството за транспорт и врски со кој доби право на трајно користење, управување, одржување и можност за надградба на информацискиот ...

Заев: Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

Сител - 13.03.2018

Сакаме целосно да го спроведеме Законот за рамномерен регионален развој, кој значи сто милиони евра дополнителни пари на општините од она што досега државата го спроведувала и од она што треба дополнително да го обезбедиме како обем, изјави денеска ...

(ВИДЕО) Заев: Обезбедуваме достапни сервиси за граѓаните, ги јакнеме капацитетите на општините

iPortal - 13.03.2018

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев денеска присуствуваше на примопредавањето на софтверскиот систем е-Градежно земјиште, кое Министерството за транспорт и врски му го предаде на Заедницата на единиците на локалните ...

Општините добија право на управување со градежното неизградено земјиште

Press24 - 13.03.2018

Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Македонија (ЗЕЛС) денеска потпиша договор со Министерството за транспорт и врски со кој доби право на трајно користење, управување, одржување и можност за надградба на информацискиот ...

Заев: Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

Слободен Печат - 13.03.2018

Сакаме целосно да го спроведеме Законот за рамномерен регионален развој, кој значи сто милиони евра дополнителни пари на општините од она што досега државата го спроведувала и од она што треба дополнително да го обезбедиме како обем, изјави денеска ...

Наскоро ќе се одблокира сметката на општина Охрид?

OhridNews - 13.03.2018

Државата ќе подигне кредит со кој ќе се сервисираат долговите на општините, кои ќе бидат обврзани понатаму долгорочно да ги вратат дадените средства на банките, но со поволна, значително помала од сегашната.

Општините добија право на управување со градежното неизградено земјиште

Сител - 13.03.2018

Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Македонија (ЗЕЛС) денеска потпиша договор со Министерството за транспорт и врски со кој доби право на трајно користење, управување, одржување и можност за надградба на информацискиот ...

Заев: Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

Стандард - 13.03.2018

Сакаме целосно да го спроведеме Законот за рамномерен регионален развој, кој значи сто милиони евра дополнителни пари на општините од она што досега државата го спроведувала и од она што треба дополнително да го обезбедиме како обем, изјави денеска ...

Со кредити од 100 милиони евра ќе се вадат општините од долгови

+инфо - 13.03.2018

Долгот на општините е преку 95 отсто кон домашните компании кои работеле за сметка и во име на општините. Сакаме целосно да го спроведеме Законот за рамномерен регионален развој, кој значи сто милиони евра дополнителни пари на општините од она што ...

Заев: Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

CivilMedia - 13.03.2018

Сакаме целосно да го спроведеме Законот за рамномерен регионален развој, кој значи сто милиони евра дополнителни пари на општините од она што досега државата го спроведувала и од она што треба дополнително да го обезбедиме како обем, изјави денеска ...

Заев најави - Долговите на општините ќе се вадат со кредит од 100 милиони евра

Фактор - 13.03.2018

Премиерот Зоран Заев денеска изјави дека Владата сака во целост да го спроведе Законот за рамномерен регионален развој, кој значи сто милиони евра дополнителни пари на општините од она што досега државата го спроведувала и од она што треба ...

Заев: Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

Либертас - 13.03.2018

Сакаме целосно да го спроведеме Законот за рамномерен регионален развој, кој значи сто милиони евра дополнителни пари на општините од она што досега државата го спроведувала и од она што треба дополнително да го обезбедиме како обем, изјави денеска ...

Заев: Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

Локално - 13.03.2018

Сакаме целосно да го спроведеме Законот за рамномерен регионален развој, кој значи сто милиони евра дополнителни пари на општините од она што досега државата го спроведувала и од она што треба дополнително да го обезбедиме како обем, изјави денеска ...