TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Хаваи забрануваат пластични чаши, кутии, шишиња, сламки

Курир - 20.03.2019

Хаваите би можеле да бидат првата американска држава, која ќе ја забрани употребата на пластични предмети во рестораните, а тоа ќе се случи доколку се донесе закон со цел да се намали отпадот, кој го загадува океанот.

Животни во агонија во фокусот на новата кампања против пластичен отпад во океаните

Сакам да кажам - 19.03.2019

Невладината организација од Вашингтон „Си шепард“ со застрашувачки 3-Д фотографии лансираше кампања под мотото „Пластиката која ја користите еднаш засекогаш го уништува океанот“, за да ја подигне свеста за зачувување на морскиот свет од пластичен ...

Нема навика за користење платнени торби

Н.Македонија - 19.03.2019

Светот има проблем со загадувањето што доаѓа од пластиката. Ова загадување претставува голем проблем откако голем број истражувања покажаа дека водата што се консумира и рибата што се јаде имаат пластични микроматерии.

Неорганизираноста нè пластицифира

Н.Македонија - 19.03.2019

Затрупани реки, езера, планини и градови со пластика е реалноста што нè опкружува денес. Речиси не постои место каде што нема да налетате на фрлена пластична амбалажа или ќесиња, што само потврдува за огромната присутност на оваа суровина.

Повеќе од 60 отсто од отпадот завршува во океаните: Во тело на кит пронајдени 40 килограми пластика

Канал5 - 19.03.2019

Во телото на угинатиот китот пронајден на Филипините имало повеќе од 40 килограми пластика во стомакот, соопштиле истражувачите. Од Природонаучниот музеј на Филипини изјавиле дека животното било преполно со пластика.

Сан Франциско е првиот град во светот кој забрани продажба на пластични шишиња за вода

Студенти - 19.03.2019

Загадувањето со пластика е еден од најголемите еколошки проблеми денес. Статистиката покажува дека годишно фрламе доволно пластика за целата Земја четири пати да се обвитка во пластика. Исто така, 50% од таа пластика се фрла после само една употреба.

Научниците шокирани: Во труп на кит пронајдоа 40 килограми пластични кеси

Сител - 19.03.2019

Во желудник на угинат кит пронајден вчера на Филипините пронајдени се 40 килограми пластични кеси, соопшти истражувачите. Од Природно- научниот музеј на Филипините рекоа дека животното било преполно со пластика, “никогаш не сме виделе повеќе ...

Во тело на кит пронајдени 40 килограми пластични кеси

365 - 19.03.2019

Во тело на кит пронајдено на Филипините пронајдени се 40 килограми пластични кеси и амбалажи, соопштуваат истражувачите од Природниот музеј на Филипините. Велат дека никогаш досега не виделе повеќе пластика во тело на исфрлен кит.

Пакомак го одбележува светскиот ден на рециклирањето

МакМода - 19.03.2019

Денес, ширум светот се одбележува денот на рециклирањето. Тоа е и повод, „Пакомак”, уште еднаш да ја потенцира важноста на навиките за селекција на отпадот од пакување кај граѓаните и компаниите, како единствен начин за долгорочна одржливовост и ...

Во мртов кит пронајдени 40 килограми пластични кеси

+инфо - 19.03.2019

Во желудникот на угинат кит пронајден на Филипините, биле најдени 40 килограми пластични кеси, соопшти Музејот во кој се изложуваат животински коски во близина на Давао Сити. – Ја откривме причината за угинувањето на младиот кит, кој беше пронајден ...

Во тело на кит пронајдени 40 килограми пластични кеси

Порта 3 - 19.03.2019

Леш на кит кој е пронајден на Филипини имал 40 килограми пластични кеси во стомакот. Од Природнонаучниот музеј на Филипини изјавиле дека животното било преполно со пластика:„Никогаш не сме виделе повеќе пластика во кит“.

Мртов кит исфрлен на Филипините имал 40 кг пластика во стомакот

Факултети - 19.03.2019

Мртов кит кој беше исфрлен на бреговите на Филипините имал 40 килограми пластични кеси во стомакот, соопштија истражувачите. Работниците во музејот „Д'Боун колектор“ го нашле трупот на клунестиот кит (Ziphius cavirostris) источно од градот Давао.

(Видео) Во желудникот на мртов кит пронајдени 40 килограми пластика

Макфакс - 18.03.2019

На Филипините угина млад кит кој проголтал околу 40 килограми пластични кеси, соопштија морските биолози од островот Минданао. Во текот на обдукцијата во желудникот на китот биле пронајдени околу 40 килограми пластични кеси, меѓу кои кеси од ориз и ...

Хаваи забрануваат пластични чаши, кутии, шишиња, сламки

Опсервер - 20.03.2019

Хаваите би можеле да бидат првата американска држава, која ќе ја забрани употребата на пластични предмети во рестораните, а тоа ќе се случи доколку се донесе закон со цел да се намали отпадот, кој го загадува океанот.

Сан Франциско е првиот град во светот кој забрани продажба на пластични шишиња за вода

Локално - 19.03.2019

Загадувањето со пластика е еден од најголемите еколошки проблеми денес. Статистиката покажува дека годишно фрламе доволно пластика за целата Земја четири пати да се обвитка во пластика. Исто така, 50% од таа пластика се фрла после само една употреба.

Во желудникот на угинат кит пронајдени 40 килограми пластични кеси

Фокус - 19.03.2019

Во желудникот на угинат кит пронајден на Филипините, биле најдени 40 килограми пластични кеси, соопшти Музејот во кој се изложуваат животински коски во близина на Давао Сити. – Ја откривме причината за угинувањето на младиот кит, кој беше пронајден ...

(Видео) Во желудникот на мртов кит пронајдени 40 килограми пластика

24Инфо - 18.03.2019

На Филипините пцовиса млад кит кој проголтал 40-ина килограми пластични кеси, соопштија морските биолози од островот Минданао. Во текот на обдукцијата во желудникот на китот биле пронајдени речиси 40 килограми пластични кеси, меѓу кои кеси од ориз и ...

Хаваи забрануваат пластични чаши, кутии, шишиња, сламки

Пулс24 - 20.03.2019

Хаваите би можеле да бидат првата американска држава, која ќе ја забрани употребата на пластични предмети во рестораните, а тоа ќе се случи доколку се донесе закон со цел да се намали отпадот, кој го загадува океанот.

Во желудникот на угинат кит пронајдени 40 килограми пластични кеси

Бриф - 19.03.2019

Во желудникот на угинат кит пронајден на Филипините, биле најдени 40 килограми пластични кеси, соопшти Музејот во кој се изложуваат животински коски во близина на Давао Сити. – Ја откривме причината за угинувањето на младиот кит, кој беше пронајден ...

Хаваи забрануваат пластични чаши, кутии, шишиња, сламки

24Инфо - 20.03.2019

Хаваите би можеле да бидат првата американска држава, која ќе ја забрани употребата на пластични предмети во рестораните, а тоа ќе се случи доколку се донесе закон со цел да се намали отпадот, кој го загадува океанот.

Во мртов кит пронајдени 40 килограми пластични кеси

Либертас - 19.03.2019

Во желудникот на угинат кит пронајден на Филипините, биле најдени 40 килограми пластични кеси, соопшти Музејот во кој се изложуваат животински коски во близина на Давао Сити. – Ја откривме причината за угинувањето на младиот кит, кој беше пронајден ...

Хаваи забрануваат пластични чаши, кутии, шишиња, сламки

А1 On - 20.03.2019

Хаваите би можеле да бидат првата американска држава, која ќе ја забрани употребата на пластични предмети во рестораните, а тоа ќе се случи доколку се донесе закон со цел да се намали отпадот, кој го загадува океанот.

Во желудникот на мртов кит пронајдени 40 килограми пластични кеси

ММС - 19.03.2019

Во желудникот на угинат кит пронајден на Филипините, биле најдени 40 килограми пластични кеси – соопшти Музејот во кој се изложуваат животински коски во близина на Давао Сити. „Ја откривме причината за угинувањето на младиот кит, кој беше пронајден ...

Хаваите би можеле да забранат употреба на пластични предмети во ресторани

+инфо - 20.03.2019

Хаваите би можеле да бидат првата американска држава, која ќе ја забрани употребата на пластични предмети во рестораните, а тоа ќе се случи доколку се донесе закон со цел да се намали отпадот, кој го загадува океанот.

Во желудникот на угинат кит пронајдено нешто кое ги шокираше сите (ВИДЕО)

Курир - 19.03.2019

Во желудникот на угинат кит пронајден на Филипините, биле најдени 40 килограми пластични кеси, соопшти Музејот во кој се изложуваат животински коски во близина на Давао Сити. -Ја откривме причината за угинувањето на младиот кит, кој беше пронајден ...

Хаваи забрануваат пластични чаши, кутии, шишиња, сламки

Вечер - 20.03.2019

Хаваите би можеле да бидат првата американска држава, која ќе ја забрани употребата на пластични предмети во рестораните, а тоа ќе се случи доколку се донесе закон со цел да се намали отпадот, кој го загадува океанот.

Во желудникот на угинат кит пронајдени 40 килограми пластични кеси

Опсервер - 19.03.2019

Во желудникот на угинат кит пронајден на Филипините, биле најдени 40 килограми пластични кеси, соопшти Музејот во кој се изложуваат животински коски во близина на Давао Сити. – Ја откривме причината за угинувањето на младиот кит, кој беше пронајден ...

Хаваите размислуваат да забранат пластични чаши, кутии и шишиња

1tv - 20.03.2019

Хаваите би можеле да бидат првата американска држава, која ќе ја забрани употребата на пластични предмети во рестораните, а тоа ќе се случи доколку се донесе закон со цел да се намали отпадот, кој го загадува океанот.

Во желудникот на угинат кит пронајдени 40 килограми пластични кеси

Нетпрес - 19.03.2019

Во желудникот на угинат кит пронајден на Филипините, биле најдени 40 килограми пластични кеси, соопшти Музејот во кој се изложуваат животински коски во близина на Давао Сити. – Ја откривме причината за угинувањето на младиот кит, кој беше пронајден ...

Забрана за употреба на пластични чаши, шишиња и сламки на Хаваи

Факултети - 20.03.2019

Хаваите би можеле да бидат првата американска држава што ќе ја забрани употребата на пластични предмети во рестораните, а тоа ќе се случи доколку се донесе закон со цел да се намали отпадот кој го загадува океанот.

Хаваите размислуваат да забранат пластични чаши, кутии и шишиња

Либертас - 20.03.2019

Хаваите би можеле да бидат првата американска држава, која ќе ја забрани употребата на пластични предмети во рестораните, а тоа ќе се случи доколку се донесе закон со цел да се намали отпадот, кој го загадува океанот.

Хаваи забрануваат пластични чаши, кутии, шишиња, сламки

Студенти - 20.03.2019

Хаваите би можеле да бидат првата американска држава, која ќе ја забрани употребата на пластични предмети во рестораните, а тоа ќе се случи доколку се донесе закон со цел да се намали отпадот, кој го загадува океанот.

Хаваи ја забрануваат пластиката во рестораните

Република - 20.03.2019

Хаваите би можеле да бидат првата американска држава, која ќе ја забрани употребата на пластични предмети во рестораните, а тоа ќе се случи доколку се донесе закон со цел да се намали отпадот, кој го загадува океанот.