TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јаневски: Во светот сме 13-ти  по извоз на вино и 23- ти по производство на вино според глава на жител и хектари на ...

Бриф - 20.11.2023

Како земја дел од Отворен Балкан претставуваме неколку концепти ено-гастро , национални паркови и вино. Имаме 74 винарии, од вкупно 225. Во светот сме 13-ти по извовот на вино и 23 ти по производството на вино според процентот на вкупен број на ...

Јаневски: Годината 2023-та е најуспешна по бројот на туристи и бројот на ноќевања во Северна Македонија

Рацин - 20.11.2023

„Оваа година се фокусиравме на различни видови на промоција за разлика од претходната година. Се работи за претставување на малите семејни винарии и патот на виното. Во следните години ќе се осврнеме повеќе на патот на виното и регионите на кои на ...

Интервју Љупчо Јаневски: Бугарските туристи ја избегнуваат Македонија!

Вечер Прес - 20.11.2023

Македонскиот туристички сектор успеа да го надополни минусот на туристи од Бугарија, кои ни се во пад од 70 отсто, поради чувствителната политичка клима. Со отворање нови линии и дестинации како Манчестер – Охрид, Лондон – Охрид со чартер-летови, ...

АППТ: Резултатите на Отворениот Балкан се видливи на полето од туризмот

Република - 17.11.2023

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот и оваа година има значајна улога во презентација на македонските туристички потенцијали на саемот “Винска Визија на Отворен Балкан” – Вино, храна и туризам, кој се одржува од 16ти до 19ти ноември во ...

Јаневски: Годината 2023-та е најуспешна по бројот на туристи и бројот на ноќевања во Северна Македонија

24Инфо - 20.11.2023

„Оваа година се фокусиравме на различни видови на промоција за разлика од претходната година. Се работи за претставување на малите семејни винарии и патот на виното. Во следните години ќе се осврнеме повеќе на патот на виното и регионите на кои на ...

Јаневски: 2023-та е најуспешна по бројот на туристи и бројот на ноќевања во С. Македонија

Локално - 20.11.2023

„Оваа година се фокусиравме на различни видови на промоција за разлика од претходната година. Се работи за претставување на малите семејни винарии и патот на виното. Во следните години ќе се осврнеме повеќе на патот на виното и регионите на кои на ...

Јаневски: Годината 2023-та е  најуспешна по бројот на туристи и бројот на ноќевања во Северна Македонија

Бриф - 20.11.2023

Оваа година се фокусиравме на различни видови на промоција за разлика од претходната година. Се работи за претставување на малите семејни винарии и патот на виното. Во следните години ќе се осврнеме повеќе на патот на виното и регионите на кои на ...

Јаневски: во светот сме 13-ти по извоз на вино

Тера - 21.11.2023

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот Љупчо Јаневски вели дека во светот сме 13-ти по извоз на вино и 23- ти по производство на вино според глава на жител и хектари на винова лоза.