TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВИДЕО: По првата еко зона во Центар, се подготвуваат еко зоните и во Карпош и Кисела Вода

Слободен Печат - 03.03.2021

Граѓанската организација Гоу Грин во соработка со Швајцарската амбасада и Центарот за развој на Скопски плански регион ја создадоа првата еко зона во Скопје, во рамки на која има смарт клупи со сензори за квалитет на воздух, сензори за притисок на ...

Отворени три еко зони во Скопје со полначи за телефон на сончева енергија

Мета - 03.03.2021

Зоолошката градина, скверот „Јадран“ во центарот на градот и паркот „Шопен“ во Општината Кисела Вода се првите три „Гоу Грин“ еко зони во Скопје. Овие еколошки катчиња на минувачите им нудат место каде што ќе можат да ги наполнат телефоните или ...

Отворање иновативната еко зона во центарот на Скопје

Слободен Печат - 02.03.2021

Министерот за локална самоуправа Горан Милевски, денеска ќе присуствува на отворање на иновативна еко зона во центарот на Скопје, на 8ма Ударна Бригада 2 (помеѓу Шведска амбасада и Маркт во Центар).

Отворање иновативната еко зона во центарот на Скопје

24Инфо - 02.03.2021

Министерот за локална самоуправа Горан Милевски, денеска ќе присуствува на отворање на иновативна еко зона во центарот на Скопје, на 8ма Ударна Бригада 2 (помеѓу Шведска амбасада и Маркт во Центар).

Отворање иновативната еко-зона во центарот на Скопје

ММС - 02.03.2021

Министерот за локална самоуправа, Горан Милевски, денеска ќе присуствува на отворање на иновативна еко-зона во центарот на Скопје. На овој настан ќе присуствуваат и амбасадорката на Швајцарија, Сибил Сутер, директорот на Центарот за развој на ...

Отворање иновативна еко зона во центарот на Скопје

Независен - 02.03.2021

Министерот за локална самоуправа Горан Милевски, денеска ќе присуствува на отворање на иновативна еко зона во центарот на Скопје, на 8ма Ударна Бригада 2 (помеѓу Шведска амбасада и Маркт во Центар).

Смарт клупи и бесплатен Wi-Fi во иновативните еко зони во Скопје

Кајгана - 02.03.2021

Министерот за локална самоуправа Горан Милевски, денеска ќе присуствува на отворање на иновативна еко зона во центарот на Скопје, на 8ма Ударна Бригада 2 (помеѓу Шведска амбасада и Маркт во Центар).

Иновативна еко-зона во центарот на Скопје

МКД - 02.03.2021

Во центарот на Скопје, на 8-ма Ударна Бригада 2 (помеѓу Шведска амбасада и Маркт во Центар), денеска ќе биде отворена иновативна еко-зона во присуство на министерот за локална самоуправа Горан Милевски, амбасадорката на Швајцарија Сибил Сутер и ...

Отворање иновативната еко зона во центарот на Скопје

CivilMedia - 02.03.2021

Министерот за локална самоуправа Горан Милевски, денеска ќе присуствува на отворање на иновативна еко зона во центарот на Скопје, на 8ма Ударна Бригада 2 (помеѓу Шведска амбасада и Маркт во Центар).

Отворање иновативната еко зона во центарот на Скопје

MakPress - 02.03.2021

Министерот за локална самоуправа Горан Милевски, денеска ќе присуствува на отворање на иновативна еко зона во центарот на Скопје, на 8ма Ударна Бригада 2 (помеѓу Шведска амбасада и Маркт во Центар).

Отворена иновативна еко зона во Центар

24Инфо - 02.03.2021

Иновативна еко зона во чиј склоп се поставени смарт клупи со сензори за квалитет на воздух и кои се напојуваат од сончевата енергија и имаат бесплатен вифи интернет беше отворена денеска во центарот на Скопје, како дел од проектот „Еко иновативни ...

Отворена иновативна еко зона во Центар

CivilMedia - 02.03.2021

Иновативна еко зона во чиј склоп се поставени смарт клупи со сензори за квалитет на воздух и кои се напојуваат од сончевата енергија и имаат бесплатен вифи интернет беше отворена денеска во центарот на Скопје, како дел од проектот „Еко иновативни ...

Отворена иновативна еко зона во Центар

iPortal - 02.03.2021

Иновативна еко зона во чиј склоп се поставени смарт клупи со сензори за квалитет на воздух и кои се напојуваат од сончевата енергија и имаат бесплатен вифи интернет беше отворена денеска во центарот на Скопје, како дел од проектот „Еко иновативни ...

Отворена иновативна еко зона на Јадран сквер

Вечер Прес - 02.03.2021

На Јадран сквер во центарот на Скопје денеска е отворена иновативна еко зона на која е поставена смарт клупа сензори за квалитет на воздух, а истите се напојуваат од сончева енергија и имаат бесплатен вифи интернет.

Отворена иновативна еко зона во Центар

MakPress - 02.03.2021

Иновативна еко зона во чиј склоп се поставени смарт клупи со сензори за квалитет на воздух и кои се напојуваат од сончевата енергија и имаат бесплатен вифи интернет беше отворена денеска во центарот на Скопје, како дел од проектот „Еко иновативни ...

Паркови со клупи што мерат квалитет на воздух и се напојуваат од сончева енергија во центарот на Скопје

Радио МОФ - 02.03.2021

Три паркови со паметни клупи кои имаат сензори за мерење на квалитетот на воздух, се напојуваат од сончевата енергија и имаат бесплатен вифи интернет денеска беа официјално претставени во центарот на Скопје, како дел од проектот „Еко иновативни зони ...

Паметни еко зони во Скопје за ублажување на климатските промени

Независен - 02.03.2021

Иновативна еко зона е отворена преку проектот Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој на предлог на Центарот за развој на Скопски плански регион во соработка со граѓанската организација „Гоу Грин”.

Скопје доби парк со клупи што мерат квалитет на воздух и се напојуваат од сончева енергија!

Иновативност - 03.03.2021

Три паркови со паметни клупи кои имаат сензори за мерење на квалитетот на воздух, се напојуваат од сончевата енергија и имаат бесплатен вифи интернет денеска беа официјално претставени во центарот на Скопје, како дел од проектот „Еко иновативни зони ...

Отворени три еко зони во Скопје со полначи за телефон на сончева енергија

Frontline - 03.03.2021

Зоолошката градина, скверот „Јадран“ во центарот на градот и паркот „Шопен“ во Општината Кисела Вода се првите три „Гоу Грин“ еко зони во Скопје. Овие еколошки катчиња на минувачите им нудат место каде што ќе можат да ги наполнат телефоните или ...

Отворени три екозони со полначи за телефон на сончева енергија

360 степени - 03.03.2021

Три еколошки зони се отворени во Скопје на кои може да се наполнат телефони, таблети преку сончева енергија. Трите зони се кај Зоолошката градина, скверот „Јадран“ и паркот „Шопен“ во Кисела Вода.

Отворени три еко зони во Скопје

Окно - 03.03.2021

Зоолошката градина, скверот „Јадран“ во центарот на градот и паркот „Шопен“ во Општината Кисела Вода се првите три „Гоу Грин“ еко зони во Скопје. Овие еколошки катчиња на минувачите им нудат место каде што ќе можат да ги наполнат телефоните или ...

ВИДЕО: Со смарт клупи и зеленило ќе се подига еколошката свест на младите

Слободен Печат - 02.03.2021

Зелената зона, лоцирана на улицата Осма ударна бригада, е реализирана преку проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“ од Швајцарската агенција за развој и соработка, а за нејзино одржување ќе биде одговорна Општина Центар.

Отворена иновативна еко зона во Центар

Канал5 - 02.03.2021

Направивме три вакви паркови со паметни клупи, со сензори кои го детектираат квалитетот на воздухот, со полначи за мобилни телефони, а овие смарт клупи се напојуваат со сончевата енергија.

Милевски: Паметните еко зони во Скопје ќе допринесат ублажување на климатските промени

Локално - 02.03.2021

Иновативна еко зона е отворена преку проектот Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој на предлог на Центарот за развој на Скопски плански регион во соработка со граѓанската организација „Гоу Грин”.

Отворање иновативната еко зона во центарот на Скопје

Опсервер - 02.03.2021

– Овие иновативни еко-зони се наоѓаат на територија на три скопски општини, на кои се поставени смарт клупи кои имаат сензори за квалитет на воздух, се напојуваат од сончева енергија и имаат бесплатен вифи интернет.