TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Специјален обвинител: Доживотна за Тачи ако обвиненијата се потврдат!

Во Центар - 21.11.2020

Главниот обвинител на Специјалното обвинителство во Хаг, Џек Смит, во своето писмо до судијата на претходна постапка Никола Гијолу, објавено на официјалната веб-страница на Специјалниот суд, изјави дека доколку обвиненијата се потврдат, поранешниот ...

Смит: Тачи би можел да добие доживотна казна затвор

Нетпрес - 21.11.2020

Главниот обвинител на Специјалното обвинителство во Хаг, Џек Смит, во писмото до судијата на претходна постапка Никола Гиуло објави зошто Хашим Тачи треба да биде ...

Смит: Тачи би можело да добие доживотна казна затвор

Канал5 - 21.11.2020

Главниот обвинител на Специјалното обвинителство во Хаг, Џек Смит, во писмото до судијата на претходна постапка Никола Гиуло објави зошто Хашим Тачи треба да биде притворен. Смит додава дека доколку обвиненијата се потврдат, може да добие доживотна ...

Ако се потврдат сомнежите, на Тачи му следува доживотна казна

Независен - 21.11.2020

Главниот обвинител на Специјалното обвинителство во Хаг, Џек Смит, во писмо до претпретресниот судија Никола Жилу, наведе зошто Хашим Тачи треба да се стави во притвор. Смит вели дека, доколку дојде до потврда на обвиниението, тој може да добие ...

Обвинител во Хаг: Доживотен затвор за Тачи ако обвиненијата се потврдат

Локално - 21.11.2020

Главниот обвинител на Специјалното обвинителство во Хаг, Џек Смит, во писмото до судијата на претходна постапка Никола Гилу, ги наведе своите аргументи зошто Хашим Тачи требаше да биде уапсен и притворен и дека доколку обвиненијата се потврдат, тој ...

Хашки обвинител бара притвор за Хашим Тачи – предвидува доживотен затвор

Expres - 21.11.2020

Главниот обвинител на Специјалното обвинителство во Хаг, Џек Смит, во своето писмо до судијата за претходна постапка, Никола Гилу, кое е објавено и на официјалната веб-страница на Специјалниот суд, побара Хашим Тачи треба да биде уапсен и да биде ...

Ако се докажат обвиненијата на Тачи му се заканува казна од доживотен затвор

24Инфо - 21.11.2020

Главниот обвинител на Специјалното обвинителство во Хаг, Џек Смит, во своето писмо до судијата на претходна постапка Никола Гијолу, објавено на официјалната веб-страница на Специјалниот суд, изјави дека доколку обвиненијата се потврдат, поранешниот ...

Ако се докажат обвиненијата на Тачи му се заканува казна од доживотен затвор

iPortal - 21.11.2020

Главниот обвинител на Специјалното обвинителство во Хаг, Џек Смит, во своето писмо до судијата на претходна постапка Никола Гијолу, објавено на официјалната веб-страница на Специјалниот суд, изјави дека доколку обвиненијата се потврдат, поранешниот ...

На Тачи му се заканува доживотна казна затвор

Слободен Печат - 21.11.2020

Главниот обвинител на Специјалното обвинителство во Хаг, Џек Смит, во своето писмо до судијата на претходна постапка Никола Гијолу, објавено на официјалната веб-страница на Специјалниот суд, изјави дека доколку обвиненијата се потврдат, поранешниот ...

Смит: Тачи би можел да добие доживотна казна затвор

Република - 21.11.2020

Главниот обвинител на Специјалното обвинителство во Хаг, Џек Смит, во писмото до судијата на претходна постапка Никола Гиуло објави зошто Хашим Тачи треба да биде притворен. Смит додава дека доколку обвиненијата се потврдат, може да добие доживотна ...

На Тачи му се заканува доживотен затвор ако се потврдат обвинувањата

Фокус - 21.11.2020

Главниот обвинител на Специјалното обвинителство во Хаг, Џек Смит, во писмо до претпретресниот судија Никола Жилу, наведе зошто Хашим Тачи треба да се стави во притвор. Смит вели дека, доколку дојде до потврда на обвиниението, тој може да добие ...