TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Македонија се перат пари преку градежништво

Вечер Прес - 05.03.2014

Според домашните експерти, во Македонија има перење пари, но за разлика од други земји, се случува обратен процес, односно "чистите пари се прават валкани" Перењето пари не е непозната појава за ...

Обвинителот Зврлески објаснува: Најлесно се перат пари во урбанизмот

Бриф - 06.03.2014

Парите се перат на повеќе начини, но најлесно е преку градба на објекти обезбедени од валкани пари, објасни државниот јавен обвинител Марко Зврлески во поздравното обраќање на дводневната регионална ...

Градежните компании најголеми пералници на пари

24 Вести - 05.03.2014

Градежните фирми се најголеми пералници на пари во земјава - смета јавниот обвинител Марко Зврлевски. Иако од обвинителството тврдат дека досега со многу полициски акции биле разоткриени големи ...

Зврлевски: Најлесно се перат пари во урбанизмот

Утрински - 05.03.2014

Според јавниот обвинител парите се перат на повеќе начини, но најлесно е преку градба на објекти обезбедени од валкани пари Во Македонија има перење пари, но за разлика од други земја овде се случува ...

Урбанизмот и градежните компании најголеми пералници на пари

24 Вести - 05.03.2014

Во урбанизмот и преку градежните компании најмногу се перат пари во Македонија, смета јавниот обвинител Марко Зврлевски. Иако од обвинителството тврдат дека досега со многу полициски акции биле ...

Собир на обвинителите од регионот за поефикасна борба против перењето пари

Канал5 - 05.03.2014

Валканите пари најмногу се перат во урбанизмот и преку градежните компании, вели Јавниот обвинител Зврлевски. Стекнати со криминал и финансиски малверзации, се вложуваат во објекти и парите повторно ...

Регионалната конференција во Скопје за перење пари и истраги поврзани со корупција

Press24 - 05.03.2014

Размена на искуства и јакнење на регионалната соработка во областа на финансиските истраги меѓу надлежните институции од регионот е целта на дводневната конференција за перење на пари и истраги ...

Регионалната конференција за перење пари и истраги поврзани со корупција

Канал5 - 05.03.2014

Размена на искуства и јакнење на регионалната соработка во областа на финансиските истраги меѓу надлежните институции од регионот е целта на дводневната конференција за перење на пари и истраги ...

Регионална конференција за перење пари и корупција

Телеграф - 05.03.2014

Републичкиот јавен обвинител Марко Зврлевски во поздравното обраќање истакна дека во Македонија има перење пари, но за разлика од други земји, овде се случува обратен процес, а тоа е „чистите пари да ...

Регионалната конференција за перење пари и истраги поврзани со корупција

Lider - 05.03.2014

Размена на искуства и јакнење на регионалната соработка во областа на финансиските истраги меѓу надлежните институции од регионот е целта на дводневната конференција за перење на пари и истраги ...

Во Македонија најмногу се перат пари во градежништвото

+инфо - 05.03.2014

Републичкиот јавен обвинител Марко Зврлевски истакна дека во Македонија има перење пари, но за разлика од други земји овде се случува обратен процес, а тоа е „чистите пари да ги правиме валкани“.

Регионалната конференција за истраги поврзани со корупција

Курир - 05.03.2014

Размена на искуства и јакнење на регионалната соработка во областа на финансиските истраги меѓу надлежните институции од регионот е целта на дводневната конференција за перење на пари и истраги ...

Регионалната конференција за перење пари и истраги поврзани со корупција

А1 On - 05.03.2014

Републичкиот јавен обвинтел Марко Зврлевски во поздравното обраќање истакна дека во Македонија има перење пари, но за разлика од други земја овде се случува обратен процес, а тоа е „чистите пари да ...