TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Швајцарскиот извоз значително забавил, трговскиот суфицит остро паднал

Нетпрес - 24.01.2023

Швајцарскиот трговски биланс во минатата 2022 година покажала за четвртина помал вишок отколку една година претходно, бидејќи увозот пораснал значително повеќе од извозот, покажаа податоците што во вторникот ги објави управата на сојузната царина.

Швајцарија одобри реекспорт на оружје произведено во земјата во Украина

Нетпрес - 24.01.2023

Надлежната комисија на швајцарскиот парламент ги одобри измените на законодавството со кои ќе се овозможи извозот од земјите купувачи на оружјето од швајцарско производство во Украина, со што алпската земја прави пресврт во својата долгогодишна ...

Во Швајцарија нагло забави извозот на накит, зголемен извозот на часовници

Макфакс - 24.01.2023

Трговскиот биланс на Швајцарија за 2022 година покажа четвртина помал суфицит од претходната година, бидејќи увозот пораснал многу повеќе од извозот, покажаа денеска податоците на Федералната царинска управа.

Кој е најголемиот бизнис во Македонија? Вреди 2 милијарди евра за 11 месеци!

Фактор - 24.01.2023

Речиси половина од целиот трговски дефицит на Македонија го креира увозот на фосилни горива! Вредноста на увозот на дизел, бензин, мазут, керозин создава речиси половина од целиот трговски дефицит на Македонија.

Во Швајцарија нагло забави извозот на накит, зголемен извозот на часовници

Точка - 24.01.2023

Трговскиот биланс на Швајцарија за 2022 година покажа четвртина помал суфицит од претходната година, бидејќи увозот пораснал многу повеќе од извозот, покажаа денеска податоците на Федералната царинска управа.

Во Швајцарија нагло забави извозот на накит, зголемен извозот на часовници

Centar - 24.01.2023

Трговскиот биланс на Швајцарија за 2022 година покажа четвртина помал суфицит од претходната година бидејќи увозот пораснал многу повеќе од извозот, покажаа денеска податоците на Федералната царинска управа.

Швајцарците извезуваат помалку накит, но повеќе часовници

Слободен Печат - 25.01.2023

Трговскиот биланс на Швајцарија за 2022 година покажа четвртина помал суфицит од претходната година, бидејќи увозот порасна многу посилен од извозот, покажаа денеска податоците на Федералната царинска управа.