TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Изложба со 80 дела од Националната галерија се отвора во Мала станица

Сакам да кажам - 07.12.2023

Вечерва (7 декември) во 19:30 часот, во Мала станица во Скопје се отвора изложбата „ Фауната во колекцијата на Националната галерија“ . Ова е второ издание на изложбата и продолжение на циклусот „Од поинаков дискурс“.

Изложба – „Од поинаков дискурс“ – Фауната од колекцијата на Националната галерија

Екран - 07.12.2023

Денес во Националната галерија Мала станица, со почеток во 19.30 часот, ќе биде отворена изложбата со наслов „Од поинаков дискурс“ – Фауната од колекцијата на Националната галерија. Дискусиите и дебатирањето за или против менување на методите и ...

„Фауната во колекцијата на Националната галерија“ пред јавноста

Н.Македонија - 08.12.2023

Второто издание на циклусот „Од поинаков дискурс“ е продолжение на првичната идеја за вклучување лица интелектуалци чија дејност не е тесно поврзана со ликовната уметност, критика и теорија, кои во соработка со кокуратор од галеријата ќе работат на ...