TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За првпат Албанија има влада со мнозинство жени

Канал5 - 17.09.2021

Албанскиот парламент денеска ја изгласа првата влада во која мнозинството го сочинуваат жени, откако во земјата е воведен повеќепартиски систем пред 30 години. По парламентарното собрание кое траеше повеќе од 20 часа, Еди Рама беше избран за премиер ...

Албанскиот парламент ја одобри новата влада на Рама

Р.С.Европа - 17.09.2021

Албанскиот парламент ја одобри новата влада во која доминираат жени по пет месеци од одржувањето на парламентарните избори и убедливата победа на Социјалистичката партија која му овозможи на премиерот Еди Рама трет мандат.

Албанија доби нова влада во која 12 од 17 министри се жени

Сакам да кажам - 17.09.2021

Албанскиот парламент денеска ја изгласа новата влада во која за првпат ќе доминираат жени. По парламентарната сесија која траеше повеќе од 20 часа беше потврден третиот премиерски мандат на Еди Рама, чија Социјалистичка партија однесе убедлива ...

Албанија за првпат има влада сочинета мнозински од жени

МКД - 17.09.2021

Албанскиот парламент денес ја изгласа првата влада во која има повеќе жени, откако во земјата пред 30 години беше воведен повеќепартискиот систем. По парламентарната расправа која траеше повеќе од 20 часа, Еди Рама беше изгласан за премиер трет пат ...

Изгласана новата албанска влада по маратонска седница од 20 часа

Локално - 17.09.2021

Албанскиот парламент изгласа рано наутро нова влада предводена од премиерот Еди Рама. Владата беше избрана на маратонска седница која траеше 20 часа со 77 гласови за, 53 против и еден воздржан, пренесуваат локалните медиуми.

Изгласана новата влада на Албанија во која доминираат жени

Телма - 17.09.2021

Албанскиот парламент денеска ја изгласа новата влада во која за првпат ќе доминираат жени. По парламентарната сесија која траеше повеќе од 20 часа беше потврден третиот премиерски мандат на Еди Рама, чија Социјалистичка партија однесе убедлива ...

Албанскиот парламент ја одобри новата влада на Рама

Алсат-М - 17.09.2021

Албанскиот парламент ја одобри новата влада во која доминираат жени по пет месеци од одржувањето на парламентарните избори и убедливата победа на Социјалистичката партија која му овозможи на премиерот Еди Рама трет мандат.

Албанскиот премиер побара гласање доверба за владата „Рама 3“

Нова ТВ - 16.09.2021

Со подадена рака за соработка со опозицијата и категорично против каква било странско посредување, албанскиот премиер Еди Рама побара денеска во Собранието да се изгласа доверба за програмата на владата „Рама 3“ Владината програма Рама ја нарече ...

Албанскиот премиер побара гласање доверба за владата „Рама 3″

24Инфо - 16.09.2021

Со подадена рака за соработка со опозицијата и категорично против каква било странско посредување, албанскиот премиер Еди Рама побара денеска во Собранието да се изгласа доверба за програмата на владата „Рама 3″ Владината програма Рама ја нарече ...

Албанскиот премиер побара гласање доверба за владата „Рама 3“

Опсервер - 16.09.2021

– Со подадена рака за соработка со опозицијата и категорично против каква било странско посредување, албанскиот премиер Еди Рама побара денеска во Собранието да се изгласа доверба за програмата на владата „Рама 3“ Владината програма Рама ја нарече ...

Албанскиот премиер побара гласање доверба за владата „Рама 3“

Независен - 16.09.2021

Со подадена рака за соработка со опозицијата и категорично против каква било странско посредување, албанскиот премиер Еди Рама побара денеска во Собранието да се изгласа доверба за програмата на владата „Рама 3“.

Албанскиот премиер побара гласање доверба за владата „Рама 3“

MakPress - 16.09.2021

Со подадена рака за соработка со опозицијата и категорично против каква било странско посредување, албанскиот премиер Еди Рама побара денеска во Собранието да се изгласа доверба за програмата на владата „Рама 3“ Владината програма Рама ја нарече ...