TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Датумот за Скопје и Тирана - приоритет за хрватското претседателство со ЕУ

Deutsche Welle - 14.01.2020

Хрватска сака југоисточното проширување на ЕУ да го стави во фокусот на своето претседателствување со ЕУ, порача во Стразбур премиерот Андреј Пленковиќ. Следните 6 месеци ќе бидат клучни за односите ЕУ-Западен Балкан...

Хрватско претседателство со ЕУ- датумот за Скопје и Тирана меѓу приоритетите

Р.С.Европа - 14.01.2020

Премиерот на Хрватска Андреј Пленковиќ денеска на седница на Европскиот парламент во Стразбур зборувајќи за приоритетите на хрватското претседателство со Европската унија во следниве шест месеци рече дека ако сакаат самитот за Западен Балкан во ...

Амбиција на Хрватска е да обезбеди поддршка за старт на преговорите со Македонија и Албанија

Република - 14.01.2020

Организирањето на Самитот ЕУ – Западен Балкан во Загреб и отворањето преговори за членство на Македонија и Албанија во Унијата се меѓу главните приоритети на претседавањето на Хрватска со Унијата, изјави хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ во ...

Пленковиќ: Временска рамка за Македонија и Албанија

24 Вести - 13.01.2020

Европска перспектива со јасна временска рамка ќе добијат Северна Македонија и Албанија на самитот на Европската унија за западниот балкан кој ќе се одржи во Мај во Загреб. Ова го најави хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ во интервју за „Франс 24“ и ...

Пленковиќ: На самитот во мај ќе се даде временска рамка за Западен Балкан

Канал5 - 13.01.2020

Оптимистички најави од Загреб за Македoнија. Премиерот на хрватска Андреј Пленковиќ очекува во рамки на хрватското претседавање со унијата на самитот во мај, во Загреб, на земјите од Западен Балкан да им се даде јасна европска перспектива, јасна ...

Пленковиќ: Временска рамка за Македонија и Албанија

Фактор - 13.01.2020

Хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ рече дека хрватското претседателство преку самитот во Загреб во мај за Западен Балкан ќе даде јасна европска перспектива, јасна временска рамка, како и методологија за идните преговори.

Пленковиќ: На Самитот на ЕУ во Загреб ќе се даде временска рамка за Западен Балкан и за методологијата

Сител - 13.01.2020

Премиерот на Хрватска, Андреј Пленковиќ изјави дека хрватското претседавање со Европска унија преку Самитот во Загреб во мај ќе им даде на земјите од Западен Балкан јасна европска перспектива, јасна временска рамка, но и методологија за идните ...

Пленковиќ: во мај на Западен Балкан временска рамка за преговори

Р.С.Европа - 13.01.2020

Премиерот на Хрватска Андреј Пленковиќ изјави дека хрватското претседавање со Европската унија низ мајскиот самит во Загреб ќе им даде на земјите од Западен Балкан јасна европска преспектива, јасна временска рамка, но и методологија на идните ...

Пленковиќ: На Самитот на ЕУ во Загреб ќе се даде временска рамка за Западен Балкан и за методологијата

24Инфо - 13.01.2020

Премиерот на Хрватска, Андреј Пленковиќ изјави дека хрватското претседавање со Европска унија преку Самитот во Загреб во мај ќе им даде на земјите од Западен Балкан јасна европска перспектива, јасна временска рамка, но и методологија за идните ...

Пленковиќ: На Самитот на ЕУ во Загреб ќе се даде временска рамка за Западен Балкан и за методологијата

CivilMedia - 13.01.2020

Премиерот на Хрватска, Андреј Пленковиќ изјави дека хрватското претседавање со Европска унија преку Самитот во Загреб во мај ќе им даде на земјите од Западен Балкан јасна европска перспектива, јасна временска рамка, но и методологија за идните ...

Пленковиќ: На Самитот на ЕУ во Загреб ќе се даде временска рамка за Западен Балкан и за методологијата

А1 On - 13.01.2020

Премиерот на Хрватска, Андреј Пленковиќ изјави дека хрватското претседавање со Европска унија преку Самитот во Загреб во мај ќе им даде на земјите од Западен Балкан јасна европска перспектива, јасна временска рамка, но и методологија за идните ...

Пленковиќ: На Самитот на ЕУ во Загреб ќе се даде временска рамка за Западен Балкан и за методологијата

+инфо - 13.01.2020

Премиерот на Хрватска, Андреј Пленковиќ, изјави дека хрватското претседавање со Европската Унија преку Самитот во Загреб во мај годинава ќе им даде на земјите од Западен Балкан јасна европска перспектива, јасна временска рамка, но и методологија за ...

Благодарение на Заевото владеење, наместо датум за ЕУ ќе добиеме „рамка“ – потврди и претседавачот Хрватска

Курир - 13.01.2020

Премиерот на Хрватска, Андреј Пленковиќ, изјави дека хрватското претседавање со Европската Унија преку Самитот во Загреб во мај годинава ќе им даде на земјите од Западен Балкан јасна европска перспектива, јасна временска рамка, но и методологија за ...

Пленковиќ: На Самитот во мај ќе му се даде јасна европска перспектива на Западен Балкан

Макфакс - 13.01.2020

Хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ изјави дека хрватското претседавање со Европска унија преку Самитот во Загреб во мај ќе им даде на земјите од Западен Балкан јасна европска перспектива, јасна временска рамка, но и методологија за идните преговори.

На Самитот на ЕУ во Загреб ќе се даде временска рамка за Западен Балкан и за методологијата

Нетпрес - 13.01.2020

Премиерот на Хрватска, Андреј Пленковиќ изјави дека хрватското претседавање со Европска унија преку Самитот во Загреб во мај ќе им даде на земјите од Западен Балкан јасна европска перспектива, јасна временска рамка, но и методологија за идните ...

Пленковиќ: На Самитот на ЕУ во Загреб ќе се даде временска рамка за Западен Балкан и за методологијата

iPortal - 13.01.2020

Премиерот на Хрватска, Андреј Пленковиќ изјави дека хрватското претседавање со Европска унија преку Самитот во Загреб во мај ќе им даде на земјите од Западен Балкан јасна европска перспектива, јасна временска рамка, но и методологија за идните ...

Пленковиќ: На Самитот на ЕУ во Загреб ќе се даде временска рамка за Западен Балкан и за методологијата

Опсервер - 13.01.2020

– Премиерот на Хрватска, Андреј Пленковиќ изјави дека хрватското претседавање со Европска унија преку Самитот во Загреб во мај ќе им даде на земјите од Западен Балкан јасна европска перспектива, јасна временска рамка, но и методологија за идните ...

Пленковиќ: На Самитот на ЕУ во Загреб ќе се даде временска рамка за Западен Балкан и за методологијата

24 Вести - 13.01.2020

Премиерот на Хрватска, Андреј Пленковиќ изјави дека хрватското претседавање со Европска унија преку Самитот во Загреб во мај ќе им даде на земјите од Западен Балкан јасна европска перспектива, јасна временска рамка, но и методологија за идните ...

Пленковиќ: На Самитот на ЕУ во Загреб ќе се даде временска рамка за Западен Балкан и за методологијата

Република - 13.01.2020

Премиерот на Хрватска, Андреј Пленковиќ изјави дека хрватското претседавање со Европска унија преку Самитот во Загреб во мај ќе им даде на земјите од Западен Балкан јасна европска перспектива, јасна временска рамка, но и методологија за идните ...

Пленковиќ: На Самитот на ЕУ во Загреб ќе се даде временска рамка за Западен Балкан и за методологијата

Телма - 13.01.2020

Премиерот на Хрватска, Андреј Пленковиќ изјави дека хрватското претседавање со Европска унија преку Самитот во Загреб во мај ќе им даде на земјите од Западен Балкан јасна европска перспектива, јасна временска рамка, но и методологија за идните ...

На Самитот во мај ќе му се даде јасна европска перспектива на Западен Балкан

Н.Македонија - 13.01.2020

Хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ изјави дека хрватското претседавање со Европска унија преку Самитот во Загреб во мај ќе им даде на земјите од Западен Балкан јасна европска перспектива, јасна временска рамка, но и методологија за идните преговори.

Пленковиќ: На Самитот на ЕУ во Загреб ќе се даде временска рамка за Западен Балкан и за методологијата

Вечер - 13.01.2020

Премиерот на Хрватска, Андреј Пленковиќ изјави дека хрватското претседавање со Европска унија преку Самитот во Загреб во мај ќе им даде на земјите од Западен Балкан јасна европска перспектива, јасна временска рамка, но и методологија за идните ...

Пленковиќ најави дека самитот во Загреб во мај ќе донесе временска рамка за Западен Балкан

360 степени - 13.01.2020

Премиерот на Хрватска, Андреј Пленковиќ изјави дека хрватското претседавање со Европска унија преку Самитот во Загреб во мај ќе им даде на земјите од Западен Балкан јасна европска перспектива, јасна временска рамка, но и методологија за идните ...

Пленковиќ: На Самитот во мај ќе му се даде јасна европска перспектива на Западен Балкан

Точка - 13.01.2020

Хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ изјави дека хрватското претседавање со Европска унија преку Самитот во Загреб во мај ќе им даде на земјите од Западен Балкан јасна европска перспектива, јасна временска рамка, но и методологија за идните преговори.

Пленковиќ: На Самитот во мај ќе му се даде јасна европска перспектива на Западен Балкан

Centar - 13.01.2020

Хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ изјави дека хрватското претседавање со Европска унија преку Самитот во Загреб во мај ќе им даде на земјите од Западен Балкан јасна европска перспектива, јасна временска рамка, но и методологија за идните преговори.

Пленковиќ: Во мај временска рамка за Западен Балкан и за методологијата

Канал5 - 13.01.2020

Премиерот на Хрватска, Андреј Пленковиќ изјави дека хрватското претседавање со Европска Унија преку самитот во Загреб во мај ќе им даде на земјите од западен Балкан јасна европска перспектива, временска рамка, но и методологија за идните преговори.

Пленковиќ: На Самитот на ЕУ во Загреб ќе се даде временска рамка за Западен Балкан

MakPress - 13.01.2020

Премиерот на Хрватска, Андреј Пленковиќ изјави дека хрватското претседавање со Европска унија преку Самитот во Загреб во мај ќе им даде на земјите од Западен Балкан јасна европска перспектива, јасна временска рамка, но и методологија за идните ...

Пленковиќ: Временска рамка за Западен Балкан и методологија од ЕУ на Самитот во Загреб

Денешен - 13.01.2020

Премиерот на Хрватска, Андреј Пленковиќ изјави дека хрватското претседавање со Европска унија преку Самитот во Загреб во мај ќе им даде на земјите од Западен Балкан јасна европска перспектива, јасна временска рамка, но и методологија за идните ...

Жешка шлаканица за Македонија: Место датум од ЕУ, добиваме „рамка“, ама јасна?!

Курир - 13.01.2020

Наместо датум за Европската Унија, благодарение на Заевото владеење, ќе добиеме „јасна рамка“. Ова го потврди и претседавачот Хрватска. Премиерот на Хрватска, Андреј Пленковиќ, денеска изјави дека хрватското претседавање со Европската Унија преку ...

Пленковиќ очекува јасна временска рамка за преговори на Македонија и Албанија со ЕУ

МКД - 14.01.2020

Хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ денеска пред Европскиот парламент во Стразбур ќе ги соопшти приоритетите на неговата земја во шестмесечното ротациско претседателство со ЕУ. Пленковиќ веќе најави дека Македонија и Албанија ќе добијат европска ...

Пленковиќ: Хрватска дава поддршка за старт на преговорите со Македонија и Албанија

Вечер - 14.01.2020

Организирањето на Самитот ЕУ – Западен Балкан во Загреб и отворањето преговори за членство на Северна Македонија и Албанија во Унијата се меѓу главните приоритети на претседавањето на Хрватска со Унијата, изјави хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ ...

Пленковиќ: Амбиција на Хрватска е да обезбеди поддршка за старт на преговорите со Македонија и Албанија

Канал5 - 14.01.2020

Организирањето на Самитот ЕУ – Западен Балкан во Загреб и отворањето преговори за членство на Македонија и Албанија во Унијата се меѓу главните приоритети на претседавањето на Хрватска со Унијата.

Пленковиќ: Амбиција на Хрватска е да обезбеди поддршка за старт на преговорите со С. Македонија и Албанија

А1 On - 14.01.2020

Организирањето на Самитот ЕУ – Западен Балкан во Загреб и отворањето преговори за членство на Северна Македонија и Албанија во Унијата се меѓу главните приоритети на претседавањето на Хрватска со Унијата, изјави хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ ...

Пленковиќ: Амбиција на Хрватска е да обезбеди поддршка за старт на преговорите со С.Македонија и Албанија

24Инфо - 14.01.2020

Организирањето на Самитот ЕУ – Западен Балкан во Загреб и отворањето преговори за членство на Северна Македонија и Албанија во Унијата се меѓу главните приоритети на претседавањето на Хрватска со Унијата, изјави хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ ...

Пленковиќ: Хрватска има амбиција да обезбеди поддршка за старт на преговорите со Македонија и Албанија

Слободен Печат - 14.01.2020

Како што јави дописникот на МИА од Стразбур, претставувајќи ги приоритетите на хрватското претседавање со ЕУ, Пленковиќ пред европратениците порача дека Хрватска не ја крие амбицијата да се обиде да обезбеди поддршка од земјите членки на Унијата за ...

Пленковиќ: Амбиција на Хрватска е да обезбеди поддршка за старт на преговорите со Северна Македонија и Албанија

Press24 - 14.01.2020

Организирањето на Самитот ЕУ – Западен Балкан во Загреб и отворањето преговори за членство на Северна Македонија и Албанија во Унијата се меѓу главните приоритети на претседавањето на Хрватска со Унијата, изјави хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ ...

Пленковиќ: Амбиција на Хрватска е да обезбеди поддршка за старт на преговорите со Северна Македонија и Албанија

Frontline - 14.01.2020

Пленковиќ пред европратениците порача дека Хрватска не ја крие амбицијата да се обиде да обезбеди поддршка од земјите членки на Унијата за старт на преговори за членство со земјава и со Албанија.

Хрватска сака да обезбеди поддршка во ЕУ за старт на преговорите со Скопје и Тирана

МКД - 14.01.2020

Хрватска не ја крие амбицијата да се обиде да обезбеди поддршка од земјите членки на Унијата за старт на преговори за членство со Македонија и со Албанија, порачал хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ во обраќањето пред Европскиот парламент во ...

ПЛЕНКОВИЌ: Амбиција на Хрватска е старт на преговорите на Македонија и Албанија со ЕУ

Денешен - 14.01.2020

Организирањето на Самитот ЕУ – Западен Балкан во Загреб и отворањето преговори за членство на Македонија и Албанија во Унијата се меѓу главните приоритети на претседавањето на Хрватска со Унијата, изјави хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ во ...

Пленковиќ: Амбиција на Хрватска е да обезбеди поддршка за старт на преговорите со Северна Македонија и Албанија

CivilMedia - 14.01.2020

Организирањето на Самитот ЕУ – Западен Балкан во Загреб и отворањето преговори за членство на Северна Македонија и Албанија во Унијата се меѓу главните приоритети на претседавањето на Хрватска со Унијата, изјави хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ ...

Пленковиќ: ЕУ ќе ви помогне да ги исполните вашите цели со учество во европските проекти

Фокус - 14.01.2020

Организирањето на Самитот ЕУ – Западен Балкан во Загреб и отворањето преговори за членство на Северна Македонија и Албанија во Унијата се меѓу главните приоритети на претседавањето на Хрватска со Унијата, изјави хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ ...

Пленковиќ: Амбиција на Хрватска е да обезбеди поддршка за старт на преговорите на ЕУ со Македонија и Албанија

+инфо - 14.01.2020

Хрватскиот премиер потенцира дека средбата на врвот од Загреб во мај ќе се одржи 20 години по првиот загрепски Самит, кој „ја отвори европската перспектива за Југоисточна Европа и за договорите за стабилизација и асоцијација“.

Пленковиќ: Амбиција на Хрватска е да обезбеди поддршка за старт на преговорите со Северна Македонија и Албанија

Либертас - 14.01.2020

– Организирањето на Самитот ЕУ – Западен Балкан во Загреб и отворањето преговори за членство на Северна Македонија и Албанија во Унијата се меѓу главните приоритети на претседавањето на Хрватска со Унијата, изјави хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ ...

РАСТАТ ЛИ НАДЕЖИТЕ ЗА ДАТУМ: Пленковиќ не ги крие амбициите за мај

Фактор - 14.01.2020

Организирањето на Самитот ЕУ – Западен Балкан во Загреб и отворањето преговори за членство на Северна Македонија и Албанија во Унијата се меѓу главните приоритети на претседавањето на Хрватска со Унијата.

Пленковиќ: Амбиција е старт на преговорите со ЕУ со Македонија и Албанија

Нова ТВ - 14.01.2020

Организирањето на Самитот ЕУ – Западен Балкан во Загреб и отворањето преговори за членство на Македонија и Албанија во Унијата се меѓу главните приоритети на претседавањето на Хрватска со Унијата – изјави хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ во ...

Пленковиќ: Амбиција е да се обезбеди поддршка за старт на преговорите со Македонија и Албанија

MakPress - 14.01.2020

Организирањето на Самитот ЕУ – Западен Балкан во Загреб и отворањето преговори за членство на Македонија и Албанија во Унијата се меѓу главните приоритети на претседавањето на Хрватска со Унијата, изјави хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ во ...

Пленковиќ: поддршка за старт на преговорите со Македонија и Албанија

24 Вести - 14.01.2020

Организирањето на Самитот ЕУ – Западен Балкан во Загреб и отворањето преговори за членство на Северна Македонија и Албанија во Унијата се високо на агендата на хрватското претседавање со Унијата, изјави хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ во ...

Датумот за Скопје и Тирана – приоритет за хрватското претседателство со ЕУ

Либертас - 14.01.2020

Премиерот на Хрватска, Андреј Пленковиќ, денеска на претставувањето на програмата на хрватското преседателство со ЕУ во наредните шест месеци изјави дека очекува самитот ЕУ-Западен Балкан, планиран во мај 2020 година во Загреб, да испрати јасна ...