TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Колку изнесува највисоката просечна бруто-плата во април

еМагазин - 21.06.2024

Државниот завод за статистика (ДЗС) соопшти дека просечната бруто-плата во април изнесува 61.703 денари. Податоците на ДЗС покажуваат дека највисоката просечна бруто-плата во овој период е во секторот Компјутерско програмирање, консултантски и ...

Просечната плата се поместила за 1,5% – во април 41.085 денари

Пари - 20.06.2024

Просечна нето-плата од 41.085 денари е исплатена во април и за еден месец е зголемена за 1,5 проценти. Априлскиот бруто-износ е 61.703 денари. На годишно ниво, просечната месечна нето-плата има раст од 13,7 проценти.

Просечната плата во април 41.085 денари

Независен - 20.06.2024

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во април годинава изнесува 41.085 денари и е за 13,7 отсто повисока отколку во истиот месец од минатата година. Според податоците на Државниот завод за статистика, ваквото зголемување се должи, ...

Просечната плата во април 41.085 денари

Бизнис Вести

Просечната плата во април 41.085 денари

Канал5

Просечната плата во април 41.085 денари

Република

Просечната плата во април 41.085 денари

Либертас

Просечната плата во април 41.085 денари

Zoom

Просечната плата надмина 41.000 денари

24Инфо

Press24 Frontline +инфо Сител Денешен Бриф Агротим Вечер Прес

ВО ХРВАТСКА ПРОСЕЧНАТА ПЛАТА Е 1.323 ЕВРА - еве во која дејност се заработува близу 2.500 евра

Фактор - 20.06.2024

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во правните лица во Хрватска за април годинава изнесува 1.323 евра, што е номинално за 17,9 отсто поголема од истиот месец лани, а реално за 13,7 отсто, покажуваат податоците на Државниот завод за ...

Во април просечната месечна нето-плата над 41.000 денари

Локално

Просечната плата во април изнесувала 41.085 денари

еМагазин

Во април просечната плата во Македонија изнесувала 41.000 денари

Иновативност

Благ раст на просечната плата во април

Денар - 20.06.2024

Државниот завод за статистика пресмета благ раст на просечната нето плата во април која изнесува 41 085 денари. Таа е зголемена за 589 денари во однос на претходниот месец. Ваквото зголемување се должи, пред сѐ, на зголемувањето на просечната ...

Просечната плата во април 41.085 денари

Lider