TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Неверојатно откритие на дното од океанот, еколозите во шок!

Кумановски м. - 23.05.2020

Истражувањата покажаа дека количината на микропластика на морското дно е најголема во историјата, а 1,9 милиони парчиња пластика покриваат само еден квадратен метар. Експертите велат дека биле „шокирани“ од количината на микропластика што е ...

Неверојатна глетка на дното од океаните: Еколозите во шок, таму се создаваат цели ‘жаришта’

Точка - 22.05.2020

Истражувањата покажале дека количината на микропластика на морското дно е најголема во историјата досега, а 1.9 милиони парчиња пластика покриваат само еден метар квадратен. Експертите изјавиле дека се ‘шокирани’ од обемот микропластика кој што е ...

Неверојатно откритие на дното на океанот, се создаваат „жаришта“ во длабочините

USB - 22.05.2020

Истражувањата покажале дека количината на микропластика на морското дно е најголема во историјата досега, а 1.9 милиони парчиња пластика покриваат само еден метар квадратен. Експертите изјавиле дека се „шокирани“ од обемот микропластика кој што е ...