TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Царовска: Со унапредување на стручното образование го поттикнуваме регионалниот развој

Канал5 - 26.02.2021

Градоначалникот на Општина Кичево, Фатмир Дехари ги поддржа реформите кои ги прави министерството за образование и наука во изминатиот период. „Навистина е значајно што низ социјален дијалог во овој изминат период се обидуваме да постигнеме ...

Царовска во Гостивар: МОН ќе стипендира стручни профили кои им требаат на локалните компании

Gostivarpress.mk - 26.02.2021

Во рамки на кампањата „Учи паметно, работи стручно“ што ја организира Министерството за образование и наука, денес во Гостивар се одржа консултативна средба на која се разгледуваа потребите од отворање на одредени профили и паралелки во средните ...

Царовска: Заедно со компаниите ги утврдуваме потребни профили за средното стручно образование

Акцент - 26.02.2021

Преку овој карван на социјални дијалози под мотото „учи паметно, работи стручно“, заедно со училиштата, општините и компаниите утврдуваме кои се профилите кои што се потребни на пазарот на труд за да се отворат во учебната 2021/2022 година.

Карванот „Учи паметно, работи стручно“ продолжи со консултативна средба во Гостивар

Frontline - 26.02.2021

Во рамки на проектот „Учи паметно, работи стручно“ во Гостивар се одржа консултативна средба помеѓу претставници на Министерството за образование и наука, средните стручни училишта, бизнис-заедницата и локалната самоуправа.

Царовска во посета на средните стручни училишта во Кичево и Гостивар

Бизнис Вести - 26.02.2021

Министерката за образование и наука Мила Царовска и заменик министерот Арафат Шабани денеска ќе учествуваат на две одделни консултативни средби со претставници на компаниите, локалните самоуправи и средните стручни училишта од Гостивар, Врапчишта, ...

МОН и денес ќе го презентира проектот „Учи паметно работи стручно“ пред Кумановските стручни училишта

Локално - 25.02.2021

Заменик министерот за образование и наука Арафат Шабани денеска ќе учествува на консултативна средба со претставници од компаниите, локалните самоуправи и средните стручни училишта од Куманово.

Шабани: Работиме на подобрување на средното стручно образование

24Инфо - 25.02.2021

Активно работиме на подобрување на средното стручно образование, изјави заменик министерот за образование и наука Арафат Шабани, на средбата со претставници од локалната самоуправа, средните стручни училишта и компаниите во општина Куманово.

Герила акција на УМС во Куманово: „Можете да го уништите образованието“ (ФОТО)

Курир - 25.02.2021

Заменик министерот за образование и наука Арафат Шабани при денешната посета во Куманово беше пречекан со транспарент „Можете да го уништите образованието“. Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ во герила акција го постави овој транспарент на мост ...

„Учи паметно, работи стручно“ денеска во Куманово

CivilMedia - 25.02.2021

Во рамките на проектот на Министерството за образование и наука „Учи паметно, работи стручно“ денеска во Куманово се одржа консултативна средба на претставници на МОН, средните стручни училишта, бизнис-заедницата, стопанската комора, локалната ...

Консултативна средба во Куманово за проектот „Учи паметно, работи стручно“

Кумановски м. - 25.02.2021

Во рамките на проектот на Министерството за образование и наука „Учи паметно, работи стручно“ денеска во Куманово се одржа консултативна средба на претставници на МОН, средните стручни училишта, бизнис-заедницата, стопанската комора, локалната ...

Герила акција на УМС: Царовска пречекана со транспарент „Можете да го уништите образованието“

Нетпрес - 25.02.2021

Министерката за образование и наука Мила Царовска при денешната посета во Куманово беше пречекана со транспарент „Можете да го уништите образованието“. Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ во герила акција го постави овој транспарент на мост пред ...

Шабани: Работиме на подобрување на средното стручно образование

MTM - 25.02.2021

Активно работиме на подобрување на средното стручно образование, изјави заменик министерот за образование и наука Арафат Шабани, на средбата со претставници од локалната самоуправа, средните стручни училишта и компаниите во општина Куманово.

Консултативна средба во Куманово за проектот „Учи паметно, работи стручно“

Опсервер - 25.02.2021

– Во рамките на проектот на Министерството за образование и наука „Учи паметно, работи стручно“ денеска во Куманово се одржа консултативна средба на претставници на МОН, средните стручни училишта, бизнис-заедницата, стопанската комора, локалната ...

Консултативна средба во Куманово за проектот „Учи паметно, работи стручно“

MakPress - 25.02.2021

Во рамките на проектот на Министерството за образование и наука „Учи паметно, работи стручно“ денеска во Куманово се одржа консултативна средба на претставници на МОН, средните стручни училишта, бизнис-заедницата, стопанската комора, локалната ...

Царовска во посета на средни стручни училишта во Кичево и Гостивар

Слободен Печат - 26.02.2021

Министерката за образование и наука Мила Царовска и заменик министерот Арафат Шабани денеска ќе учествуваат на две одделни консултативни средби со претставници на компаниите, локалните самоуправи и средните стручни училишта од Гостивар, Врапчишта, ...

Царовска и денес во Гостивар и Кичево ќе го презентира проектот „Учи паметно работи стручно“

Локално - 26.02.2021

И денес, Министерката за образование и наука Мила Царовска и заменик министерот Арафат Шабани ќе ја продолжат својата агенда и ќе учествуваат на две одделни консултативни средби со претставници на компаниите, локалните самоуправи и средните стручни ...

Карванот „Учи паметно, работи стручно“ продолжи со консултативна средба во Гостивар

MakPress - 26.02.2021

Во рамки на проектот „Учи паметно, работи стручно“ во Гостивар се одржа консултативна средба помеѓу претставници на Министерството за образование и наука, средните стручни училишта, бизнис-заедницата и локалната самоуправа.

Ќе го прилагодиме стручното образование за потребите на пазарот на трудот, кажа министерот Шабани во Куманово

Kumanovo News - 25.02.2021

Активно работиме на подобрување на средното стручно образование, наша цел е младите по завршување на училиштето да поседуваат вештини и знаења што ги бара пазарот на труд. Затоа низ социјален дијалог го усогласуваме повикот што ќе следи за ...

Царовска води кампања за самопромоција наместо за реформи во образованието, порача Давидовиќ

Kumanovo News - 25.02.2021

Мила Царовска води политичка кампања наместо да ги спроведе крупните реформи во образованите кои ги најави кога дојде на чело на министерството, обвини Милан Давидовиќ од општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ во Куманово на прес-конференција.

Шабани: Повикот за запишување во средно стручно го правиме со компаниите, не кабинетски

Бизнис Вести - 25.02.2021

Активно работиме на подобрување на средното стручно образование, наша цел е младите по завршување на училиштето да поседуваат вештини и знаења што ги бара пазарот на труд. Затоа низ социјален дијалог го усогласуваме повикот што ќе следи за ...

Консултативна средба во Куманово за проектот „Учи паметно, работи стручно“

Frontline - 25.02.2021

Во рамките на проектот на Министерството за образование и наука „Учи паметно, работи стручно“ денеска во Куманово се одржа консултативна средба на претставници на МОН, средните стручни училишта, бизнис-заедницата, стопанската комора, локалната ...

Средбата од проектот „Учи паметно, работи стручно” во Куманово

Бизнис Вести - 25.02.2021

Заменик министерот за образование и наука Арафат Шабани денеска ќе учествува на консултативна средба со претставници од компаниите, локалните самоуправи и средните стручни училишта од Куманово.