TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(Фото) Никогаш не пушела, ниту пиела, ниту прејадувала: Еден од најстарите жители во државата живеел во Струмица

еМагазин - 21.02.2020

До пред 40 денови во Струмица живеел еден од најстарите жители во државата, 105-годишната Султана Танчева. Приказната за баба си ни ја раскажа нејзиниот внук Горан, кој жали што додека била жива од „немукает“ не ја овековечил нејзината долговечност.

Еден од најстарите жители во државата живеел во Струмица

Сител - 21.02.2020

До пред 40 денови во Струмица живеел еден од најстарите жители во државата, 105-годишната Султана Танчева. Приказната за баба си ни ја раскажа нејзиниот внук Горан, кој жали што додека била жива од „немукает“ не ја овековечил нејзината долговечност.

105 годишна Струмичанка била најстариот жител во Македонија

MakPress - 21.02.2020

До пред 40 денови во Струмица живеел еден од најстарите жители во државата, 105-годишната Султана Танчева. Приказната за баба си ни ја раскажа нејзиниот внук Горан, кој жали што додека била жива од „немукает“ не ја овековечил нејзината долговечност.

Ниту пушела, ниту пиела и била домаќинка цел живот: 105-годишната струмичанка била еден од најстарите жители на ...

Слободен Печат - 21.02.2020

До пред 40 денови во Струмица живеел еден од најстарите жители во државата, 105-годишната Султана Танчева. Приказната за баба си ни ја раскажа нејзиниот внук Горан, кој жали што додека била жива од „немукает” не ја овековечил нејзината долговечност.

Баба Султана почина на 105 години и во својот живот никогаш не пушела и  пиела, ниту се прејадувала

Вечер - 21.02.2020

До пред 40 денa во Струмица живеел еден од најстарите жители во државата, 105-годишната Султана Танчева. Приказната за баба си за МИА ја раскажа нејзиниот внук Горан, кој жали што додека била жива од немукает не ја овековечил нејзината долговечност.