TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Мој ДДВ“ е делумно исполнето предизборно ветување на СДСМ

Окно - 23.09.2019

Проверката на ветувањето од предизборната програма на СДСМ за враќање на 15 проценти од данокот на додадена вредност што го плаќаат граѓаните при секое купување на производи и услуги, покажува дека ова ветување е делумно исполнето.

Лукаревска: Досега се скенирани околу 20 милиони фискални сметки

Макфакс - 22.09.2019

Директорката на Упрвата за јавни приходи, Сања Лукаревска денеска на прес-конференција оцени дека мерката „Мој ДДВ“ ги дава резултатите за целите за кои е воведена – влијае на намалување на сивата економија и враќа пари на граѓаните.

Од поврат на ДДВ секој граѓанин на Македонија досега добил по над 1 евро

Expres - 22.09.2019

Повратот на 15 проценти од платениот ДДВ, заклучно со 19 септември, изнесува 2.666.000 евра, соопшти директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска. Тоа значи дека за неполни три месеци откако беше воведена на 1 јули, секој гражанин на ...

Лукаревска: УЈП од синоним за репресија стана отворена институција за фирмите и граѓаните

24Инфо - 22.09.2019

СДСМ како одговорна партија, пред граѓаните презеде обврска за професионализација на државните институции и зајакнување на нивните капацитети. Изминатите 2 години Управата за јавни приходи беше соочена со решавање на низа проблеми и недостатоци како ...

Лукаревска: Од институција за репресија и пресметки, УЈП денес е партнер со фирмите и носител на концептот „Парите кај ...

Локално - 22.09.2019

„СДСМ како одговорна партија, пред граѓаните презеде обврска за професионализација на државните институции и зајакнување на нивните капацитети. Изминатите 2 години Управата за јавни приходи беше соочена со решавање на низа проблеми и недостатоци ...

Од институција за репресија и пресметки, УЈП денес е партнер со фирмите и носител на концептот Парите кај граѓаните

Centar - 22.09.2019

Интегрално ја пренесуваме Прес конференцијата на Сања Лукаревска, членка на Централниот Одбор на СДСМ: СДСМ како одговорна партија, пред граѓаните презеде обврска за професионализација на државните институции и зајакнување на нивните капацитети.

Лукаревска: Од институција за репресија и пресметки, УЈП денес е партнер со фирмите и носител на концептот Парите кај ...

Сител - 22.09.2019

СДСМ како одговорна партија, пред граѓаните презеде обврска за професионализација на државните институции и зајакнување на нивните капацитети. Изминатите 2 години Управата за јавни приходи беше соочена со решавање на низа проблеми и недостатоци како ...

Лукаревска: Од институција за репресија и пресметки, УЈП денес е партнер со фирмите и носител на концептот „Парите кај ...

Канал5 - 22.09.2019

СДСМ како одговорна партија, пред граѓаните презеде обврска за професионализација на државните институции и зајакнување на нивните капацитети. Изминатите 2 години Управата за јавни приходи беше соочена со решавање на низа проблеми и недостатоци како ...

Лукаревска: Од институција за репресија и пресметки, УЈП денес е партнер со фирмите и носител на концептот Парите кај ...

24 Вести - 22.09.2019

,,СДСМ како одговорна партија, пред граѓаните презеде обврска за професионализација на државните институции и зајакнување на нивните капацитети. Изминатите 2 години Управата за јавни приходи беше соочена со решавање на низа проблеми и недостатоци ...

Лукаревска: УЈП од синоним за репресија стана отворена институција за фирмите и граѓаните

iPortal - 22.09.2019

СДСМ како одговорна партија, пред граѓаните презеде обврска за професионализација на државните институции и зајакнување на нивните капацитети. Изминатите 2 години Управата за јавни приходи беше соочена со решавање на низа проблеми и недостатоци како ...

Лукаревска: Од институција за репресија и пресметки, УЈП денес е партнер со фирмите и носител на концептот Парите кај ...

4NEWS - 22.09.2019

СДСМ како одговорна партија, пред граѓаните презеде обврска за професионализација на државните институции и зајакнување на нивните капацитети. Изминатите 2 години Управата за јавни приходи беше соочена со решавање на низа проблеми и недостатоци како ...

Лукаревска: Досега се скенирани околу 20 милиони фискални сметки

Нетпрес - 22.09.2019

Директорката на Упрвата за јавни приходи, Сања Лукаревска, денеска на прес-конференција оцени дека мерката „Мој ДДВ“ ги дава резултатите за целите за кои е воведена, намалување на сивата економија и враќање на парите на граѓаните.

Лукаревска: Од институција за репресија и пресметки, УЈП денес е партнер со фирмите и носител на концептот Парите кај ...

Либертас - 22.09.2019

Скопје, 22 септември 2019 СДСМ како одговорна партија, пред граѓаните презеде обврска за професионализација на државните институции и зајакнување на нивните капацитети. Изминатите 2 години Управата за јавни приходи беше соочена со решавање на низа ...

2.6 милиони Евра од ДДВ вратени кај граѓаните

CivilMedia - 22.09.2019

Мерката „Мој ДДВ“ ги дава резултатите за целите за кои е воведена – влијае на намалување на сивата економија и враќа пари на граѓаните, цени директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска.

Заклучно со 20-ти септември скенирани се 20 милиони фискални сметки

Курир - 22.09.2019

Директорката на Упрвата за јавни приходи, Сања Лукаревска денеска на прес-конференција оцени дека мерката „Мој ДДВ“ ги дава резултатите за целите за кои е воведена – влијае на намалување на сивата економија и враќа пари на граѓаните.

Досега со апликацијата „Мој ДДВ“ се скенирани 20 милиони фискални сметки

Иновативност - 22.09.2019

Директорката на Упрвата за јавни приходи, Сања Лукаревска денеска на прес-конференција оцени дека мерката „Мој ДДВ“ ги дава резултатите за целите за кои е воведена – влијае на намалување на сивата економија и враќа пари на граѓаните.

Досега се скенирани околу 20 милиони фискални сметки, секој граѓанин добил во просек повеќе од едно евро

Република - 22.09.2019

Од 1 јули Управата за јави приходи ја спроведува и мерката МојДДВ за поврат на 15 отсто од платеното ДДВ назад кај граѓаните. Креирана е мобилна апликација под името МојДДВ преку којашто граѓаните може да ги скенираат фискалните сметки со што го ...

Колку пари ќе се вратат: Досега се скенирани 20 милиони фискални сметки

PressingTV - 22.09.2019

Директорката на Упрвата за јавни приходи, Сања Лукаревска денеска на прес-конференција оцени дека мерката „Мој ДДВ“ ги дава резултатите за целите за кои е воведена – влијае на намалување на сивата економија и враќа пари на граѓаните.

Лукаревска: „Мој ДДВ“ ги дава резултатите за целите за кои е воведена

Фактор - 22.09.2019

„Само во првите месеци од воведувањето на МојДДВ, јули и август, наплатата на ДДВ е зголемена за 10 проценти во однос на минатата година. Податоците говорат и дека вкупната наплата на даноци од година во година расте“, рече на денешната прес ...

Колку пари ќе се вратат: Досега се скенирани 20 милиони фискални сметки

Скопје24 - 22.09.2019

Директорката на Упрвата за јавни приходи, Сања Лукаревска денеска на прес-конференција оцени дека мерката „Мој ДДВ“ ги дава резултатите за целите за кои е воведена – влијае на намалување на сивата економија и враќа пари на граѓаните.

Досега се скенирани околу 20 милиони фискални сметки

Н.Македонија - 22.09.2019

Директорката на Упрвата за јавни приходи, Сања Лукаревска денеска на прес-конференција оцени дека мерката „Мој ДДВ“ ги дава резултатите за целите за кои е воведена – влијае на намалување на сивата економија и враќа пари на граѓаните.

Колку пари ќе се вратат: Досега се скенирани 20 милиони фискални сметки

Локално - 22.09.2019

Директорката на Упрвата за јавни приходи, Сања Лукаревска денеска на прес-конференција оцени дека мерката „Мој ДДВ“ ги дава резултатите за целите за кои е воведена – влијае на намалување на сивата економија и враќа пари на граѓаните.