TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

И додека луѓето се плашат од 5G, веќе се тестира 6G мрежата

Кумановски м. - 02.06.2020

Леи Џуен истакна дека пандемијата на коронавирусот и големиот број теоретичари на заговор имаа негативно влијание врз развојот на 5G мрежата, но дека компанијата ќе продолжи да ја развива таа сфера.

Xiаоmi почна да тестира 6G мрежи

24auto - 01.06.2020

Според кинеската компанија Xiaomi можно е автомобилските компании кои имаат за цел да произведуваат автомобили со 5G технологијата да прават грешка. Од Xiaomi сметаат дека иднината на автомобилите е во 6G мрежите.

Се тестира технологија за 6G мрежа

Кајгана - 01.06.2020

Во Кина се тестира технологија за 6G мрежа. Ова истражување го спроведуваат научници од кинеската компанија Xiaomi, а генералниот директор на компанијата Леј Џиен не сакаше да открива детали за прелиминарните тестирања.

Xiaomi: 5G мрежите значително ќе го подобрат животот на луѓето, а пак 6G?

Локално - 01.06.2020

Експерти од кинеската компанија Xiaomi ги проучуваат технологиите што ќе ја формираат основата на мрежата 6G. Главниот извршен директор и основач на компанијата Леи Џун не сакаше да ги открие деталите за прелиминарните тестови, но тој истакна дека ...