TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јавна расправа за подобрување на подзаконските акти во врска со обновливите извори на енергија

Академик - 09.11.2018

Македонската енергетска асоцијација (МЕА), во соработка со Министерството за економија и со Кабинетот на заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори, организираше јавна расправа за Уредбата ...

Домаќинствата конечно ќе станат производители на струја

Независен - 09.11.2018

Домаќинствата и малите фирми во иднина ќе можат да бидат не само потрошувачи, туку и произведувачи на електрична енергија. Министерството за економија ги подготви уредбата и правилникот за обновливи извори, како подзаконски акти на новиот Закон за ...

Се создаваат услови за поголемо производство на енергија од обновливи извори

Канал5 - 08.11.2018

Заменик претседателот на владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и министерот за економија м-р Крешник Бектеши, учествуваа на јавната расправа. Расправа на која беа презентирани предлог текстовите на правилникот за обновливи извори на ...

Владата co подзаконски акти за производство на енергија од обновливи извори

Алсат-М - 08.11.2018

Секоја куќа или секое домаќинство или мала компанија освен потрошувач може да биде и производител на електрична енергија од фотоволтаици или мали ветерни електрани. Владата реши да донесе нови правила и преку подзаконски акти се со цел поголемо ...

Анѓушев: Се овозможуваат услови за поголемо производство на енергија од обновливи извори

А1 On - 08.11.2018

Обврската за упис во регистарот на електроцентрали во Агенцијата за енергетика за сите производители на електрична енергија од фотоволтаици и одредувањето на пресметковниот период за преземање вишоци на електрична енергија на само два месеца се ...

Бектеши: Со подзаконските акти ги потикнуваме домаќинстава за користење на обновливите извори на електрична енергија

А1 On - 08.11.2018

Министерот за економија Крешник Бектеши и Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска учествуваа на јавната расправа за Правилникот за обновливи извори на енергија (ОИЕ) и Уредбата за мерките за поддршка на производството на електрична ...

Анѓушев и Бектеши: Се создаваат услови за зголемување на производството на енергија од обновливи извори

ТВ21 - 08.11.2018

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и министерот за економија м-р Крешник Бектеши, учествуваа на јавната расправа, на која беа презентирани предлог текстовите на Правилникот за обновливи извори на енергија ...

Домаќинствата ќе продаваат струја од фотоволтаици и ветерници

+инфо - 08.11.2018

Со подзаконски акти кои се на јавбна расправа се воведува производител корисник на електрична енергија и премиум субвенција, но како пазарен механизам. Домаќинствата, малите и микро фирми кои ќе произведуваат електрична енергија од сонце или ветер ...

Јавна расправа за Правилникот за ОИЕ и Уредбата за производство на електрична енергија

Локално - 08.11.2018

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев и министерот за економија Крешник Бектеши денеска ќе учествуваат на јавна расправа за Правилникот за обновливи извори на енергија (ОИЕ) и Уредбата за мерките за поддршка на производството на електрична ...

Домаќинствата конечно ќе станат производители на струја

Нетпрес - 09.11.2018

Домаќинствата и малите фирми во иднина ќе можат да бидат не само потрошувачи, туку и произведувачи на електрична енергија. Министерството за економија ги подготви уредбата и правилникот за обновливи извори, како подзаконски акти на новиот Закон за ...

Македонија слабо го користи сонцето за добивање на електрична енергија

Сител - 07.11.2018

Фотоволтаичните системи не се доволно застапени во Макеоднија, но исто така нема доволно информации за оние кои сакаат да инвестираат во овие системи. Експертите велат дека Македонија треба да ја користи сончевата светлина која ја има во изобилство.

Домаќинствата ќе продаваат струја од сонце и ветер

Вечер - 08.11.2018

Обврската за упис во регистарот на електроцентрали во Агенцијата за енергетика за сите производители на електрична енергија од фотоволтаици и одредувањето на пресметковниот период за преземање вишоци на електрична енергија на само два месеца се ...

(Видео) Анѓушев и Бектеши: Секое домаќинство или компанија да стане и производител на електрична енергија

Макфакс - 08.11.2018

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев и министерот за економија Крешник Бектеши, учествуваа на јавната расправа, на која беа презентирани предлог текстовите на Правилникот за обновливи извори на енергија и ...

Јавна расправа за Правилникот за ОИЕ и Уредбата за производство на електрична енергија

Курир - 08.11.2018

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев и министерот за економија Крешник Бектеши денеска ќе учествуваат на јавна расправа за Правилникот за обновливи извори на енергија (ОИЕ) и Уредбата за мерките за поддршка на производството на електрична ...

Јавна расправа за правилникот и уредбата за поддршка на производство на електрична енергија од ОИЕ

Сител - 08.11.2018

Обврската за упис во регистарот на електроцентрали во Агенцијата за енергетика за сите производители на електрична енергија од фотоволтаици и одредувањето на пресметковниот период за преземање вишоци на електрична енергија на само два месеца се ...

Се создаваат услови за зголемување на производството од обновливи извори на енергија

iPortal - 08.11.2018

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и министерот за економија м-р Крешник Бектеши, учествуваа на јавната расправа, на која беа презентирани предлог текстовите на Правилникот за обновливи извори на енергија ...

Јавна расправа за Правилникот за ОИЕ и Уредбата за производство на електрична енергија

А1 On - 08.11.2018

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев и министерот за економија Крешник Бектеши денеска ќе учествуваат на јавна расправа за Правилникот за обновливи извори на енергија (ОИЕ) и Уредбата за мерките за поддршка на производството на електрична ...

И домаќинствата ќе може да произведуваат струја

Тера - 09.11.2018

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев и министерот за економија Крешник Бектеши, учествуваа на јавната расправа, на која беа презентирани предлог текстовите на Правилникот за обновливи извори на енергија и ...

Јавна расправа за Правилникот за ОИЕ и Уредбата за производство на електрична енергија

Сител - 08.11.2018

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев и министерот за економија Крешник Бектеши денеска ќе учествуваат на јавна расправа за Правилникот за обновливи извори на енергија (ОИЕ) и Уредбата за мерките за поддршка на производството на електрична ...