TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Доделена награда „11 Октомври“, Арсовски: Ова е награда на мојот народ

ТВ21 - 11.10.2018

Писателот и преведувач Драги Михајловски, поетот и новинар Ристо Лазаров, актерот Петре Арсовски и урологот Александар Ставридис се добитници на овогодинешната награда за животно дело „11 Октомври“.

Наградата „11 октомври“ ја добија Михајловски, Лазаров, Арсовски И Ставридис

Сакам да кажам - 11.10.2018

Наградата „11 Октомври“, највисокото државно признание, денеска во Собранието свечено им беше врачена на годинашните добитници, писателот Драги Михајловски, поетот и новинар и Ристо Лазаров, актерот Перо Арсовски и хирургот Александар Ставридис.

Доделени државните награди „11 Октомври“

ТВ21 - 11.10.2018

Писателот и преведувач Драги Михајловски, писателот и новинар Ристо Лазаров, актерот Петре Арсовски, и хирургот-урлого Александар Ставридис се добитници на државната награда „11 Октомври“ за 2018 година.

Врачена државната награда „11 Октомври“

Стандард - 11.10.2018

На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис денеска во Собранието на Република Македонија им беше врачена државната награда „11 Октомври“ за ...

Доделување на државната награда „11 Октомври“

Локално - 11.10.2018

Во македонското Собрание денеска ќе биде доделена државната награда „11 Октомври“ за 2018 година. Добитници на наградата се проф. д-р Драги Михајловски, преведувач и писател, Ристо Лазаров, писател и новинар, Петре Арсовски, актер и проф.

Доделување на државната награда „11 Октомври“ во Собранието

Макфакс - 11.10.2018

Денеска напладне, во свечената Кристална сала на Собранието, одборот за доделување ќе ја додели наградата „11 Октомври“ за 2018 година, која претставува највисоко признание за животно дело во областа на науката, уметноста, стопанството и другите ...

Утре доделување на државната награда „11 Октомври“

Нова ТВ - 10.10.2018

Утре напладне во Собранието ќе биде доделена државната награда „11 Октомври“ за 2018 година за највисоко признание за животно дело во областа на науката, уметноста, стопанството и другите дејности од јавен интерес на Република Македонија.

Врачена државната награда „11 Октомври“

Вечер - 11.10.2018

На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис денеска во Собранието на Република Македонија им беше врачена државната награда „11 Октомври“ за ...

Доделување на државната награда „11 Октомври“

А1 On - 11.10.2018

Во македонското Собрание денеска ќе биде доделена државната награда „11 Октомври“ за 2018 година. Добитници на наградата се проф. д-р Драги Михајловски, преведувач и писател, Ристо Лазаров, писател и новинар, Петре Арсовски, актер и проф.

Доделување на државната награда „11 Октомври“ во Собранието

Скопје инфо - 11.10.2018

Денеска напладне, во свечената Кристална сала на Собранието, одборот за доделување ќе ја додели наградата „11 Октомври“ за 2018 година, која претставува највисоко признание за животно дело во областа на науката, уметноста, стопанството и другите ...

Врачена државната награда „11 Октомври“

1tv - 11.10.2018

На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис денеска во Собранието на Република Македонија им беше врачена државната награда „11 Октомври“ за ...

Доделување на државната награда „11 Октомври“

Сител - 11.10.2018

Во македонското Собрание денеска ќе биде доделена државната награда „11 Октомври“ за 2018 година. Добитници на наградата се проф. д-р Драги Михајловски, преведувач и писател, Ристо Лазаров, писател и новинар, Петре Арсовски, актер и проф.

Државната награда „11 Октомври“ во рацете на писатели, актер и хирург

+инфо - 11.10.2018

На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис денеска во Собранието на Република Македонија им беше врачена државната награда „11 Октомври“ за ...

Доделување на државната награда „11 Октомври“

Вечер - 11.10.2018

Во македонското Собрание денеска ќе биде доделена државната награда „11 Октомври“ за 2018 година. Добитници на наградата се проф. д-р Драги Михајловски, преведувач и писател, Ристо Лазаров, писател и новинар, Петре Арсовски, актер и проф.

Доделена државната награда „11-ти Октомври“

Н.Македонија - 11.10.2018

На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис денеска во Собранието на Република Македонија им беше врачена државната награда „11 Октомври“ за ...

Доделување на државната награда „11 Октомври"

Канал5 - 11.10.2018

Во македонското Собрание денеска ќе биде доделена државната награда „11 Октомври“ за 2018 година. Добитници на наградата се проф. д-р Драги Михајловски, преведувач и писател, Ристо Лазаров, писател и новинар, Петре Арсовски, актер и проф.

Врачена државната награда „11 Октомври“

Локално - 11.10.2018

На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис денеска во Собранието на Република Македонија им беше врачена државната награда „11 Октомври“ за ...

Ќе се додели државната награда „11 Октомври“

+инфо - 11.10.2018

Во македонското Собрание денеска ќе биде доделена државната награда „11 Октомври“ за 2018 година. Добитници на наградата се проф. д-р Драги Михајловски, преведувач и писател, Ристо Лазаров, писател и новинар, Петре Арсовски, актер и проф.

Врачена државната награда „11 Октомври“

Либертас - 11.10.2018

На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис денеска во Собранието на Република Македонија им беше врачена државната награда „11 Октомври“ за ...

Доделување на државната награда „11 Октомври“

24 Вести - 11.10.2018

Во македонското Собрание денеска ќе биде доделена државната награда „11 Октомври“ за 2018 година. Добитници на наградата се проф. д-р Драги Михајловски, преведувач и писател, Ристо Лазаров, писател и новинар, Петре Арсовски, актер и проф.

Врачена државната награда „11 Октомври“

А1 On - 11.10.2018

На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис денеска во Собранието на Република Македонија им беше врачена државната награда „11 Октомври“ за ...

Доделување на наградата „11 Октомври“

Пулс24 - 11.10.2018

Денес во македонското Собрание ќе биде доделена државната награда „11 Октомври“ за 2018 година. Добитници на наградата се проф. д-р Драги Михајловски, преведувач и писател, Ристо Лазаров, писател и новинар, Петре Арсовски, актер и проф.

Врачена државната награда „11 Октомври“

Телма - 11.10.2018

На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис денеска во Собранието на Република Македонија им беше врачена државната награда „11 Октомври“ за ...

Доделување на државната награда „11 Октомври“

Република - 11.10.2018

Во македонското Собрание денеска ќе биде доделена државната награда „11 Октомври“ за 2018 година. Добитници на наградата се проф. д-р Драги Михајловски, преведувач и писател, Ристо Лазаров, писател и новинар, Петре Арсовски, актер и проф.

Награда „11 Октомври“ за Михајловски, Лазаров, Арсовски и Ставридис

Р.С.Европа - 11.10.2018

Денеска во Собранието на Република Македонија им беше врачена државната награда „11 Октомври“ за 2018 година на преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар ...

Собранието ја додели наградата „11 октомври“

Канал5 - 11.10.2018

Во македонското собрание беше доделена државната награда „11 октомври“ Добитници на наградата се проф. Д-р Драги Михајловски, преведувач и писател, Ристо Лазаров, писател и новинар, Петре Арсовски, актер и проф.

Врачена државната награда „11 Октомври"

MTM - 11.10.2018

На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис денеска во Собранието на Република Македонија им беше врачена државната награда „11 Октомври“ за ...

Врачена државната награда „11 Октомври“

Република - 11.10.2018

На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис денеска во Собранието на Република Македонија им беше врачена државната награда „11 Октомври“ за ...

Врачена државната награда „11 Октомври“

Слободен Печат - 11.10.2018

Наградата Михајловски, Лазаров и Арсовски ја добија за животно дело во областа на културата и уметноста, а Ставридис за животно дело во областа на здравството. На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на ...

Михајловски, Лазаров, Арсовски и Ставридис ја добија државната награда „11 Октомври“

МКД - 11.10.2018

На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис денеска во Собранието на Република Македонија им беше врачена државната награда „11 Октомври" за ...

Доделени државните награди „11 Октомври“

Нетпрес - 11.10.2018

Писателот и преведувач Драги Михајловски, писателот и новинар Ристо Лазаров, актерот Петре Арсовски и хирургот-уролог Александар Ставридис се добитници на државната награда „11 Октомври“ за 2018 година.