TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Светски ден на културната разновидност одбележан на Универзитетот „Св.Апостол Павле“ Охрид

Пулс24 - 21.05.2015

Студенти и професори од повеќе од 15 земји од светот преку презентација на своите национални носии, танци и национални кујни денеска на Универзитетот „Св. Апостол Павле“ по трет пат го одбележаа 21 мај Светскиот ден на културната разновидност.

По трет пат на „Св. Апостол Павле“ одбележан Светскиот ден на културна разновидност

OhridNews - 21.05.2015

Облечени во традиционални носии, странски студенти и професори од Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“, денес, ја претставуваа земјата од која доаѓаат, националната кујна, нивните песни и танци и основните ...

Студенти и професори од УИТ „Св. Апостол Павле” од Охрид презентираа дел од националните културни специфики

Репортер - 21.05.2015

Студенти и професори од повеќе од 15 држави од сите краеви на светот преставија дел од своите културни специфичности, во рамки на манифестацијата што по повод Светскиот ден на културната разновидност оваа година трет пат се одржа на Универзитетот за ...

Светскиот ден на културната разновидност ќе се одбележи во Охрид

OhridNews - 20.05.2015

Утре со почеток во 12 часот во просториите на Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“ во Охрид, со пригодна програма ќе се одбележи Светскиот ден на културната разновидност.

Студентите и професорите од Универзитетот "Св. Апостол Павле" го одбележаа Светскиот ден на културната разновидност

Факултети - 21.05.2015

Студенти и професори од повеќе од 15 земји од светот преку презентација на своите национални носии, танци и национални кујни денеска на Универзитетот „Св. Апостол Павле“ по трет пат го одбележаа 21 мај Светскиот ден на културната разновидност.

Студенти од 15 држави презентираа дел од националните културни специфики

Канал5 - 21.05.2015

Суденти и професори од повеќе од 15 држави од сите краеви на светот претставија дел од своите културни специфичности, во рамки на манифестацијата што по повод Светскиот ден на културната разновидност оваа година трет пат се одржа на Универзитетот за ...

Одбележување на Светскиот ден на културната разновидност во Охрид

Курир - 21.05.2016

Студентите од странство од Универзитетот за информатички науки и технологии „Свети Апостол Павле“ од Охрид со пригодна манифестација денеска по четврти пат ќе го одбележат Светскиот ден на културна разновидност.

Светскиот ден на културната разновидност по трет пат одбележан на Универзитетот „Св. Апостол Павле“ Охрид

Курир - 22.05.2015

Студенти и професори од повеќе од 15 земји од светот преку презентација на своите национални носии, танци и национални кујни денеска на Универзитетот „Св. Апостол Павле“ по трет пат го одбележаа 21 мај Светскиот ден на културната разновидност.

Светскиот ден на културната разновидност, по третпат одбележан на Универзитетот „Св. Апостол Павле“ Охрид

Макфакс - 22.05.2015

Студенти и професори од повеќе од 15 земји од светот преку презентација на своите национални носии, танци и национални кујни на Универзитетот „Св. Апостол Павле“ по третпат го одбележаа 21-ви мај, Светскиот ден на културната разновидност.

Светскиот ден на културната разновидност, по третпат одбележан на Универзитетот „Св. Апостол Павле“ Охрид

Денар - 22.05.2015

Студенти и професори од повеќе од 15 земји од светот преку презентација на своите национални носии, танци и национални кујни на Универзитетот „Св. Апостол Павле“ по третпат го одбележаа 21-ви мај, Светскиот ден на културната разновидност.

Светскиот ден на културната разновидност одбележан на Универзитетот „Св. Апостол Павле“ Охрид(ФОТОГАЛЕРИЈА)

МКД - 22.05.2015

Студенти и професори од повеќе од 15 земји од светот преку презентација на своите национални носии, танци и национални кујни вчера на Универзитетот „Св. Апостол Павле" по трет пат го одбележаа Светскиот ден на културната разновидност.

Светскиот ден на културната разновидност третпат одбележан на Универзитетот „Св. Апостол Павле“ Охрид

Република - 22.05.2015

Студенти и професори од повеќе од 15 земји од светот преку презентација на своите национални носии, танци и национални кујни денеска на Универзитетот „Св. Апостол Павле“ третпат го одбележаа 21 мај – Светскиот ден на културната разновидност.

Светскиот ден на културната разновидност, по третпат одбележан на Универзитетот „Св. Апостол Павле“ Охрид

Fox.mk - 22.05.2015

Студенти и професори од повеќе од 15 земји од светот преку презентација на своите национални носии, танци и национални кујни на Универзитетот „Св. Апостол Павле“ по третпат го одбележаа 21-ви мај, Светскиот ден на културната разновидност.