TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кина произведе вакцина против различните соеви на коронавирусот

Кајгана - 23.09.2021

Кина ја произведе првата вакцина која би можела да создаде антитела против различните соеви на коронавирусот. Кличничките испитувања извршени во средата оваа недела, покажале дека рекомбинираната протеинска вакцина има 79% ефикасност против делта ...

Кина произведе вакцина против различните соеви на коронавирусот

Пулс24 - 23.09.2021

Кина ја произведе првата вакцина која би можела да создаде антитела против различните соеви на коронавирусот. Кличничките испитувања извршени во средата оваа недела, покажале дека рекомбинираната протеинска вакцина има 79% ефикасност против делта ...

Кина ја создаде првата вакцина ефикасна против сите соеви на корона вирусот

Скопје инфо - 23.09.2021

Кина ја произведе првата вакцина која би можела да создаде антитела против различни соеви на корона вирус. Кинеските испитувања кои беа објавени на средината на оваа недела покажаа дека рекомбинираната протеинска вакцина има 79% ефикасност против ...

Доктор Шеклер ги разреши дилемите: Оваа вакцина е многу поотпорна на Делта сојот, најдобра заштита е микс од вакцини

Фактор - 23.09.2021

Пред околу еден месец, во Србија официјално започна вакцинацијата со третата таканаречена „засилувачка“ доза, чија цел е да се зајакне човечкиот имунолошки систем и да се запре ненадејниот раст на инфекцијата на сојот Делта.

Доктор Шеклер ги разреши дилемите: Оваа вакцина е многу поотпорна на Делта сојот, најдобра заштита е микс од вакцини

Курир - 23.09.2021

Пред околу еден месец, во Србија официјално започна вакцинацијата со третата таканаречена „засилувачка“ доза, чија цел е да се зајакне човечкиот имунолошки систем и да се запре ненадејниот раст на инфекцијата на сојот Делта.

Најдобра заштита е микс од вакцини, смета вирологот д-р Шеклер

Република - 23.09.2021

Д -р Миланко Шеклер, виролог и микробиолог на Ветеринарниот институт во Краљево, детално објасни зошто е поборник за мешање на вакцините, и како различните дози влијаат на имунолошкиот систем. вели д -р Шеклер.

Најдобра заштита е микс од вакцини, смета вирологот д-р Шеклер

Zoom - 23.09.2021

Д -р Миланко Шеклер, виролог и микробиолог на Ветеринарниот институт во Краљево, детално објасни зошто е поборник за мешање на вакцините, и како различните дози влијаат на имунолошкиот систем.

Кина произведе вакцина за различни соеви коронавирус

Кумановски м. - 23.09.2021

Кина ја произведе првата вакцина што може да произведе антитела против различни видови на коронавирус. Клиничките испитувања спроведени во средата оваа недела покажале дека рекомбинантната протеинска вакцина е 79 проценти ефикасна против делта сојот ...

Различните соеви на корона вирусот веќе нема да бидат закана: Кина има вакцина

Вечер Прес - 23.09.2021

Кина ја произведе првата вакцина што може да произведе антитела против различни видови на коронавирус. Клиничките испитувања спроведени во средата оваа недела покажале дека рекомбинантната протеинска вакцина е 79 проценти ефикасна против делта сојот ...