TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Одличен старт на годината за Народен театар Битола

Шеталиште - 12.01.2018

Во Битолскиот народен театар, денеска, на 12 јануари ќе биде одиграна претставата „Дупло дно“, работена по култниот текст на Горан Стефановски, а во режија на Ангелчо Илиевски, додека пак на 15 и 16 јануари со почеток во 20 часот ќе биде изведена ...

Премиера и три претстави во Кумановскиот театар до крајот на месецот

Kumanovo News - 11.01.2018

Како што објавија од Министерството за култура на 16 и на 18 јануари на сцената на Театарот во Куманово со почеток во 20 часот е премиерата и репризата на претставата „Ограбувачи“ во изведба на секцијата на албанска драма.