TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

SpaceX доби одобрение за лансирање на ракетата за Марс

Иновативност - 23.06.2022

Конечно ќе се случи и тоа – SpaceX може и официјално да ја лансира својата колосална ракета за Марс, Starship. Лансирањето ќе се случи од Јужен Тексас. Федералната агенција за авијација заклучи дека целта на приватната компанија за вселенски летала ...

ВИДЕО: SpaceX лансираше и спушти три ракети за помалку од 37 часа

USB - 23.06.2022

Компанијата SpaceX изврши три вселенски мисии за помалку од два полни дена. Последното од трите лансирања се случи на 19 јуни, кога двофазната ракета Фалкон 9 беше лансирана од Кејп Канаверал, Флорида, и го однесе во орбитата комуникациски сателит ...

„Спејс-Икс“ изврши три вселенски мисии за помалку од два дена

MakPress - 21.06.2022

„Спејс-Икс“ лансира и заврши три вселенски мисии за помалку од два дена. Последното од трите лансирања се случи на 19 јуни, кога двофазна ракета „Фалкон 9“ беше лансирана од космодромот „Кејп Канаверал“, на Флорида и во Земјината Орбита однесе ...

„Спејс-Икс“ изврши три вселенски мисии за помалку од два дена

Опсервер - 21.06.2022

„Спејс-Икс“ лансира и заврши три вселенски мисии за помалку од два дена. Последното од трите лансирања се случи на 19 јуни, кога двофазна ракета „Фалкон 9“ беше лансирана од космодромот „Кејп Канаверал“, на Флорида и во Земјината Орбита однесе ...

„Спејс-Икс“ изврши три вселенски мисии за помалку од два дена

Курир - 21.06.2022

„Спејс-Икс“ лансира и заврши три вселенски мисии за помалку од два дена. Последното од трите лансирања се случи на 19 јуни, кога двофазна ракета „Фалкон 9“ беше лансирана од космодромот „Кејп Канаверал“, на Флорида и во Земјината Орбита однесе ...