TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Илон Маск убеден дека роботите на „Тесла“ ќе можат да готват и да се грижат за стари лица

Макфакс - 16.08.2022

Неодамна, статија на Илон Маск за изгледите за развој на технологии кои го менуваат начинот на живот на луѓето се појави во официјалната публикација на кинеската управа за прашања поврзани со сајбер-просторот.

Зошто Илон Маск сака да изгради самоодржлив град на Марс?

Кајгана - 16.08.2022

Кинеските медиуми објавија есеј во кој најбогатиот човек во светот, Илон Маск, изрази длабока желба да изгради град на Марс, пренесе Business Insider. „Мојата најголема надеж е дека луѓето на Марс ќе изградат самоодржлив град“, напиша Маск.

Маск: Сите луѓе треба да бидат чипирани

Локално - 15.08.2022

Шефот на SpaceX и Tesla, Елон Маск, смета дека сите луѓе на планетата треба да бидат чипирани со посебен чип во главата. Тој го изрази ова мислење во напис за кинеското списание China Cyberspace.

Илон Маск продаде акции на Tesla од страв дека ќе мора да го купи Twitter

USB - 14.08.2022

Извршниот директор на Tesla, Илон Маск, продаде 7,9 милиони акции на Tesla во последните денови, а од продажбата заработи 6,9 милијарди долари. Серијата поднесоци до Комисијата за хартии од вредност откри неколку продажби неодамна.

Маск: Сите луѓе треба да бидат чипирани

Курир - 15.08.2022

Шефот на SpaceX и Tesla, Елон Маск, смета дека сите луѓе на планетата треба да бидат чипирани со посебен чип во главата. Тој го изрази ова мислење во напис за кинеското списание China Cyberspace.

Маск: Сите луѓе треба да бидат чипирани

Нетпрес - 15.08.2022

Шефот на SpaceX и Tesla, Елон Маск, смета дека сите луѓе на планетата треба да бидат чипирани со посебен чип во главата. Тој го изрази ова мислење во напис за кинеското списание China Cyberspace.

Маск: Сите луѓе треба да бидат чипирани

Република - 15.08.2022

Шефот на SpaceX и Tesla, Елон Маск, смета дека сите луѓе на планетата треба да бидат чипирани со посебен чип во главата. Тој го изрази ова мислење во напис за кинеското списание China Cyberspace.

Маск: Сите луѓе треба да бидат чипирани

Фокус - 15.08.2022

Шефот на SpaceX и Tesla, Елон Маск, смета дека сите луѓе на планетата треба да бидат чипирани со посебен чип во главата. Тој го изрази ова мислење во напис за кинеското списание China Cyberspace.

Маск: Сите луѓе треба да бидат чипирани

Вечер Прес - 15.08.2022

Шефот на SpaceX и Tesla, Елон Маск, смета дека сите луѓе на планетата треба да бидат чипирани со посебен чип во главата. Тој го изрази ова мислење во напис за кинеското списание China Cyberspace.

Илон Маск: Сите луѓе треба да бидат чипирани!?

Банкарство.мк - 16.08.2022

Сопственикот на моќните компании „SpaceX” и „Tesla”, контроверзниот Илон Маск, смета дека сите луѓе на планетата треба да бидат чипирани со посебен чип во главата. Тој го изрази ова мислење во напис за кинеското списание „ China Cyberspace “.

Илон Маск убеден дека роботите на „Тесла“ ќе можат да готват и да се грижат за стари лица

MTM - 16.08.2022

Неодамна, статија на Илон Маск за изгледите за развој на технологии кои го менуваат начинот на живот на луѓето се појави во официјалната публикација на кинеската управа за прашања поврзани со киберпросторот.