TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Месиќ: Македонската нација е историски факт, не ја создал ниту Тито, ниту Коминтерната

Алсат-М - 26.11.2020

Сметам дека односот меѓу Бугарија и Македонија, во времето додека Македонија беше во рамките на Југославија, одамна е апсолвирано прашање и дека тука не смее да има никакви проблеми. И сите оние што сега го потегнуваат таквото прашање очигледно ...

Стипе Месиќ: Македонската нација е историски факт, не ја создал ниту Тито, ниту Коминтерната

МКД - 26.11.2020

Ако се говори за историја, тогаш треба да се почитуваат сите факти. Бугарија беше на страната на силите на Оската и на крајот прејде на страна на сојузниците, вели поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ во разговор за МКД.мк.

Стипе Месиќ за МКД: Македонската нација е историски факт, не ја создал ниту Тито, ниту Коминтерната

Курир - 26.11.2020

Ако се говори за историја, тогаш треба да се почитуваат сите факти. Бугарија беше на страната на силите на Оската и на крајот прејде на страна на сојузниците, вели поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ во разговор за МКД.мк .

Месиќ за МКД: Македонската нација е историски факт, не ја создал ниту Тито, ниту Коминтерната

24Инфо - 26.11.2020

Ако се говори за историја, тогаш треба да се почитуваат сите факти. Бугарија беше на страната на силите на Оската и на крајот прејде на страна на сојузниците, вели поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ во разговор за МКД.мк .

Стипе Месиќ за МКД: Македонската нација постои, таа е историски факт!

Нетпрес - 26.11.2020

Ако се говори за историја, тогаш треба да се почитуваат сите факти. Бугарија беше на страната на силите на Оската и на крајот прејде на страна на сојузниците, вели поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ во разговор за МКД.мк .

Поранешниот хрватски претседател Месиќ: Македонската нација е историски факт, не ја создал ниту Тито, ниту Коминтерната

Press24 - 26.11.2020

Ако се говори за историја, тогаш треба да се почитуваат сите факти. Бугарија беше на страната на силите на Оската и на крајот прејде на страна на сојузниците, вели поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ во разговор за МКД.мк .

Стипе Месиќ: Македонската нација е историски факт, не ја создал ниту Тито, ниту Коминтерната

Република - 26.11.2020

Ако се говори за историја, тогаш треба да се почитуваат сите факти. Бугарија беше на страната на силите на Оската и на крајот прејде на страна на сојузниците, вели поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ во разговор за МКД.мк .

Стипе Месиќ: МАКЕДОНСКАТА НАЦИЈА Е ИСТОРИСКИ ФАКТ, не ја создал ниту Тито, ниту Коминтерната

Вечер - 26.11.2020

Ако се говори за историја, тогаш треба да се почитуваат сите факти. Бугарија беше на страната на силите на Оската и на крајот прејде на страна на сојузниците, вели поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ во разговор за МКД.мк .

СТИПЕ МЕСИЌ: Македонската нација е историски факт, не ја создал ни Тито, ни Коминтерната, како што е факт дека Бугарија ...

Денешен - 26.11.2020

Ако се говори за историја, тогаш треба да се почитуваат сите факти. Бугарија беше на страната на силите на Оската и на крајот прејде на страна на сојузниците, вели поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ во разговор за МКД.

Месиќ: Македонската нација е историски факт, не ја создал ниту Тито, ниту Коминтерната

Независен - 26.11.2020

Сметам дека односот меѓу Бугарија и Македонија, во времето додека Македонија беше во рамките на Југославија, одамна е апсолвирано прашање и дека тука не смее да има никакви проблеми. И сите оние што сега го потегнуваат таквото прашање очигледно ...

Стипе Месиќ: Македонската нација не ја создале ниту Тито, ниту Коминтерната

+инфо - 26.11.2020

Имаат многу работи што не се решени, па наједноставно е да се покрене такво прашање што треба да ја окупира домашната јавност, па да се заборави на она што треба да се решава во сопствената земја - вели поранешниот хрватски претседател.

Месиќ: Македонската нација е историски факт, не ја создал ниту Тито, ниту Коминтерната

Сител - 26.11.2020

Сметам дека односот меѓу Бугарија и Македонија, во времето додека Македонија беше во рамките на Југославија, одамна е апсолвирано прашање и дека тука не смее да има никакви проблеми. И сите оние што сега го потегнуваат таквото прашање очигледно ...

Месиќ: Македонската нација не ја создал Тито!

Фокус - 26.11.2020

Сметам дека односот меѓу Бугарија и Македонија, во времето додека Македонија беше во рамките на Југославија, одамна е апсолвирано прашање и дека тука не смее да има никакви проблеми. И сите оние што сега го потегнуваат таквото прашање очигледно ...

Месиќ: Македонската нација е историски факт, не ја создал ниту Тито, ниту Коминтерната

ТВ21 - 26.11.2020

Сметам дека односот меѓу Бугарија и Македонија, во времето додека Македонија беше во рамките на Југославија, одамна е апсолвирано прашање и дека тука не смее да има никакви проблеми. И сите оние што сега го потегнуваат таквото прашање очигледно ...

Месиќ: Македонската нација е историски факт, не ја создал ниту Тито, ниту Коминтерната

Либертас - 26.11.2020

Во тоа и е работата, бидејќи ако дефинитивно било решено прашањето за односите меѓу Југославија и Бугарија, а со тоа и на Македонија и Бугарија, мислам дека сега не е ни во европски интерес, ни во интерес на регионот, а на крајот ни во интерес на ...

Месиќ: Македонската нација е историски факт, не ја создал ниту Тито, ниту Коминтерната

Бриф - 26.11.2020

Сметам дека односот меѓу Бугарија и Македонија, во времето додека Македонија беше во рамките на Југославија, одамна е апсолвирано прашање и дека тука не смее да има никакви проблеми. И сите оние што сега го потегнуваат таквото прашање очигледно ...

Македонската нација за Месиќ е историски факт: Не ја создал ниту Тито, ниту Коминтерната, Бугарија беше во Оската, на ...

Слободен Печат - 26.11.2020

Сметам дека односот меѓу Бугарија и Македонија, во времето додека Македонија беше во рамките на Југославија, одамна е апсолвирано прашање и дека тука не смее да има никакви проблеми. И сите оние што сега го потегнуваат таквото прашање, очигледно ...

Месиќ: Тито никого не создал, македонската нација постои и тоа е историски факт

Expres - 26.11.2020

„Тито никого не создал, туку само ги констатирал фактите. Ако е така, тогаш би значело дека Тито ги создал и Србите и Хрватите и Словенците. Ние бевме во една државна заедница, Кралство Југославија, во кое не беа решени националните прашања.

Месиќ: Македонската нација е историски факт, не ја создал ниту Тито, ниту Коминтерната

Опсервер - 26.11.2020

Сметам дека односот меѓу Бугарија и Македонија, во времето додека Македонија беше во рамките на Југославија, одамна е апсолвирано прашање и дека тука не смее да има никакви проблеми. И сите оние што сега го потегнуваат таквото прашање очигледно ...

Месиќ: Македонската нација е историски факт, не ја создал ниту Тито, ниту Коминтерната

Вечер Прес - 26.11.2020

Сметам дека односот меѓу Бугарија и Македонија, во времето додека Македонија беше во рамките на Југославија, одамна е апсолвирано прашање и дека тука не смее да има никакви проблеми. И сите оние што сега го потегнуваат таквото прашање очигледно ...

Стипе Месиќ за МКД: Македонската нација е историски факт, не ја создал ниту Тито, ниту Коминтерната

PressingTV - 26.11.2020

Ако се говори за историја, тогаш треба да се почитуваат сите факти. Бугарија беше на страната на силите на Оската и на крајот прејде на страна на сојузниците, вели поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ во разговор за МКД.мк .

Стипе Месиќ: Тврдењата дека Македонската нација е создадена од Коминтерната не држат вода

MakPress - 26.11.2020

Сметам дека односот меѓу Бугарија и Македонија, во времето додека Македонија беше во рамките на Југославија, одамна е апсолвирано прашање и дека тука не смее да има никакви проблеми. И сите оние што сега го потегнуваат таквото прашање очигледно ...