TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Апликациите на Android ќе се ажурираат додека ги користиме

Стандард - 08.11.2018

Во моментот кога корисникот е „исфрлен“ од одредена апликација за Android, која се апдејтира, не е од големо значење за целокупното искуство со платформата на Google. Сепак, оттаму нудат решение за конкретниот „проблем“.

Ако сте инсталирале некоја од овие апликации, избришете ја ВЕДНАШ!

Скопје24 - 08.11.2018

Корисниците на Android повторно се најдоа на удар на тројанците, и тоа преку апликации кои легално ги преземале на Google Play Store. Како што објавија експертите на компанијата за компјутерска сигурност ESET, од август со октомври 2018.

Ако сте инсталирале некоја од овие апликации, избришете ја веднаш!

USB - 08.11.2018

Експертите им советуваат на корисниците да ги отстранат сомнителните апликации со одење на Поставки – Апликации и потоа да изберат бришење на сомнителната апликација. Исто така, советуваат корисниците да ги проверат своите банкарски сметки (не од ...

ВЕДНАШ ПРОВЕРЕТЕ СИ ГО ТЕЛЕФОНОТ! Ако имате некоја од овие апликации, избришете ја

MTM - 07.11.2018

Откриени се голем број Андроид апликации кои содржат опасен вирус кој им овозможува на хакерите да ги крадат банкарските податоците на корисниците. Станува збор за 29 апликации кои се чинат безопасни и нудат управување со батеријата или хороскоп, ...

Град Скопје ќе прави мобилна апликација за споделување превоз заради намалување на загадувањето

Слободен Печат - 07.11.2018

Според замислата, скопјани преку апликацијата би се договарале да се превезат до некое место со автомобил во кој има слободни места, за да се намали сообраќањето на автомобили, а со тоа и количеството испуштени гасови и загадувачки честички од ...

Google тестира пријавување на незгоди и радарски контроли во Google Maps

Smartportal - 07.11.2018

Можеби не ни е потребна помош за снаоѓање во градот каде што живееме, меѓутоа додавањето за информација за сообраќајот во нашата земја, ја направи Google Maps дополнително корисна апликација која слободно може почесто да се користи и во местото на ...

ГРАД СКОПЈЕ: Мобилна апликација за делење превоз со цел намалување на загадувањето

Високи Октани - 08.11.2018

Дали ваква работа е воопшто потребна во град кој постојано има колабиран сообраќај, а големите загадувачи намерно не се откриваат и санкционираат јавно заради личниот интерес на поединци Голем знак прашалник е дали вакви инфантилни работи се воопшто ...