TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нова детска градинка во населбата Дексион

Канал5 - 03.11.2015

Општина Ѓорче Петров ќе добие нова детска градинка со капацитет за 150 деца. Простории од основното училиште Ѓорче Петров во населба Дексион ќе се пренаменат и адаптираат во детска градинка.

Со посетата на Ѓорче Петров почна тринаесеттиот циклус посети на скопските општини

Скопје инфо - 02.11.2015

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, градоначалникот на Општината Ѓорче Петров, Сокол Митровски и директорите на јавните градски претпријатија денеска одржаа средба со претставници на урбаните заедници од општина Ѓорче Петров, со што и ...

Спасов: Нови капацитети за згрижување на деца во Скопје

Курир - 03.11.2015

Општина Ѓорче Петров ќе добие нова детска градинка со капацитет за 150 деца. Просторија од основното училиште Ѓорче Петров во населба Дексион ќе се пренамени и адаптира во детска градинка.

Спасов: Нови капацитети за згрижување на деца во Скопје

Нетпрес - 03.11.2015

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Сокол Митровски направија увид во градежните активности за адаптација, реконструкција и опремување на простор во рамки на училиштето „Ѓорче Петров“ во ...

Почна 13-тиот циклус посети на скопските општини

Курир - 02.11.2015

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, градоначалникот на Општината Ѓорче Петров, Сокол Митровски и директорите на јавните градски претпријатија денеска одржаа средба со претставници на урбаните заедници од општина Ѓорче Петров, со што и ...

Нова детска градинка со капацитет за 150 деца во општина Ѓорче Петров

Денешен - 03.11.2015

Општина Ѓорче Петров ќе добие нова детска градинка со капацитет за 150 деца. Просторија од основното училиште Ѓорче Петров во населба Дексион ќе се пренамени и адаптира во детска градинка.

Спасов: Нови капацитети за згрижување деца во Скопје

Lider - 03.11.2015

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и градоначалникот на општина Ѓорче Петров Сокол Митровски денеска извршија увид во градежните активности за адаптација, реконструкција и опремување простор во рамки на училиштето „Ѓорче Петров“ во ...

(ВИДЕО) Почна тринаесетиот циклус посети на скопските општини

Локално - 02.11.2015

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, градоначалникот на Општината Ѓорче Петров, Сокол Митровски и директорите на јавните градски претпријатија денеска одржаа средба со претставници на урбаните заедници од општина Ѓорче Петров, со што и ...

Спасов: Нови капацитети за згрижување на деца во Скопје

МРТ - 03.11.2015

Министерот Спасов истакна дека ќе се продолжи со активности за зголемување на капацитетите за згрижување на деца од предучилишна возраст и дека во моментов министерството инвестира во 14 општини...

Партизанска ќе стигне до Ѓорче

Вечер Прес - 02.11.2015

Овој е еден од најважните проекти кои ги издвои градоначалникот Трајановски при неговата посета на општина Ѓорче Петров Пробивање на булеварот "Партизански одреди" на потег од базата на ЈСП "Скопје" до кружниот тек кај црквата "Свети Петар и Павле", ...

Нова детска градинка во населбата Дексион

Скопје инфо - 03.11.2015

Општина Ѓорче Петров ќе добие нова детска градинка со капацитет за 150 деца. Просторија од основното училиште Ѓорче Петров во населба Дексион ќе се пренамени и адаптира во детска градинка.

Спасов: Нови капацитети за згрижување на деца во Скопје

Република - 03.11.2015

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Сокол Митровски направија увид во градежните активности за адаптација, реконструкција и опремување на простор во рамки на училиштето „Ѓорче Петров“ во ...

Новата градинка во Ѓорче Петров ќе биде готова на пролет

Сител - 03.11.2015

Градинка за 150 дечиња ќе биде отворена напролет во Ѓорче Петров. Увид во градежните работи за новите згрижувачки капацитети денеска направија министерот Спасов и градоначалникот Митревски.

Нови капацитети за згрижување деца во Скопје

Press24 - 03.11.2015

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и градоначалникот на општина Ѓорче Петров Сокол Митровски денеска извршија увид во градежните активности за адаптација, реконструкција и опремување простор во рамки на училиштето „Ѓорче Петров“ во ...

Спасов: Нови капацитети за згрижување деца во Скопје

24 Вести - 03.11.2015

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и градоначалникот на општина Ѓорче Петров Сокол Митровски денеска извршија увид во градежните активности за адаптација, реконструкција и опремување простор во рамки на училиштето „Ѓорче Петров“ во ...

Спасов: Нови капацитети за згрижување на деца во Скопје

Точка - 03.11.2015

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Сокол Митровски направија увид во градежните активности за адаптација, реконструкција и опремување на простор во рамки на училиштето „Ѓорче Петров“ во ...

Спасов: Нови капацитети за згрижување деца во Скопје

Утрински - 03.11.2015

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и градоначалникот на општина Ѓорче Петров Сокол Митровски денеска извршија увид во градежните активности за адаптација, реконструкција и опремување простор во рамки на училиштето „Ѓорче Петров“ во ...

Спасов: Нови капацитети за згрижување деца во Скопје

Сител - 03.11.2015

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и градоначалникот на општина Ѓорче Петров Сокол Митровски денеска извршија увид во градежните активности за адаптација, реконструкција и опремување простор во рамки на училиштето „Ѓорче Петров“ во ...

Спасов: Нови капацитети за згрижување на деца во Скопје

Пулс24 - 03.11.2015

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Сокол Митровски направија увид во градежните активности за адаптација, реконструкција и опремување на простор во рамки на училиштето „Ѓорче Петров“ во ...

За еден месец ќе заврши изградбата на градинката во ОУ „Ѓорче Петров“

Дневник - 03.11.2015

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, и градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Сокол Митровски, вчера направија увид во градежните активности за адаптација, реконструкција и опремување простор за детска градинка во рамките на ...

Ѓорче Петров ќе добие уште три градинки

Вечер Прес - 03.11.2015

Изградбата на новата градинка во училиштето "Ѓорче Петров" во населбата Дексион се гради со предвидената динамика, а следниот месец ќе стартува изградба уште на една во Месната заедница "Мирче Ацев".