TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пресуда за „црниот понеделник“ – Стразбур во полза на новинарите избркани од Собранието

ТВ21 - 09.02.2017

Насилното отстранување од собраниската галерија, од која како акредитирани новинари ја следеа расправата за Буџетот, на 24 декември 2012 година, ги натера новинарите Насер Селмани, Наташа Стојановска, Фросина Факова, Снежана Лупевска, Билјана ...

ЦРМ: Одлуката на судот во Стразбур е значајна победа за слободата на изразување во земјава

+инфо - 09.02.2017

Судот во Стразбур потврди и дека на шестте колеги новинари им е повредено и правото на фер судење, велат од ЦРМ. Центарот за развој на медиуми ја поздравува одлуката на Европскиот суд за човекови права во Стразбур целосно да ги прифати аргументите ...

Стразбур пресуди во корист на новинарите отстранети од Собранието при дебатата за Буџетот

Академик - 09.02.2017

Европскиот суд за човековите права донесе пресуда во врска со случајот на новинарите кои беа физички отстранети од собраниското обезбедување на седницата за носењето на Буџетот во 2012 година.

ЦРМ: Одлуката на ЕСЧП е значајна победа во борбата за слобода на изразувањето во Македонија

А1 On - 09.02.2017

„Центарот за развој на медиуми ја поздравува одлуката на Европскиот суд за човекови права во Стразбур целосно да ги прифати аргументите на шестте новинари кои поднесоа апликација пред ЕСЧП против државата Македонија за повреда слободата на ...

Стразбур пресуди во корист на новинарите кои беа избркани од Собранието на црниот понеделник

Фокус - 09.02.2017

Европскиот суд за човековите права донесе пресуда во врска со случајот на новинарите кои беа физички отстранети од собраниското обезбедување на седницата за носењето на Буџетот во 2012 година.

ЦРМ: Победа на слободата на изразувањето

МКД - 09.02.2017

Центарот за развој на медиуми ја поздравува одлуката на Европскиот суд за човекови права во Стразбур целосно да ги прифати аргументите на шестте новинари кои поднесоа апликација пред судот против државата Македонија за повреда слободата на ...

Стразбур пресуди во корист на новинарите остранети од Собранието при дебатата за Буџетот

еМагазин - 09.02.2017

Европскиот суд за човековите права донесе пресуда во врска со случајот на новинарите кои беа физички отстранети од собраниското обезбедување на седницата за носењето на Буџетот во 2012 година, објави Академик.

Стразбур пресуди во корист на новинари кои на „црниот понеделник“ беа исфрлени од Собрание

+инфо - 09.02.2017

Судот во Стразбур пресуди дека во овој предмет постои повреда на членот 10 и членот 6 од Европската конвенција за човековите права, пишува Академик. Европскиот суд за човековите права донесе пресуда за случајот на новинарите кои беа физички ...

Стразбур пресуди во корист на новинарите отстранети од Собранието при дебатата за Буџетот

Тера - 09.02.2017

Европскиот суд за човековите права донесе пресуда во врска со случајот на новинарите кои беа физички отстранети од собраниското обезбедување на седницата за носењето на Буџетот во 2012 година.

Стразбур пресуди во корист на новинарите отстранети од собранието при дебатата за буџетот

ТВ21 - 09.02.2017

Европскиот суд за човековите права донесе пресуда во врска со случајот на новинарите кои беа физички отстранети од собраниското обезбедување на седницата за носењето на Буџетот во 2012 година.

Стразбур пресуди во корист на исфрлените новинари од собраниската дебата за Буџетот...

Н.Македонија - 09.02.2017

Стразбур пресуди во корист на исфрлените новинари од собраниската дебата за Буџетот Европскиот суд за човекови права денеска соопшти дека донесе пресуда во случајот на новинарите кои беа физички отстранети од собраниското обезбедување на седницата ...

Стразбур пресуди во корист на новинарите, отстранети од Собранието за време на дебата за буџетот

МКД - 09.02.2017

Европскиот суд за човековите права донесе пресуда во врска со случајот на новинарите кои беа физички отстранети од собраниското обезбедување на седницата за носењето на Буџетот во 2012 година.

СТРАЗБУР ПРЕСУДИ! Незаконско било насилното исфрлање новинари од собраниската сала на 24.

Локално - 09.02.2017

Европскиот суд за човековите права донесе пресуда во врска со случајот на новинарите кои беа физички отстранети од собраниското обезбедување на седницата за носењето на Буџетот во 2012 година, објави akademik.mk Како што образложува Судот во ...

Стразбур пресуди во корист на новинарите кои беа избркани од Собранието на црниот понеделник

Окно - 09.02.2017

Европскиот суд за човекови права донесе пресуда во врска со случајот на новинарите кои беа физички отстранети од собраниското обезбедување на седницата за носење на Буџетот во 2012 година.

Стразбур пресуди во корист на новинарите кои беа исфрлени од Собранието

Слободен Печат - 09.02.2017

Академик објави дека Европскиот суд за човековите права донесе пресуда за случајот на новинарите кои беа физички отстранети од собраниското обезбедување на седницата за носењето на Буџетот во 2012 година.

Стразбур пресуди во корист на новинарите кои беа отстранети од Собранието на „Црниот понеделник“

Стандард - 09.02.2017

Европскиот суд за човековите права донесе пресуда во врска со случајот на новинарите кои беа физички отстранети од собраниското обезбедување на седницата за носењето на Буџетот во 2012 година.

Стразбур донесе пресуда во корист на насилно исфрлените новинари од нашето собрание

Таратур - 09.02.2017

Европскиот суд за човековите права донесе пресуда во врска со случајот на новинарите кои беа физички отстранети од собраниското обезбедување на седницата за носењето на Буџетот во 2012 година.

Стразбур пресуди во корист на новинарите исфрлени од Собрание

Нова ТВ - 09.02.2017

Интересно е дека во тужбата учествувале само неколку новинари, претежно оние со критичен глас, но не и нивните колеги кои на таканаречениот црн понеделник заедно со нив беа исфрлени од собранието по што следеше и тепање на пратеници од опозицијата ...

Стразбур пресуди во корист на новинарите отстранети од Собранието на 24 декември 2012

Точка - 09.02.2017

Европскиот суд за човековите права донесе пресуда во врска со случајот на новинарите кои беа физички отстранети од собраниското обезбедување на седницата за носењето на Буџетот на 24 декември 2012 година.

Стразбур одлучил во корист на новинарите кои беа исфрлени на „црниот понеделник“

Мета - 09.02.2017

Европскиот суд за човекови права и слободи одлучил во корист на новинарите Насер Селмани, Наташа Стојановска, Фросина Факова, Снежана Лупевска, Билјана Богдановска и Тони Ангеловски, кои физички беа отстранети од собраниската седница за време на ...

Стразбур: Пресуда во корист на новинарите отстранети од Собранието на 24 декември

Кајгана - 09.02.2017

Европскиот суд за човековите права донесе пресуда во врска со случајот на новинарите кои беа физички отстранети од собраниското обезбедување на седницата за носењето на Буџетот на 24 декември 2012 година.

Стразбур одлучил во корист на новинарите кои беа исфрлени на „црниот понеделник“

Локално - 09.02.2017

Европскиот суд за човекови права и слободи одлучил во корист на новинарите Насер Селмани, Наташа Стојановска, Фросина Факова, Снежана Лупевска, Билјана Богдановска и Тони Ангеловски, кои физички беа отстранети од собраниската седница за време на ...

Стразбур пресуди во корист на новинарите отстранети од собранието при дебатата за буџетот

Репортер - 09.02.2017

Европскиот суд за човековите права донесе пресуда во врска со случајот на новинарите кои беа физички отстранети од собраниското обезбедување на седницата за носењето на Буџетот во 2012 година.

ВИДЕО: Стразбур пресуди во корист на новинарите отстранети од Собранието на 24 декември 2012

А1 On - 09.02.2017

Европскиот суд за човековите права донесе пресуда во врска со случајот на новинарите кои беа физички отстранети од собраниското обезбедување на седницата за носењето на Буџетот на 24 декември 2012 година.

Новинарите не смеело да бидат исфрлени од Собранието

Слободен Печат - 09.02.2017

Во овој предмет постои повреда на членот 10 и членот 6 од Европската конвенција за човековите права, пресуди Судот во Стразбур. Новинарите не смеело да бидат избркани од седницата за буџетот во 2012 година, зашто со тоа се крши правото на слобода на ...