TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Негативни ставови кои ги намалуваат чувствата на задоволство, среќа и успех

Среќа.mk - 14.02.2018

Негативните мисли се нешто кое не е секогаш во наша контрола. Во зависност од тоа дали се позитивни или негативни, тие се од клучно значење за нашето здравје. Негативните мисли исто така се и една од причините за намалување чувството на задоволство, ...

5 негативни ставови кои нема да ви донесат ништо добро

Кафе пауза - 14.02.2018

Кога ќе се соберат и одземат многуте негативни мисли што на сите ни се вртат во глава, остануваат 5-те најчести, кои се и најголемите ментални, емотивни и мотивациски кочници. Никогаш ништо добро не излегло од нив.

ЦРНИ МИСЛИ КОИ ВЕ „КОЧАТ“: Ослободете се од нив

Женски магазин - 14.02.2018

Постојат „црни мисли“ кои се ваши „кочници“ и од нив мора да се ослободите. 1. „Не сум доволно добар/а“ Никој не е совршен и сите имаме недостатоци, но не е потребно да си ја повторувате оваа реченица.