TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

35 – те административци кои беа систематизирани во Пазарниот инспекторат сè уште не започнале со работа

Алсат-М - 08.04.2021

Пазарниот инспекторат сè уште ги нема завршено формалностите за вработување и активирање на административците кои Владата одлучи да ги распредели во оваа институција. По многуте обиди да добиеме одговор од директорот на Пазарниот инспекторат Стојко ...

Пауновски: Достава на храна може да се врши и по 20 часот само со дозвола

Република - 07.04.2021

Директорот на пазарниот инспекторат рече дека за свадбата во Струмица добиле информација откако таа завршила, па инспекторите не нашле ништо кога отишле на местото каде што се одвивала. Поради одредени субјекти кои тераат инает и кон себе и кон ...

Пауновски: Достава на храна може да се врши и по 20 часот само со дозвола

Lider - 07.04.2021

Директорот на пазарниот инспекторат рече дека за свадбата во Струмица добиле информација откако таа завршила, па инспекторите не нашле ништо кога отишле на местото каде што се одвивала. Поради одредени субјекти кои тераат инает и кон себе и кон ...

Достава на храна може да се врши и по 20 часот, само со дозвола

Нетпрес - 07.04.2021

Поради одредени субјекти кои тераат инает и кон себе и кон граѓаните и кон пазарните инспектори и не ги почитуваат протоколите и мерките трпи целата угостителска дејност. Кон таквите немаме милост и мораме да постапуваме согласно законот, рече ...