TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Десетици слонови угинаа во националниот парк Хванге во Зимбабве поради климатските промени

Бизнис Вести - 08.12.2023

Десетици слонови угинаа од жед во популарниот национален парк Хванге во Зимбабве, а заштитниците стравуваат дека повеќе ќе умрат бидејќи сушата, предизвикана од климатските промени и глобалната временска шема на Ел Нино, ги суши дупките за ...

Десетици слонови угинаа од жед во национален парк во Зимбабве

Слободен Печат - 08.12.2023

Десетици слонови угинаа од жед во популарниот национален парк Хванге во Зимбабве, а заштитниците стравуваат дека повеќе ќе умрат бидејќи сушата, предизвикана од климатските промени и глобалната временска шема на Ел Нино, ги суши дупките за ...

КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ: Десетици слонови умираат во Зимбабве, пресуши паркот Хванге

Вечер Прес - 08.12.2023

Десетици слонови угинаа од жед во популарниот национален парк Хванге во Зимбабве, а заштитниците стравуваат дека повеќе ќе умрат бидејќи сушата, предизвикана од климатските промени и глобалната временска шема на Ел Нино, ги суши дупките за ...

Десетици слонови угинаа во национален парк во Зимбабве поради суша влошена од климатските промени

365 - 08.12.2023

Десетици слонови угинаа од жед во популарниот национален парк Хванге во Зимбабве, а заштитниците стравуваат дека повеќе ќе умрат бидејќи сушата, предизвикана од климатските промени и глобалната временска шема на Ел Нино, ги суши дупките за ...

Десетици слонови угинаа во националниот парк Хванге во Зимбабве

Курир - 08.12.2023

Во Хванге живеат 45 илјади слонови, а на возрасен слон му требаат 200 литри вода дневно. Но, како што изворите на вода се намалуваат, пумпите со соларна енергија во 104 бушотини или бунари не можат да црпат доволно вода.

Десетици слонови угинаа во националниот парк Хванге во Зимбабве поради климатските промени

Рацин - 08.12.2023

Десетици слонови угинаа од жед во популарниот национален парк Хванге во Зимбабве, а заштитниците стравуваат дека повеќе ќе умрат бидејќи сушата, предизвикана од климатските промени и глобалната временска шема на Ел Нино, ги суши дупките за ...

Десетици слонови угинаа во националниот парк Хванге во Зимбабве поради климатските промени

MakPress - 08.12.2023

- Десетици слонови угинаа од жед во популарниот национален парк Хванге во Зимбабве, а заштитниците стравуваат дека повеќе ќе умрат бидејќи сушата, предизвикана од климатските промени и глобалната временска шема на Ел Нино, ги суши дупките за ...

Десетици слонови угинаа во националниот парк Хванге во Зимбабве поради климатските промени

Канал5 - 08.12.2023

Десетици слонови угинаа од жед во популарниот национален парк Хванге во Зимбабве, а заштитниците стравуваат дека повеќе ќе умрат бидејќи сушата, предизвикана од климатските промени и глобалната временска шема на Ел Нино, ги суши дупките за ...