TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шерпасот Ками Рита по 28. пат го достигна врвот Еверест

MakPress - 23.05.2023

Непалскиот планинар Ками Рита, познат како „човекот на Еверест“, денеска по 28. пат го освои највисокиот врв на Хималаите, соборувајќи го сопствениот рекорд поставен минатата седмица. „Ками Рита утрово вторпат (за една недела) го достигна врвот ...

Шерпасот Ками Рита се искачи по 28. пат на Монт Еверест

Независен - 23.05.2023

Ветеранот шерпас Ками Рита го искачи Монт Еверест по 28. пат во вторникот, соборувајќи го сопствениот рекорд помалку од една недела откако го постави, бидејќи двајца водичи се натпреваруваат меѓу себе за титулата најмногу искачувања на највисокиот ...

Шерпасот Ками Рита по 28. пат го достигна врвот Еверест

Опсервер - 23.05.2023

Непалскиот планинар Ками Рита, познат како „човекот на Еверест“, денеска по 28. пат го освои највисокиот врв на Хималаите, соборувајќи го сопствениот рекорд поставен минатата седмица. „Ками Рита утрово вторпат (за една недела) го достигна врвот ...

Шерпасот Ками Рита по 28. пат го достигна врвот Еверест

OhridNews - 23.05.2023

Непалскиот планинар Ками Рита, познат како „човекот на Еверест“, денеска по 28. пат го освои највисокиот врв на Хималаите, соборувајќи го сопствениот рекорд поставен минатата седмица. Шерпасот Пасанг Дава (46) вчeрa го израмни претходниот рекорд на ...

Шерпасот Ками Рита по 28. пат го достигна врвот Еверест

Канал5 - 23.05.2023

Непалскиот планинар Ками Рита, познат како „човекот на Еверест“, денеска по 28. пат го освои највисокиот врв на Хималаите, соборувајќи го сопствениот рекорд поставен минатата седмица. „Ками Рита утрово вторпат (за една недела) го достигна врвот ...

„Човекот од Еверест“ по рекорден 28-ми пат го искачи покривот на светот – втор пат во една недела

Таратур - 23.05.2023

Непалскиот планинар Ками Рита, познат како „човекот од Еверест“, денеска по рекорден 28. пат го освои највисокиот врв на светот, соборувајќи го сопствениот рекорд поставен минатата седмица.

Шерпасот Ками Рита по 28. пат го достигна врвот Еверест

Вечер Прес - 23.05.2023

Непалскиот планинар Ками Рита, познат како „човекот на Еверест“, денеска по 28. пат го освои највисокиот врв на Хималаите, соборувајќи го сопствениот рекорд поставен минатата седмица. „Ками Рита утрово вторпат (за една недела) го достигна врвот ...

28 пати на врвот Еверест

МКД - 24.05.2023

Непалскиот планинар Ками Рита, познат како „човекот на Еверест“, денеска по 28. пат го освои највисокиот врв на Хималаите, соборувајќи го сопствениот рекорд поставен минатата седмица. „Ками Рита утрово вторпат (за една недела) го достигна врвот ...

Шерпасот Ками Рита по 28. пат го достигна врвот Еверест

24Инфо - 24.05.2023

Непалскиот планинар Ками Рита, познат како „човекот на Еверест“, вчера по 28. пат го освои највисокиот врв на Хималаите, соборувајќи го сопствениот рекорд поставен минатата седмица. „Ками Рита вторпат (за една недела) го достигна врвот Еверест.

Шерпасот Ками Рита 28-ми пат се качи на Еверест

Либертас - 24.05.2023

Непалскиот планинар Ками Рита, познат како „човекот на Еверест“, денеска по 28. пат го освои највисокиот врв на Хималаите, соборувајќи го сопствениот рекорд поставен минатата седмица. „Ками Рита утрово вторпат (за една недела) го достигна врвот ...