TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најмалиот мост во светот: Поврзува две големи држави, а долг е три метри/ФОТО

Вечер Прес - 17.10.2021

Кога мислиме на мостови што поврзуваат две различни земји, замислуваме големи згради низ кои можеме да патуваме долго време додека не преминеме на другата страна. Но, тоа не е случај со овој мост, кој официјално е најмалиот мост во светот.

Границата меѓу Шпанија и Португалија се поминува со три чекори

Вечер Прес - 15.10.2021

Граничните премини генерално не се омилени места во светот. Но, може да го промените ова мислење доколку се затекнете на преминот меѓу Шпанија и Португалија. Овие две земји ги поврзува само еден мал мост, наречен „Ел Марко“, кој е во должина само од ...

Границата меѓу Шпанија и Португалија се поминува со три чекори

Република - 15.10.2021

Граничните премини генерално не се омилени места во светот. Но, може да го промените ова мислење доколку се затекнете на преминот меѓу Шпанија и Португалија. Овие две земји ги поврзува само еден мал мост, наречен „Ел Марко“, кој е во должина само од ...