TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нова градинка во Ѓорче Петров, ќе згрижува 120 деца

Алфа - 05.10.2016

120 деца од предучилишна возраст од општина Ѓорче Петров добија уште една целосно реновирана и современа градинка. Објектот “Кокиче” се наоѓа во комплексот на основното училиште “Ѓорче Петров” а бил изграден пред 53 години.

СОНК го поддржа проектот на ВМРО-ДПМНЕ за изградба на 140 државни детски градинки

Сител - 05.10.2016

Проектот за изградба на нови 140 детски градинки е од исклучително значење за целата држава и ја има поддршката од СОНК. Со него се отвораат нови можности за згрижување иљадници деца кои сега не посетуваат детски градинки, но и олесување за младите ...

Отворена нова градинка во Ѓорче Петров што ќе згрижува 120 деца

Сител - 05.10.2016

Нова градинка за жителите на Ѓорче Петров. Премиерот Емил Димитриев заедно со заменик-министерот за труд и социјала и градоначалникот ја пушти во употреба новата градинка “Кокиче“ која се наоѓа во склоп на основното училиште Ѓорче Петров во Дексион ...

СОНК го поддржа проектот за изградба на нови градинки

Канал5 - 05.10.2016

Самостоjниот синдикат за образование, наука и култура го поздрави новонајавениот проект за изградба на 140 детски градинки, од кои 100 ќе бидат комплетно нови. Велат ваквиот проект е од исклучително значење за секое семејство во државата, пред се за ...

Техничкиот премиер се спрема за избори сечејќи ленти (ФОТО)

+инфо - 05.10.2016

Кога работници и стечајци бараа да се сретнат со него од кабинетот на премиерот секогаш следуваше одговор дека тој нема надлежност. Техничкиот премиер Емил Димитриев, избран со мандат за спроведување избори, денеска пресече лента на новата градинка ...

ФОТО: Пуштена во употреба нова градинка во Ѓорче Петров со капацитет за 120 деца

Курир - 05.10.2016

Нова градинка „Кокиче“ во комплексот на основното училиште „Ѓорче Петров“ во општина Ѓорче Петров, денеска беше пуштена во употреба. Истата ќе има капацитет да згрижи 120 дечиња. Градинката ја отворија градоначалникот на општината, Сокол Митревски, ...

Нова градинка во Ѓорче Петров, ќе згрижува 120 деца

Канал5 - 05.10.2016

Нова детска градинка со капацитет да згрижи 120 деца од предучилишна возраст беше отворена денеска во Општината Ѓорче Петров. Градинката „Кокиче“ е опремена по најсовремени стандарди и е клон на градинката Росица во оваа општина.

Нова градинка во Ѓорче Петров

МРТ - 05.10.2016

Градинката „Кокиче“ е со капацитет од 150 слободни места, а во нејзината изградба се инвестирани 12 милиони денари, средства од Владата и од ресорното Министерство за труд и социјална политика.

СОНК го поддржа мега проектот на Груевски: Со нови детски градинки ќе се подобри згрижувањето, воспитанието и ...

Курир - 05.10.2016

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Р. Македонија денеска излезе со поддршка за новонајавениот проект на Груевски за изградба на 140 нови детски градинки. Според СОНК со најавата за изградба на нови детски градинки ќе се подобри ...

Сител: СОНК го поддржа проектот на ВМРО-ДПМНЕ за изградба на 140 државни детски градинки

Press24 - 05.10.2016

Проектот за изградба на нови 140 детски градинки е од исклучително значење за целата држава и ја има поддршката од СОНК. Со него се отвораат нови можности за згрижување иљадници деца кои сега не посетуваат детски градинки, но и олесување за младите ...

СИТЕЛ: 120 деца ќе бидат згрижени во новата градинка во Ѓорче Петров

Press24 - 05.10.2016

Нова градинка за жителите на Ѓорче Петров. Премиерот Емил Димитриев заедно со заменик-министерот за труд и социјала и градоначалникот ја пушти во употреба новата градинка “Кокиче“ која се наоѓа во склоп на основното училиште Ѓорче Петров во Дексион ...

ФОТО: Пуштена во употреба нова градинка во Ѓорче Петров со капацитет за 120 деца

Пулс24 - 05.10.2016

Нова градинка „Кокиче“ во комплексот на основното училиште „Ѓорче Петров“ во општина Ѓорче Петров, денеска беше пуштена во употреба. Истата ќе има капацитет да згрижи 120 дечиња. Градинката ја отворија градоначалникот на општината, Сокол Митревски, ...

Нова градинка по најсовремени стандарди за 120 дечиња во Ѓорче

Press24 - 05.10.2016

Нова детска градинка со капацитет да згрижи 120 деца од предучилишна возраст беше отворена денеска во Општината Ѓорче Петров. Градинката „Кокиче“ е опремена по најсовремени стандарди и е клон на градинката Росица во оваа општина.

СОНК го поддржа мега проектот на Груевски

Пулс24 - 05.10.2016

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Р. Македонија денеска излезе со поддршка за новонајавениот проект на Груевски за изградба на 140 нови детски градинки. Според СОНК со најавата за изградба на нови детски градинки ќе се подобри ...

Нови 140 градинки за подобар развој на децата и крај на листите за чекање

Алфа - 04.10.2016

Здруженијата на воспитувачи и социјални работници го поздравија мега проектот на ВМРО-ДПМНЕ за изградба на 140 нови градинки во земјава. Зголемување на бројот на детски градинки во земјава е неопходен со цел на децата од предшколска возраст да им се ...

Новиот мега проект за изградба на 140 нови детски градинки поддржан од Здружението на социјални работници

Курир - 04.10.2016

Новиот мега проект за изградба на 140 нови детски градинки кој ќе обезбеди згрижување на 18.000 деца што го најави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денеска доби поддршка и од Здружението на социјални работници на Р. Македонија.

Што да правите кога детето не сака да оди во градинка?

+инфо - 03.10.2016

Секоја генерација помалку или повеќе се сеќава на првото одење во градинка, а повеќето од нас, на крај, не ја чувствуваат последицата. Секоја генерација помалку или повеќе се сеќава на првото одење во градинка, а повеќето од нас, на крај, не ја ...

Мега проект: Ќе се реши недостигот на места во детските градинки

Скопје инфо - 03.10.2016

– Проект за изградба на нови 140 државни детски градинки во периодот од 2017 до 2020 година со кои ќе се отворат до 18 илјади места за згрижување деца од претшколска возраст најави вчера прееседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

ФОТО: Нова градинка во Ѓорче Петров со капацитет за 120 деца

Скопје инфо - 05.10.2016

Нова градинка „Кокиче“ во комплексот на основното училиште „Ѓорче Петров“ во општина Ѓорче Петров, денеска беше пуштена во употреба. Истата ќе има капацитет да згрижи 120 дечиња. Градинката ја отворија градоначалникот на општината, Сокол Митревски, ...

СОНК го поддржа мега проектот на Груевски

Вечер Прес - 05.10.2016

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Р. Македонија денеска излезе со поддршка за новонајавениот проект на Груевски за изградба на 140 нови детски градинки Според СОНК со најавата за изградба на нови детски градинки ќе се подобри ...

Мега проектот за 140 детски градинки поддржан од Здружението на социјални работници

Press24 - 04.10.2016

Новиот мега проект за изградба на 140 нови детски градинки кој ќе обезбеди згрижување на 18.000 деца што го најави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денеска доби поддршка и од Здружението на социјални работници на Р. Македонија.

Проектите на дело: Дечињата од Ѓорче Петров добија нова градинка

Република - 05.10.2016

Во комплексот на основното училиште „Ѓорче Петров“ во општина Ѓорче Петров денеска беше пуштена во употреба нова градинка „Кокиче“ со капацитет да згрижи 120 дечиња. Градинката ја отворија градоначалникот на општината Сокол Митревски, претседателот ...

Нова градинка во Ѓорче Петров, ќе згрижува 120 деца

Lider - 05.10.2016

Нова детска градинка со капацитет да згрижи 120 деца од предучилишна возраст беше отворена денеска во Општината Ѓорче Петров. Градинката „Кокиче“ е опремена по најсовремени стандарди и е клон на градинката Росица во оваа општина.

СОНК го поддржа мега проектот на Груевски: Со нови детски градинки ќе се подобри згрижувањето, воспитанието и ...

Press24 - 05.10.2016

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Р. Македонија денеска излезе со поддршка за новонајавениот проект на Груевски за изградба на 140 нови детски градинки. Според СОНК со најавата за изградба на нови детски градинки ќе се подобри ...

Со изградбата на 140 нови детски градинки ќе се згрижат 18.000 деца

Нетпрес - 04.10.2016

Новиот мега проект за изградба на 140 нови детски градинки кој ќе обезбеди згрижување на 18.000 деца што го најави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денеска доби поддршка и од Здружението на социјални работници на Р. Македонија.

Ѓорче Петров доби нова градинка со капацитет за 120 деца

Нетпрес - 05.10.2016

Нова градинка „Кокиче“ во комплексот на основното училиште „Ѓорче Петров“ во општина Ѓорче Петров, денеска беше пуштена во употреба. Истата ќе има капацитет да згрижи 120 дечиња. Градинката ја отворија градоначалникот на општината, Сокол Митревски, ...

ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ: Отворена нова градинка која ќе згрижува 120 деца

Телеграф - 05.10.2016

Новите детски градинки значат дека во одредени места во нашата држава има зголемена популација деца, а оттаму и зголемена потреба за згрижување во предучилишни установи Нова детска градинка со капацитет да згрижи 120 деца од предучилишна возраст ...

СОНК го поддржа владиниот проект за изградба на градинки

Канал 77 - 05.10.2016

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Р. Македонија денеска го поддржа новонајавениот проект на лидерот на ВМРО – ДПМНЕ, Никола Груевски за изградба на 140 нови детски градинки.

Здружението на воспитувачи и социјалните работници ја поздравија најавата за изградба на 140 градинки

Република - 04.10.2016

Здружението на воспитно-згрижувачки и стручен кадар на детските градинки во Република Македонија изрази огромно задоволство од најавата за изградба на 140 државни детски градиннки, изјави денеска претседателот на ова здружение, Илија Митров.

Ѓорче Петров доби нова градинка со капацитет за 120 деца

Точка - 05.10.2016

Градинката ја отворија градоначалникот на општината, Сокол Митревски, претседателот на Владата, Емил Димитриев, како и заменик министерот за труд и социјална политика Диме Спасов. Нова градинка „Кокиче“ во комплексот на основното училиште „Ѓорче ...

Нова градинка во Ѓорче Петров, ќе згрижува 120 деца

Сител - 05.10.2016

Нова детска градинка со капацитет да згрижи 120 деца од предучилишна возраст беше отворена денеска во Општината Ѓорче Петров. Градинката „Кокиче“ е опремена по најсовремени стандарди и е клон на градинката Росица во оваа општина.

Поддршка од воспитувачите за мега проектот за изградба на 140 градинки

Сител - 04.10.2016

Со изградбата на 140 нови државни градинки , Македонија ќе биде лидер во регионот во делот на предучилишно образование и воспитание на децата. Ова е ставот на здружението на воспитувачи кои го поддржаа мега проектот што го најави лидерот на ...

ЗДРУЖЕНИЕ НА ВОСПИТУВАЧИ: Изградбата на 140 градинки ќе донесе низа придобивки

Телеграф - 04.10.2016

Претседателот на Здружението истакна дека со изградбата на 140 градинки ќе се добие поголем квалитет како во згрижувачкиот така и во воспитно-образовниот дел Здружението на воспитно-згрижувачки и стручен кадар на детските градинки во Република ...

Нова градинка во Ѓорче Петров, ќе згрижува 120 деца

МКД - 05.10.2016

Нова детска градинка со капацитет да згрижи 120 деца од предучилишна возраст беше отворена денеска во oпштината Ѓорче Петров. Градинката „Кокиче“ е опремена по најсовремени стандарди и е клон на градинката Росица во оваа општина, соопштија од ...

СОНК го поддржува мега проектот на Груевски: Со нови градинки ќе се подобри згрижувањето, воспитанието и образованието ...

Република - 05.10.2016

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Р. Македонија денеска излезе со поддршка за новонајавениот проект на Груевски за изградба на 140 нови детски градинки. Според СОНК со најавата за изградба на нови детски градинки ќе се подобри ...

Нови 140 градинки за подобар развој на децата и крај на листите за чекање

Нетпрес - 04.10.2016

Зголемување на бројот на детски градинки во земјава е неопходен со цел на децата од предшколска возраст да им се овозможи подобар ран развој и подобри услови за едукација и воспитување. Токму поради ова проектот што неодамна го најави претседателот ...

Здружението на воспитувачи ја поздрави најавата за изградба на 140 градинки

Вечер Прес - 04.10.2016

Здружението на воспитно-згрижувачки и стручен кадар на детските градинки во Република Македонија изрази огромно задоволство од најавата за изградба на 140 државни детски градиннки, изјави денеска претседателот на ова здружение, Илија Митров ...

„Кокиче" ги отвори вратите за насмевка и радост на 120 деца!

Вечер Прес - 05.10.2016

Објектот кој беше стар повеќе од 52 години стана современо катче за згрижување и едукација на најмалите од предучилишна возраст Нова детска градинка со капацитет да згрижи 120 деца од предучилишна возраст е отворена во Општина Ѓорче Петров.

Здружението на воспитувачи ја поздрави најавата за изградба на 140 градинки

Сител - 04.10.2016

Здружението на воспитно-згрижувачки и стручен кадар на детските градинки во Република Македонија изрази огромно задоволство од најавата за изградба на 140 државни детски градиннки, изјави денеска претседателот на ова здружение, Илија Митров.