TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Три сценарија за справување со кризата, најнеповолното со пад на приходите од 1,3 милијарди, најповолното 700 милиони ...

Опсервер - 02.04.2020

– Три сценарија подготви државата за справување со последиците предизвикани од коронавирусот во економијата. Основите сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно предвидуваат пад на вкупните приходи од 20 отсто до 40 отсто на консолидираниот буџет ...

Ковид 19 може да предизвика штета врз буџетот поголема од 1 милијарда евра

Алсат-М - 01.04.2020

Приходите во буџетот поради состојбата со коронавирусот ќе паднат од 20 до 40 отсто, а тоа ќе доведе до дупка во буџетот меѓу 700 милиони евра и 1,3 милијарди евра, соопшти министерката за финансии.

Ангеловска: Имаме три сценарија за справување со последиците од корона вирусот

Канал5 - 01.04.2020

Министерството за финансии има три сценарија кои ги очекува од Корона кризата . - Со најоптимистичното дупката во буџетот би била плус 700 милиони евра од проектираниот дефицит од 300 милиони евра, со второто тој би изнесувала дополнителна 1 ...

Коронавирусот ќе направи буџетска дупка меѓу 700 милиони и 1,3 милијарди евра

Р.С.Европа - 01.04.2020

Поради намалената економска активност поради коронавирусот во буџетот за годинава ќе се направи дупка меѓу 700 милиони евра и 1,3 милијарди евра. Пари за пополнување на буџетската дупка ќе се обезбедуваат со задолжување од меѓународните институции.

Три сценарија за дупката на буџетот од корона вирусот

Телма - 01.04.2020

Министерството за финансии излезе со три сценарија за тоа колкава ќе биде дупката на буџетот годинава од кризата предизвикана од корона вирусот. Според првите прокеции во буџетот ќе недостасуваат 700-тини милиони евра плус првичните 300-та кои беа ...

Министерката за финансии со три сценарија за Буџетот: Со поволното дупката би се зголемила за 700 милиони евра, а ...

Фокус - 01.04.2020

Министерката за финансии Нина Ангеловска на денешната прес конференција ја презентираше состојбата во која се наоѓа државниот Буџет, а презентираше и три сценарија кои би можеле да се очекуваат како последица од борбата против корона вирусот.

Каматите на кредитите никаде не се простуваат, порача Ангеловска и најави 3 сценарија за последиците врз економијата

360 степени - 01.04.2020

Министерството за финансии има три сценарија за последиците од коронавирусот и покривањето на буџетскиот дефицит. Образложувајќи ги на прес-конференција, министерката Ангеловска вели дека поради владините мерки за превенција од коронавирусот, ...

Ангеловска: Имаме три сценарија за справување со последиците од кризата

OhridNews - 01.04.2020

Министерството за финасии најголем удар врз државниот буџет очекува во вториот квартал од годината, поради што се подготвени три сценарија за справување со кризата што произлезе од состојбата со коронавирусот.

Најповолното сценарио е со 700 милиони евра поголема дупка во буџетот, а најнеповолното со 1,3 милијарди евра, кажа ...

Сакам да кажам - 01.04.2020

Министерката за финансии Нина Ангеловска кажа дека разгледуваат три сценарија за зголемување на дефицитот во буџетот за 2020 година, кој при носењето беше проектиран на 300 милиони евра. Буџетот е проектиран со 3,6 милијарди евра на приходната ...

Ангеловска: Државата редовно ќе ги плаќа обврските кон фирмите, имаме три сценарија за буџетот

+инфо - 01.04.2020

Повратот на ДДВ и исплатата на сите обврски преземени од државата кон фирмите ќе се реализира во пропишаниот рок и ако е можно порано за да се задржи ликвидноста на компаниите, иако државата има проблем со полнењето на буџетот од средината на март ...

Ангеловска: Дупката во буџетот од коронакризата ќе биде меѓу 700 милиони евра и 1,3 милијарди, парите од заемите ги ...

Фактор - 01.04.2020

Поради корона кризата приходите во буџетот годинава ќе паднат меѓу 20 и 40 отсто отсто, а тоа ќе доведе до дупка меѓу 700 милиони евра и 1,3 милијарди евра, покрај првично планираниот дефицит од 300 милиони евра, соопшти министерката за финансии ...

Ангеловска: Имаме три сценарија за справување со последиците од корона вирусот

Frontline - 01.04.2020

Главно, имаме три основни сценарија: поволно, неповолно и најнеповолно. Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика корона вирусот во економијата, а ...

Ангеловска: Имаме три сценарија за справување со последиците од коронавирусот

Канал5 - 01.04.2020

Многу е тешко за економските аналитичари, вклучително и за меѓународните финансиски институции, да ги предвидат случувањата. Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги ...

Ангеловска: Имаме три сценарија за справување со последиците од коронавирусот

Бриф - 01.04.2020

Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, најави денеска ...

Ангеловска: Имаме три сценарија за справување со последиците од коронавирусот

ТВ21 - 01.04.2020

Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, најави денеска ...

Ангеловска: Имаме три сценарија за справување со последиците од коронавирусот

Press24 - 01.04.2020

Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, најави денеска ...

Ангеловска: Имаме три сценарија за справување со последиците од коронавирусот

Опсервер - 01.04.2020

– Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, најави ...

Ангеловска: Имаме три сценарија за справување со последиците од коронавирусот

Сител - 01.04.2020

Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, најави денеска ...

(ВИДЕО) Ангеловска: Имаме три сценарија за справување со последиците од коронавирусот

А1 On - 01.04.2020

Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, најави денеска ...

Ангеловска: Имаме три сценарија за справување со последиците од коронавирусот

Либертас - 01.04.2020

Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, најави денеска ...

Ангеловска: Имаме три сценарија за справување со последиците од коронавирусот

24Инфо - 01.04.2020

– Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, најави ...

Ангеловска: Три сценарија за справување со последиците од корона вирусот

еМагазин - 01.04.2020

Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, најави денеска ...

Ангеловска: Три сценарија за справување со последиците од коронавирусот

Алсат-М - 01.04.2020

Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, најави денеска ...

Ангеловска: Поволно, неповолно и најнеповолно сценарио за справување со последиците од коронавирусот

МКД - 01.04.2020

Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, најави денеска ...

Ангеловска: Имаме три сценарија за справување со последиците од коронавирусот

24 Вести - 01.04.2020

Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, најави денеска ...

Ангеловска: Имаме три сценарија - Поволно, неповолно и најнеповолно

Р.С.Европа - 01.04.2020

Поволно, неповолно и најнеповолно сценарио за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата има Министерството за финансии, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, изјави денеска министерката ...

Ангеловска: Имаме три сценарија за справување со последиците од коронавирусот

Нетпрес - 01.04.2020

Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, најави денеска ...

Три сценарија за кусок во Буџетот – од 700 милиони до 1,3 милијарди евра

Независен - 01.04.2020

Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, најави денеска ...

Ангеловска: Имаме три сценарија за справување со последиците од коронавирусот

iPortal - 01.04.2020

Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, најави денеска ...

Што не чека  по здравствено-економскиот шок?!

Вечер - 01.04.2020

Најголем удар од корона-кризата ќе почувствуваме во вториот квартал од годинава. Министерството за финансии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а ...

Ангеловска: Имаме три сценарија за справување со економската криза – поволно, неповолно и најнеповолно

Слободен Печат - 01.04.2020

Министерството за финансии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, најави ...

Министерката за финансии изнесе три сценарија за буџетот

Н.Македонија - 01.04.2020

Три сценарија кои би можеле да се очекуваат како последица од борбата против коронавирусот презентираше министерката за финансии Нина Ангеловска, на денешната прес-конференција. – Буџетот претставува план за наплата на приходите и за трошење на ...

Ангеловска: Во најлошото сценарио за последиците од кризата буџетот би останал без 1,3 милијарди евра

Мета - 01.04.2020

Министерката за финансии Нина Ангеловска информираше дека има три сценарија за справување со последиците што ги предизвика корона вирусот во економијата: поволно, неповолно и најнеповолно.

Ангеловска: Имаме три сценарија за справување со последиците од кризата

Банкарство.мк - 01.04.2020

Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, најави денеска ...

Ангеловска: Поволно, неповолно и најнеповолно сценарио се опциите за економијата

MakPress - 01.04.2020

Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, најави денеска ...

Ангеловска: Подготвени сме за најлошото сценарио за буџетот, работиме да се случи најдоброто

Канал5 - 01.04.2020

Министерката за финансии, Нина Ангеловска денеска одржа прес-конференција на која информираше за буџетот. Обраќањето на министерката за финансии, Нина Ангеловска, ви го пренесуваме во целост: Транспарентноста во јавните финансии не познава добри и ...

Ангеловска: Подготвени сме за најлошото сценарио за буџетот, работиме да се случи најдоброто

Макфакс - 01.04.2020

Многу е тешко за економските аналитичари, вклучително и за меѓународните финансиски институции, да ги предвидат случувањата за време на кризата со епидемијата на коронавирусот. Ова се должи на самиот карактер на кризата, затоа и нашите сценарија ...

Ангеловска: Подготвени сме за најлошото сценарио за буџетот, работиме да се случи најдоброто

CivilMedia - 01.04.2020

Транспарентноста во јавните финансии не познава добри и лоши времиња. Тука всушност уште повеќе се гледа и дали некоја Влада води отворени финансии или не. Како што известувавме за буџетот во добри времиња – јавно и транспарентно информираме и во ...

АНГЕЛОВСКА: Во најдоброто сценарио ќе ни недостигаат 700 милиони евра, во најлошото – 1,3 милијарди

Денешен - 01.04.2020

Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, најави денеска ...

Министерката Ангеловска убедува дека ликвидноста на буџетот била одлична во првите два месеци

Република - 01.04.2020

Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, најави денеска ...

Ангеловска: Подготвени сме за најлошото сценарио за буџетот

Кумановски м. - 01.04.2020

Министерката за финансии, Нина Ангеловска денеска одржа прес-конференција на која информираше за буџетот. Обраќањето на министерката за финансии, Нина Ангеловска, ви го пренесуваме во целост: Транспарентноста во јавните финансии не познава добри и ...

Буџетот бил во добра кондиција само првите два месеци

PressingTV - 01.04.2020

Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, најави денеска ...

(ВИДЕО) Ангеловска: Подготвени сме за најлошото сценарио за буџетот, работиме да се случи најдоброто

Скопје1 - 01.04.2020

Министерката за финансии, Нина Ангеловска денеска одржа прес-конференција на која информираше за буџетот. Обраќањето на министерката за финансии, Нина Ангеловска, ви го пренесуваме во целост: Транспарентноста во јавните финансии не познава добри и ...

Ангеловска: Имаме три сценарија за справување со последиците од коронавирусотv

Мак. Весник - 01.04.2020

Министерството за финасии има три основни сценарија – поволно, неповолно и најнеповолно за справување со последиците што ги предизвика коронавирусот во економијата, а најголемиот удар во сите се очекува во вториот квартал од годинава, најави денеска ...

Ангеловска: Подготвени сме за најлошото сценарио за буџетот, работиме да се случи најдоброто

MakPress - 01.04.2020

Министерката за финансии, Нина Ангеловска денеска одржа прес-конференција на која информираше за буџетот. Обраќањето на министерката за финансии, Нина Ангеловска, ви го пренесуваме во целост: Транспарентноста во јавните финансии не познава добри и ...

Коронавирусот ќе направи буџетска дупка меѓу 700 милиони и 1,3 милијарди евра

Тера - 01.04.2020

Почнувајќи од 20 март, односно кога почнуваат да се чувствуваат ефектите од здравствените мерки преземени за спречување на ширење на корона вирусот, се забележува остар пад на даночните приходи од околу 25% на дневно, рече министерката за финансии ...

Министерството за финансии има три сценарија за корона кризата – поволно, неповолно и најнеповолно!

Иновативност - 01.04.2020

Наплатата на вкупните приходи во јануари беше за 4,6% и февруари за 4% беше за повисока во однос на минатата година, од кои во јануари порастот на даноците и придонесите е 10,7%, додека во февруари 6,1%.

Ангеловска: Короната ќе направи буџетска „дупка“ од 700 милиони до 1,3 милијарди евра

Expres - 01.04.2020

Приходите во буџетот поради состојбата со коронавирусот ќе паднат од 20 до 40 отсто, а тоа ќе доведе до дупка во буџетот меѓу 700 милиони евра и 1,3 милијарди евра, соопшти министерката за финансии, Нина Ангеловска.

1 април, вонредна состојба, ден 14: Министерството за финансии со три сценарија за ударот на пандемијата врз буџетот, ...

CivilMedia - 01.04.2020

Реализацијата на буџетот годинава започна добро. Економската активност бележеше раст и првите два месеци имавме одлична реализација согласно проекциите, како што и транспарентно и отворено ја информиравме јавноста.

Министерството за финансии со повеќе сценарија за коронакризата

Академик - 01.04.2020

Почнувајќи од 20 март, односно кога почнуваат да се чувствуваат ефектите од здравствените мерки преземени за спречување на ширење на корона вирусот, се забележува остар пад на даночните приходи од околу 25% на дневно, истакна на денешната ...