TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Риголето“ во МОБ

Опсервер - 15.03.2019

Во Македонската опера и балет (МОБ) вечер ќе биде изведена операта „Риголето“ од Џузепе Верди под диригентство на Бисера Чадловска. Режисер е Нина Најденова од Бугарија, за сценографијата се погрижи Живојин Трајановиќ, костимите се на Марија ...

„Риголето“ во МОБ

МКД - 15.03.2019

Во Македонската опера и балет (МОБ) вечер ќе биде изведена операта „Риголето" од Џузепе Верди под диригентство на Бисера Чадловска. Режисер е Нина Најденова од Бугарија, за сценографијата се погрижи Живојин Трајановиќ, костимите се на Марија ...

„Риголето“ в петок на сцената на МОБ

Република - 13.03.2019

Македонската опера и балет за 15 март го најавува „Риголето“, едно од најголемите и најсилни оперски ремек-дела на таткото на операта – великанот Џузепе Верди. „Риголето“ на Џузепе Верди е драма на човечкиот живот која јасно, силно и емотивно ги ...

„Риголето“ вечерва во МОБ

+инфо - 15.03.2019

Во Македонската опера и балет (МОБ) вечерва ќе биде изведена операта „Риголето“ од Џузепе Верди под диригентство на Бисера Чадловска. Режисер е Нина Најденова од Бугарија, за сценографијата се погрижи Живојин Трајановиќ, костимите се на Марија ...

„Риголето“ во петок на сцената на МОБ

Екран - 13.03.2019

Македонската опера и балет за 15 март го најавува „Риголето“, едно од најголемите и најсилни оперски ремек-дела на таткото на операта – великанот Џузепе Верди . „Риголето“ на Џузепе Верди е драма на човечкиот живот која јасно, силно и емотивно ги ...

„Риголето“ во МОБ

А1 On - 15.03.2019

Во Македонската опера и балет (МОБ) вечер ќе биде изведена операта „Риголето“ од Џузепе Верди под диригентство на Бисера Чадловска. Режисер е Нина Најденова од Бугарија, за сценографијата се погрижи Живојин Трајановиќ, костимите се на Марија ...

„Риголето“ во МОБ

Независен - 15.03.2019

Во Македонската опера и балет (МОБ) вечер ќе биде изведена операта „Риголето“ од Џузепе Верди под диригентство на Бисера Чадловска. Режисер е Нина Најденова од Бугарија, за сценографијата се погрижи Живојин Трајановиќ, костимите се на Марија ...

„Риголето“ во МОБ

24 Вести - 15.03.2019

Во Македонската опера и балет (МОБ) вечер ќе биде изведена операта „Риголето“ од Џузепе Верди под диригентство на Бисера Чадловска. Режисер е Нина Најденова од Бугарија, за сценографијата се погрижи Живојин Трајановиќ, костимите се на Марија ...

„Риголето“ во МОБ

Сител - 15.03.2019

Во Македонската опера и балет (МОБ) вечер ќе биде изведена операта „Риголето“ од Џузепе Верди под диригентство на Бисера Чадловска. Режисер е Нина Најденова од Бугарија, за сценографијата се погрижи Живојин Трајановиќ, костимите се на Марија ...

„Риголето“ вечерва во МОБ

Скопје инфо - 15.03.2019

Во Македонската опера и балет (МОБ) вечер ќе биде изведена операта „Риголето“ од Џузепе Верди под диригентство на Бисера Чадловска. Режисер е Нина Најденова од Бугарија, за сценографијата се погрижи Живојин Трајановиќ, костимите се на Марија ...

„Господ постои, името и е Петрунија“ премиерно во „Милениум“, а „Риголето“ во МОБ

MTM - 15.03.2019

Градското кино „Милениум“ вечерва е домаќин на македонската премиера на филмот на Теона Стругар Митевска „Господ постои, името и е Петрунија“ кој беше единствен наш претставник во официјалната конкуренција на Берлинскиот филмски фестивал.

„Риголето“ во МОБ

1tv - 15.03.2019

Во Македонската опера и балет (МОБ) вечер ќе биде изведена операта „Риголето“ од Џузепе Верди под диригентство на Бисера Чадловска. Режисер е Нина Најденова од Бугарија, за сценографијата се погрижи Живојин Трајановиќ, костимите се на Марија ...