TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Исус„ на Да Винчи и "Тајната вечера„ на Ворхол заедно под чекан

Вечер - 12.10.2017

Сликата на Да Винчи била направена пред околу 1500 година и го прикажува Исус Христос како спасител на светот, со кристална топка во левата рака, додека со десната благословува. Ова е последната позната слика на овој уметник во приватни раце.

Слика на Да Винчи некогаш купена за 60 долари, сега вреди 100 милиони

Кајгана - 12.10.2017

Сликата на Да Винчи која во 1958 година беше купена за 60 долари, наредниот месец оди на аукција на која се очекува да достигне цена од над 100 милиони долари. „Salvator Mundi“ беше изложена во вторникот во аукциската куќа Christie’s во Њујорк, и се ...

Случајно откриената слика на Леонардо да Винчи ќе се продава за најмалку 100 милиони долари

Канал5 - 11.10.2017

Сликата "Salvator Mundi," , откриена случајно меѓу други слики во приватна колекција , ќе биде ставена на аукција во аукцинонерската куќа Кристи . Сликата на Исус , насликана околу 1500 – тата , е вистинско откровение , велат од Кристи .

“Спасител на светот” на Леонардо да Винчи на аукција од 100 милиони долари

Локално - 11.10.2017

Сликата насликана од Леонардо да Винчи “, Спасителот на светот” (Salvator Mundi) ќе биде пуштена на аукција на аукциската куќа “Кристи” во Њујорк на 15-ти ноември. “Картинатана Леонардо да Винчи се проценува на околу 100 милиони.

Ретка слика на Да Винчи на аукција за 100 милиони долари

Newsroom - 11.10.2017

Последната слика на италијанскиот уметник Леонардо да Винчи во сопственост на приватен колекционер ќе се продаде во Њујорк на 15 ноември на аукција која ја организира Кристи’с, а сликата се проценува на стотина милиони долари.

Ремек дел на Леонардо да Винчи ќе се продаде за рекордна сума

Фактор - 11.10.2017

„Спасителот на светот“, една од преостанатите дваесетина слики на легендарниот ренесансен сликар Леонардо да Винчи наскоро ќе се најде на аукција при што се очекува да достигне сума од рекордни 100 милиони долари што ќе бидат потрошени за едно ...

Ремек делo на Леонардо да Винчи ќе се продаде за рекордна сума

Тера - 12.10.2017

„Спасителот на светот“, една од преостанатите дваесетина слики на легендарниот ренесансен сликар Леонардо да Винчи наскоро ќе се најде на аукција при што се очекува да достигне сума од рекордни 100 милиони долари што ќе бидат потрошени за едно ...

Слика на Леонардо да Винчи ќе се продаде за 100 милиони долари!

Порта 3 - 12.10.2017

„Спасителот на светот“, една од преостанатите дваесетина слики на легендарниот ренесансен сликар Леонардо да Винчи наскоро ќе се најде на аукција при што се очекува да достигне сума од рекордни 100 милиони долари што ќе бидат потрошени за едно ...